Den talangfyllde travaren Tesio skadades svårt i hagen. Kretsen kring hästen tvingades ta det tuffa beslutet att avliva hästen tidigare i veckan.

Sexårige valacken Tesio har alltid haft ett gott rykte, men karriären har också varit kantad av flera skador. Starten i Bronsdivisionens final på Solvalla i slutet av september blev olyckligtvis hästens sista. Efter att ha ådragit sig en svårare skada i hagen, har kretsen kring hästen med bland andra ägaren Kristian Huselius och tränaren Robert Bergh tvingats att ta beslutet att låta avliva Tesio.

– Han hade egentligen tre skador på samma ställe mellan kotan och hoven. Det var ett väldigt svårt ställe. Han blev rejält halt efter en dag i hagen. Sedan var vi på Uppsala universitet och det visade sig att han hade en svår skada, säger Robert Bergh till SportExpressen. (Foto: ALN).