Förra vintersäsongen hade Zenit Brick stora framgångar och det verkar som om sjuåringen hittat formen igen i takt med att temperaturen sjunker. På Solvalla vann han C Th Ericssons Memorial från dödens.

Vid Solvallas tisdagstävlingar var anrika C The Ericssons Memorial, med 100 000 kronor till vinnaren, kvällens höjd-punkt. Loppet fick se Timo Nurmos snart fyrfaldige miljonär Zenit Brick ge ett starkt formbesked inför vintern. Med Björn Goop i sulkyn gjorde valacken första starten på sex veckor, men rodde ändå hem uppgiften den tunga vägen.

Spetsstriden blev en dust mellan Charrua Forlan och Milligan’s School där den förstnämnde efter en 1.10-öppning första halvvarvet höll ut den senare. När tempot snart bedarrade kunde Goop sända fram Zenit Brick mot positionen utvändigt ledaren. Därifrån gjorde han sedan loppet. Zenit Brick blev ledaren allt mer närgången i sista sväng och kopplade ett säkert grepp en bit in på upploppet. Fast till sista 100 blev favoriten Milligan’s School som sköt till vasst när det väl blev fritt, men för sent till något annat än andrapriset. Zenit Brick bärgade segern på 1.14,2a/2640 meter.

– Det gick fort första 500, men sedan väldigt långsamt en bit. Det blev ungefär som jag hoppats på. Hästen kändes jättefin, pigg och fräsch, bra harmoni, sa Björn Goop i Vinnare V64.

*Peace Corps lopp för stoeliten såg storfavoriten Double Exposure infria, trots att det här var hennes första start på över två månader. För Örjan Kihlström löste hon emeller-tid uppgiften enkelt. Daniel Redén-stoet kom till ledningen in i den första kurvan och kunde sedan bestämma efter behag. Efter sista 500 nedåt 1.09 fastställdes segertiden till 1.13,9a/2140 meter. Vinnaren ökade på segerkontot med 125 0000 kronor. (Foton: ALN).