Sedan flera hästar strukits förvandlade Lome Brage bricka tolv till en vinstlott. Det fartfyllda kallblodet satt i spets redan in i första sväng och var sedan helt ohotad.

Jan-Olov Persson hade, som sig bör, goda fram-gångar då fina tävlingar för kallbloden kördes i Gävle på torsdagen. Själv satt han som vinnarkusk bakom elittravaren Lome Brage, som kunde ta hem ett försök i Dubbelcupen trots att han lottats till ett för honom högst opassande tolftespår bakom bilen. Men då flera hästar fått lämna återbud, inkluderad Månprinsen A.M., tog Persson chansen direkt från start.

Lome Brage drog iväg rakt fram, hade fri lejd framåt och satt hastigt och lustigt i ledningen redan när man travade in i första kurvan. Med det löpningsscenariot var förstås motståndet nödda att slåss om andrapriset. Lome Brage höll tempot högt, stack undan över upploppet och fastställde segertiden till 1.21,1a på 1640 meter.

*Dubbelseger blev det för ”JOP” i ett försök till Norr-lands Elitserie för fyra-åringarna. Ulf Ohlsson satt bakom den stora favoriten Tekno Eld och vinnaren av det norska Derbyt gjorde inga misstag. Tekno Eld kom till täten in i första sväng och stannade där till mål. Stall-fränden Månlykke A.M., körd av sin tränare, fick fritt över upploppet och avslutade vasst, men ledaren höll enkelt undan på banrekordet 1.23,8a/1640 meter.

*Öystein Tjomsland har en fin variant i Rappstjernen. I Jöns Olofssons Minne för treåringarna tog han segern på ett nytt svenskt rekord – 1.24,8 på 1680 meter förbättrade noteringen för utländska treåringar i disciplinen. Rappstjernen fick en fin resa som andra häst i andraspår, gick till attack i den sista svängen och kunde sedermera vinna väldigt enkelt sedan ledande Guli Roy felat en bit in över upploppet. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Formstallet med dubbla segerchanser

Inför V75: Formstallet med dubbla segerchanser

Magnus Dahlén har haft ett strålande år som tränare och stallets hästar fortsätter att gå som tåget. På Jägersro till lördagen har han två starka italienare som båda ska räknas med bra vinstchans.

Halmstadstränaren Magnus Dahlén har setts allt mer i vinnarcirklarna under året, inte minst på rikstoton och statistiken talar sitt tydliga språk. Stallets segerprocent har ökats från 13 i fjol till 23 i år och med lite mer än två månader kvar av året har resultatet för inkörda pengar ökat med mer än det dubbla. Dahléns hästar är alltså alltid värda att bevaka, inte minst vid lördagens V75 på Jägersro där han tar ut en duo som båda tillhör favoriterna.

Vincent As heter hästen i Oktoberstayern (V75-3) som avgörs över maraton-distansen 3140 meter. Alltid en tuff uppgift, men fyra-åringen efter Muscle Massive visade med eftertryck att han diggar den dryga distansen senast då han tog en överlägsen viktoria i S:t Leger på Åby.

– Han var riktigt bra och han känns fin efteråt. Det känns som att han är på gång nu och vi hoppas att den trenden håller i sig, det är en häst under utveckling, säger Magnus Dahlén till travnet.se.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Han kan vara lite osäker i volten, han gillar inte att bli störd och det får inte vara allt för mycket konstigheter under det första varvet, då har han galopperat förut. Man får hålla honom fokuserad. Annars passar distansen bra; ju längre den är desto bättre blir hans chanser nästan. Jag tycker att hästen är så pass bra att om det inte händer något konstigt så räknar jag med att han är med dem där framme.

I Bronsdivisionen (V75-6) tar stall Dahlén ut Vischio Holz, också han en fyra-åring med sitt ursprung i Italien som blommat ut sedan han kom till den svenska regin i våras. Fem segrar på sju starter har det blivit så här långt, vilket inkluderar en seger i Klass 1 och senast också klassiska Walter Lundbergs Memorial där han imponerade på svenskt rekord efter att ha kört sig till spets.

– Det är också en jättefin häst det här. Han är också väldigt stark och var ju väldigt bra senast. Han har varit lite osäker av sig förut men jag tycker att han stabiliserat sig, att han blir bättre och bättre hela tiden så jag har ganska stora förhopp-ningar på honom, säger Magnus Dahlén och fortsätter:

– Det enda minuset är väl spåret, i och med att han blivit stabilare har han också kunna slipa på sin startsnabbhet men jag tror väl inte att han ska kunna svara upp ledningen här. Så det gäller väl att han ska kunna hitta ut i tid.

Det ser ut som två bra vinstchanser alltså?

– Ja, det tycker jag, det är bra chanser båda två, jag vill inte hålla någon framför den andra. Fast det krävs förstås att det flyter på lite; att det löser sig i starten för Vincent As och att Vischio Holz inte blir fast, då kan det vara två V75-vinnare. Men mellan att det skulle kunna bli så, och att det blir, är det ju förstås en viss skillnad. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Han är tillbaka - Bold Eagle startar vintersäsongen
Nästa nyhet
Han är tillbaka – Bold Eagle startar vintersäsongen

Han är tillbaka – Bold Eagle startar vintersäsongen

Gissa vem som är tillbaka i helgen? På söndag gör Bold Eagle comeback genom ett besök på banan i Feurs för att sedan ta sikte mot ett nytt vintermeeting med kulmen i Prix d’Amérique i slutet av januari.

Det är på söndag som Bold Eagle är tillbaka på tävlings-banan. Den sjuårige superstjärnan med 43 miljoner kronor på banken finns med i startlistan till Grand Prix du Centre-Est (45 000 euro) som körs på landsortsbanan Feurs, belägen i östra delarna av centrala Frankrike. Det blir där-med hästens första start sedan segern i La Capelle i juli.

Comebacken markerar också startskottet för en ny laddning mot Vincennes vintermeeting för ”Örnen”. Tränaren Sébastien Guarato och huvudägaren Pierre Pilarski har förstås ett nytt framträdande i Prix d’Amérique som den här vinterns huvudmål. Bold Eagle vann som bekant i världens tuffaste travlopp både 2016 och 2017, för att i vintras sluta tvåa efter duellen mot Readly Express. Den preliminära fortsatta matchningen går via de så kallade B-loppen, där nästa start sannolikt blir Prix de Bretagne som avgörs den 18 november. (Foto: ALN).

Så här ser det preliminära schemat ut för Bold Eagle:

18 november: Prix de Bretagne
9 december: Prix du Bourbonnais
30 december: Prix de Bourgogne
27 januari: Prix d’Amérique
10 februari: Prix de France

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Bergsåker

Fredag: V65-tips till Bergsåker

V65 Bergsåker 26 oktober 

Omgången: Oerhört lurig V65-omgång och det är klar favorit på hög utdelning. Bakom de bästa i loppen som ofta inte är att lita på , så är det en jämn smet… Jag tror spiken spetsar hem det och hoppas överleva övriga fallgropar.

Spiken: 2 Peat Chimney (V65-5) var smällfin utan skor senast, det ska bli skolöst igen och det måste vara toppchans till ny spetsseger med värsta motståndarna på tillägg!

V65-förslaget är på 2160 kronor.

13/ 2-4-11-10-8-7 (3-9)
1-11-15-7-8-13 (2-5)
8-12-5-9-3-7-4-6 (2-10)
8-11-10 (6-14)
2 Peat Chimney (9-13)
9/ 7-10-1-4-11-2-5 (8-3)

1x6x8x3x1x8 = 1152 kr
7x6x8x3x1x1 = 1008 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

2 – 9 x 1000

V65-1:

Ranking: A: 13 B: 2-4-11-10-8-7 C: 3-9-5-6-1-12 

Spetsanalys: Flera som är osäkra med voltstart, och klar spetsfavorit måste King of Mine vara med springspår. Sedan får vi se vilka som gått felfritt, Highland Park försöker säkert få överta om så är fallet.

Loppanalys:

4 Highland Park verkar bli klar favorit i inledningen. En hyfsad häst, men han känns ändå lite överskattad, även om han duger i dessa vanliga lopp. Han var borta länge efter segern i maj, och vann comebacken från ledningen då han ganska enkelt svarade dem till slut via 12-fart sista halvvarvet. Senast fick han fin draghjälp i spåren, men kunde inte ta något på de fyra framför, och var sådär även om han sprang nytt rekord. Han trivs bäst från ledningen, där han varit sämst tvåa i 7/9 försök och 5/7 segrar är då han suttit i spets senast efter 500-600 meter. Spår fyra i volt nu är lurigt då han galopperat vid 3 av 6 voltlopp. Går han felfritt och kan köras till ledningen upp mot 500-passeringen så kan han vara vinnaren, ändå överspelad.

Jag tycker dock att 13 Dessert Runner känns jättespännande och spelar utgång med honom! Han visade bra fart i tidigare regi, utan att det alltid stämde för honom och han var ojämn. Man plockade av skorna i debuten för Lars Wikström senast, hästen kom ner i rygg på ledande M.T.Insider och såg fin ut hela vägen och försökte utmana på upploppet i snabba avslutningen. Det blev för mycket för honom och han galopperade, men det var med krafter kvar. Lite spelad och klart intressant skrälldrag!

2 Daddy’s First var klart positiv utan skor senast och kunde spurta till seger, trots att det aldrig klaffade i loppet. Kommer tävla barfota igen, men med boots nu då han var lite rullig och här lär han sitta bättre på det och är tidig. Jag tänkte dubbla utgången, men det blev för dyrt.

V65-2:

Ranking: A: 1-11 B: 15-7-8-13 C: 2-5-9-4-6-10-3-14-12

Spetsanalys: Craizy Daizy har spetsat med spår 2 och 6 i volt, och var med och körde från spår 5. Bra spetschans.

Loppanalys: 1 Craizy Daizy har blivit klar favorit, och det kan vara rätt att hon är favorit. Hon är aningen ojämn, men bet i bra vid segern senast då hon jobbade ifatt hårdragande ledare och avgjorde. Kan spetsa hem loppet då hon går bra från ledningen eller vad sägs om raden 1-1-1-2-1 vid fem spetsloppen! Bara startat två gånger över långt och varit d,2.

11 Toutre är bra och gynnas kanske mest av alla här av distansen. Gjorde det bra efter att han galopperat bort en del från start. Nu kör man bort ettan överst i raden och det blir poängbrist om han inte levererar. Tyvärr klar kuskminus då Berglin sällan får till det i vagnen, men hästen duger gott.

7 Staro Jackson höll man undan med senast trots grovjobb, och även om han varit ojämn och galopperat en del så finns fart som räcker här vid en bra dag. Hade varit feberstruken innan senast och det var första starten sedan juli, och formen pekar normalt uppåt.

Det var surr om 8 Arnie’s Best Boy näst senast, då klart mer spelad än Craizy Daizy, men kom ingenstans. Visade att formen sitter där senast då han gick bra efter galopp.

V65-3:

Ranking: A: 8-12-5 B: 9-3-7-4-6 C: 2-10-1-11 

Spetsanalys: Snurten brukar spetsa, men hinna stanna innan de är i mål. Björs Viking brukar vara bra i volt, och Husnäs Elving kör till i sin tur mot tät.

Loppanalys: På nytt öppet lopp och denna gång för kallbloden. Jag tror att 8 Don Viking kan vinna för här har Steve Dellbro verkligen fått ordning på sin oslipade diamant.   Det har tidigare varit lite sådär med hästens trav, men sett bättre ut vid de två överlägsna segrarna på sistone. Dock är det tuffare emot nu och stängt spår i starten. Bäst kanske han är då han får dra på själv där framme?

12 Vertigo Knekten gick klart positivt senast och utmanade ledande Järvsöodin in mot mål och här snackar vi form och kul drag till under 10%.

5 Sippson gick rappt över upploppet efter att det småstrulat runt slutsvängen och han var ute och rundade korvkiosken i slutsvängen. 3 Björs Viking var bra gående då galoppen kom i lite tight situation i sista kurvan i samma lopp som Sippson senast.

V65-4:

Ranking: A: 8-11-10 B: 6-14-5-3-4-15-2 C: 13-1-9-12-7

Spetsanalys: La Rosetta och Denali har visat bäst snabbhet, men det här är lurigt över 2640 meter!

Loppanalys: 10 Candy Lane gjorde comeback senast och gick bra som trea då det var dödens och småtrött till slut. Går framåt med det loppet, och med ettan överst är det dags för bra insats. Men att hon ska vara klar favorit kanske jag inte köper.

8 Sweet Eddie har galopperat en del på sistone, men det finns en del kunnande i hästen. Han vann över lång distans i somras och senast var han ute i tufft finallopp, och galopperade bort sig. Läget kan passa rätt bra med att stå längst ut på vingen, och det bör bli felfritt och till 6% är han prisvärd.

11 Krutov Sund hade vunnit för tre starter sedan då han drog undan från ledningen, men tappade travet och galopperade 150 kvar. Gick bra näst senast och senast blev allt fel då man hamnades. Kall rygg och galopperade med sparat. Jag chansar i svår omgång och stänger på dessa tre – annars måste stora rollern fram för att känna sig trygg.

V65-5:

Ranking: A: 2 B: 9-13-14-7-5-1-11 C: 4-6-8-3-12 

Spetsanalys: Peat Chimney bygger jag tipset på att hon ska ta sig till ledningen, och snabb är hon i volt!

Loppanalys: 2 Peat Chimney såg kraftigt bättre ut då man plockade av alla skor senast och var helt överlägsen från ledningen. Detta trots att Bergh gav henne tryckare under vägen med starka Stall Warning, men Ohlsson bara åkte ifrån dem över upploppet och det i stark stil! Jag tror på ledningen igen och det ska bli barfota igen och då måste det vara toppchans. Given spik, inte minst så svår som denna omgång känns.

De strök den som var rolig emot, Lollipop Girl och nu lägger jag 9 Suited Broline tvåa på toppform, men även en sådan som 13 Elsa Mearas är bra för klassen och vann enkelt senast. Dock tror jag hon är bäst från ledningen och som 27%-are står jag över från spår 5 på tillägg.

V65-6:

Ranking: A: 9 B: 7-10-1-4-11-2-5 C: 8-3-6-12 

Spetsanalys: Caraway har inte varit alls snabb, och Pondus Apollo bör ta sig förbi för att bli utmanad på flera håll.

Loppanalys: Jag tror att 9 Uncertain When har bäst chans och spelar med henne på min LD, även om hon är favorit. Hon var jättebra senast då hon helt enkelt bara malde ner dem via tredjespår till dödens och en liknande insats duger bra även här. Hon vinner ofta med sju segrar på 23 starter och nästa bör komma här. Utgång och LD-spik.

7 Global Trademark räckte inte på V75 senast för Björn Goop, men helt annat motstånd nu och Pihlström börjar få lite bättre form på sina hästar. Vid segern för fyra starter sedan bara malde han ner allt, och styrka finns.

1 Caraway vann direkt i ny regi näst senast och löser det sig från innerspåret för icke startsnabb häst kan det bli vinst.

10 U.Boat var struken inför V75-start nyligen och har varit borta lite, men står bra inne i loppet.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Miljoner på spel när Breeders Crown körs i USA
Nästa nyhet
Miljoner på spel när Breeders Crown körs i USA

Miljoner på spel när Breeders Crown körs i USA

Stjärnhästar i parti och minut, miljoner dollar ska delas ut. På lördag kväll avgörs en av årets bästa travkvällar i USA då det är dags för finaler i Breeders Crown på Pocono Downs.

De bästa hästarna i Nord-amerika samlas den här lördagen på erkänt snabba Pocono Downs för att göra upp i årets sista riktigt stora race, finalerna i Breeders Crown som körs för såväl unghästarna som de äldre. Förstapriserna i loppen varierar från lägst 125 000 dollar upp till 300 000 dollar. De i USA verksamma svensktränarna innehar förstås flera av huvudrollerna. I den öppna klassen för den äldre eliten återser vi svenskägde och av Marcus Melander tränade Cruzado dela Noche som ju närmast kommer från succésegern i International Trot. Han ställs mot bland andra världens numera snabbaste travhäst Homicide Hunter.

Marcus Melander kan också få en glad kväll efter finalen för de tvååriga hingstarna och valackerna. Hans stall har två hästar med, den ännu i åtta starter obesegrade supertalangen Gimpanzee och svensk-födde Green Manalishi som tidigare i år slutade tvåa i Peter Haughton. Jimmy Takter har dubbla chanser i motsvarande final för ston, vassa Whispering Oaks får sällskap av The Ice Dutchess som i år segrat i Jim Doherty-finalen.

Åke Svanstedt hoppas på BC-guld inte minst i finalen för de treåriga pojkarna. Stallets stora stjärna Six Pack kan lägga ytterligare en titel till samlingen efter att tidigare i år vunnit både Yonkers Trot och Kentucky Futurity. Bland utmanarna finns Takters Tactical Landing och Melanders Evaluate. Finalen för treåriga ston ser återigen en match mellan superkvartetten Atlanta, som ju vann Hambletonian, Plunge Blue Chip, tränad av Åke Svanstedt, Jimmy Takters segermaskin Manchego samt Phaetosive från Trond Smedshammers stall. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

BC Open, 1609 auto

1 Pinkman – Yannick Gingras (J.Takter)
2 Dunbar Hall – Jody Jamieson
3 Guardian Angel As – Matt Kakaley (A.Lorentzon)
4 Top Flight Angel – Andy Miller
5 Homicide Hunter – George Napolitano Jr
6 Cruzado dela Noche – Brian Sears (M.Melander)
7 Warrawee Roo – Daniel Dube
8 Will Take Charge – Tim Tetrick
9 Marion Marauder – Scott Zeron

BC Open ston, 1609 auto

1 Broadway Donna – David Miller
2 Barn Bella – Corey Callahan
3 Nf Happenstance – Jack Parker Jr
4 Caprice Hill – Brian Sears
5 Emoticon Hanover – Daniel Dube
6 Celebrity Ruth – George Brennan
7 Pink Pistol – Tim Tetrick
8 Ariana G. – Yannick Gingras (J.Takter)
9 Ice Attraction – Åke Svanstedt

BC tvååriga hingstar och valacker, 1609 auto

1 Hudson River – Matt Kakaley (J.Takter)
2 Chin Chin Hall – Peter Wrenn
3 Prospect Hill – Andy Miller
4 Smart As Hill – Bob McClure
5 Gimpanzee – Brian Sears (M.Melander)
6 Super Schissel – Yannick Gingras (J.Takter)
7 Trix And Stones – Scott Zeron
8 Green Manalishi – Tim Tetrick (M.Melander)
9 Kings County –David Miller

BC tvååriga ston, 1609 auto

1 When Dovescry – Simon Allard
2 Woodside Charm – Verlin Yoder
3 Champagne Jane – Bob McClure
4 Cloud Nine Fashion – Tim Tetrick
5 Special Honor – Andy Miller
6 Whispering Oaks – Brian Sears (J.Takter)
7 Miss You Kelly – Matt Kakaley
8 The Ice Dutchess – Yannick Gingras (J.Takter)
9 Stella Jane – George Napolitano Jr

BC treåriga hingstar och valacker, 1609 auto

1 Run Director – Sylvain Filion
2 Evaluate – David Miller (M.Melander)
3 Fiftydallarbill – Brett Miller
4 Tactical Landing – Brian Sears (J.Takter)
5 Six Pack – Åke Svanstedt
6 Jula Downton – Jody Jamieson
7 Crystal Fashion – Tim Tetrick
8 Met’s Hall – Andy Miller
9 Lawmaker – Anthony Macdonald

BC treåriga ston, 1609 auto

1 Plunge Blue Chip – Åke Svanstedt
2 Supergirl Riley – Marcus Miller
3 Atlanta – Scott Zeron
4 Lily Stride – Tim Tetrick
5 Looking For Zelda – Matt Kakaley
6 Courtney Hanover – Rick Zeron
7 Phaetosive – George Brennan
8 Manchego – Yannick Gingras (J.Takter)
9 Impinktoo – Brian Sears

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nya tuffare tag mot omstarter i Prix d'Amérique

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson