Regerande Prix de Cornulier-mästaren Traders är en vass travare även framför sulky. Det visade han återigen när han säkert tog hem Prix des Cévennes som markerade startskottet för Vincennes vintermeeting.

Vintertävlande på den franska nationalarenan Vincennes startade upp under onsdagen med Grupp 3-loppet Prix des Cévennes som huvudnummer. Loppet såg en namnkunnig startlista i jakt på de 49 500 euro som förstapriset betalade. Philippe Allaires högkapable sexåring Traders kunde här ta en säker seger med Yoann Lebourgeois vid tömmarna och blir givetvis högintressant för framtiden då Prix d’Amérique är vinterns mål.

Traders kom bra igenom och kördes tidigt fram till täten men överlämnade efter 900 meter till Amiral Sacha. När sedan den favoritspelade Carat Williams började avancera framåt vreds Traders ut igen för att vid ingången av sista sväng åter sitta i spets. Kampen handlade sedan mellan honom och Carat Williams. Den senare gjorde ett nytt bra intryck, men förmådde aldrig ta sig förbi den stark Traders som kunde vinna komfortabelt på 1.12,6a över 2850 meter.

Carat Williams två, en tiondel senare och samma notering skaffade sig svenske Cash Gamble i träning hos Philippe Billard, som levererade en fin avslutning i spåren. Betrodda Uza Josselyn följde i ryggar då attacken sattes in men kunde aldrig blanda sig i striden och fick nöja sig med femtepriset.