Intresset för att köpa travhästar i Nordamerika är högt. När auktionen av ettåringar i Harrisburg avslutades på onsdagen kunde konstateras att man slagit rekordet för snittpris.

Harrisburg-auktionen pågår i USA. På onsdagen avslutades den tre dagar långa auktionen för ettåriga travare och pass-gångare och siffrorna visar på nytt rekord. Totalt gick under klubban 830 ettåringar till ett snittpris av 42 675 dollar. Det passerade det tidigare rekordet för snittpris från 2007 då en total av 1048 hästar såldes för 40 824 dollar.

Sammanlagt inbringade ettåringsauktionen 35,42 miljoner dollar vilket var en ökning jämfört med fjolårets resultat med 7,6 procent trots att det förra året såldes något större antal hästar.

Av de totalt 830 ettåringar som såldes på auktionen var 362 travare för totalsumman om 16 miljoner dollar, snittet för travarna landade på 44 174 dollar. Ston var dessutom något mer populärare än hingstar, snittpriset för ston stannade vid 47 215 dollar och för hingstar vid 41 265 dollar. Auktionen i Harrisburg fortsätter nu under torsdagen och fredagen med sin Mixed Sales.

Här kan du läsa mer resultat från Harrisburg.

Läs även: Harrisburg: Svanstedt köpte dyraste ettåringen
Läs även: Harrisburg: Ågren slog till – halv miljon dollar