Nu har övergången börjat. Adrian Kolgjini tog på måndagen sin första seger som proffstränare. Inom en snar framtid har han ett av landets största travstall.

Sedan en tid tillbaka håller Adrian Kolgjini på att allt mer ta över sin pappa Lutfis tränarrörelse. Vid måndagens tävlingar på Halmstadtravet tog 25-åringen sin första seger som proffstränare. Med det treåriga stoet Thatch her Face passerade han mållinjen som vinnare i kvällens tionde lopp.

– Jag har väl haft ett stort ansvar för träningen under en längre tid, men det är speciellt nu när man står för det själv. Nu står jag på egna ben och nollan ska alltid spräckas. Som det ser ut nu har jag de flesta tävlingshästarna, så står pappa fortfarande för unghästarna, sa Adrian efter segern enligt Kanal 75.

Adrian Kolgjini har i dagsläget 45 hästar på sin träningslista, dit räknas etablerade stjärnor som Dante Boko, Platon Face och Rajesh Face. Tanken är att han så småningom ska husera uppåt 80 hästar i sin träning medan Lutfi Kolgjini i sin verksamhet kommer fokusera på stallets unghästar. (Foto: ALN).