I början av 2015 slutade Carl-Erik Lindblom som kusk på grund av ryggproblem. Men den här veckan aviserar han en comeback – som amatör.

62-årige Carl-Erik Lindblom är en av landets mest framgångsrika kuskar och är med sina 3428 besök i vinnarcirkeln den femtonde segerrikaste kusken i Sverige. Men i början av 2015 avslutade han sin kusk- och tränarkarriär på grund av långvariga ryggproblem. På torsdag kör han comeback – hemma på Örebrotravet.

Lindblom, som gjorde ”smyg-comeback” i Ahlsell Legends i augusti, är uppsatt som kusk bakom tre hästar från Hans Karlssons stall vid Örebros breddsloppsdag på torsdag. Med amatör-licens (D1) är han nu alltså efter nästan fyra år, på väg mot en återkomst i sulkyn. Det är för travronden.se som tränaren Hans Karlsson berättar om att Carl-Eriks son Philip satsar på sporten och att det är en bidragande orsak till beslutet.

– Just det här med att Philip är så inne på att satsa på travsporten har nog inneburit mycket tändvätska även för Carl-Erik och är den stora anledningen till att han nu väljer att börja köra lite lopp igen. Men det blir nog lite lagom, han får ju bara köra i amatörlopp eller familjens hästar. Detta gäller även under breddloppsdagar, säger Hans Karlsson till travronden.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

V64 Halmstad 22 oktober

Omgången: Det är Jackpot på V64 och 1 212 882 kr extra i potten på Halmstad. Jag spikar en andrahandare och har kul dubbling i avslutningen mot storfavoriten.

Spiken: 10 Da Pepperboy (V64-5) står 40 meter före favoriten, och jag tror Puros fina häst fixar detta och spikar som andrahandare.

V6-förslaget är på 2016 kronor (V6).

1-2-9-10-4-5-7-6 (8-3)
1-5-2-7-12-6-11 (4-3)
2-1-8 (5-12)
2-1-9-3-8-4 (6-10)
10 Da Pepperboy (13-8)
6-9 (12-14)

8x7x3x6x1x2 = 2016 kr

DD-förslaget på 500 kronor:

10 – 9 x 500 kr

V64-1

A: 1 B: 2-9-10-4-5-7-6 C: 8-3

Spetsstrid: Bra spetschans för Wonder Horse som var snabb enda med framspår och bil, värst emot kan Västerbo Calvados vara första biten.

Loppanalys: Jerry Riordan har två hästar med i loppet och Carl Johan Jepson kör 1 Wonder Horse som har bäst chans av den duon, och jag tror nog den blir favorit till sist men är det inte i skrivande stund. Hon har varit lite sämre i två starter bakifrån, men visade hög kapacitet vid spetssegern före det på 14,7. Håller man upp ledningen vilket det är bra chans till, blir det inte enkelt att slå henne. Trots att det är treårigt sto mot flera bra hingstar.

Favorit vid lunchtid är 10 Delicious Ice men det kan jag inte köpa från bakspår mot hästar som visat sig vara lika bra, rankas ner. Höll bra från utvändigt ledaren senast.

Två lägger jag 2 Felix Am som visserligen var klen från ledningen senast, men kanske är Kolgjinis hästar lite på gång nu efter svacka. Han har visat bra fart starterna före. Toppstammade 9 Precious Lord har bra kapacitet och var helt överlägsen från ledningen under Derbydagen, men blev störd till galoppen senast med krafter kvar.

V64-2

A: 1-5-2 B: 7-12-6-11 C: 4-3-10-8

Spetsstrid: Sunday Rhyme och Rut K. har visat bra startsnabbhet, risk att båda vill ha rygg om favoriten Zorzal kommer tidigt.

Loppanalys: Öppet lärlingslopp för ston där jag ger tipset till 1 Sunday Rhyme som skrällde rejält senast och var summor förbättrad. Det var spets och släpp och säkert hann hon fram då hon fick chansen och kan få perfekt lopp igen då hon är snabb i benen första biten.

Favorit är 5 Zorzal som sett allt bättre ut, höll bra som tvåa näst senast och fick inte chansen senast. Skulle hon släppas till ledningen (tar den knappast av egen kraft) så är det hästen att slå men det kan bli tuffare resa.

På skrällfronten rankas 2 Rut K. upp som är i bra form, men det har blivit lite fel på sistone. Fick dödens i bra gäng bland annat, men på startsnabbhet och läge är hon lite intressant till en bit under 10%.

Betrodd är 7 Fanny Hall men att hon fick vinna senast var smått otroligt och speciellt bra vart hon inte. Pausat efter det, och måste vara bättre för att duga om det inte ska klaffa till 110%.

V64-3
A: 2-1-8 B: 5-12-3-7-9-10 C: 6-11-4

Spetsstrid: Soul Artist bör ta sig förbi dem med springspår, och för att släppa till Sphinx d’Inverne – eller hur bra öppnar Royaldoodle från innern?

Loppanalys: 2 Sphinx d’Inverne är en bra häst som visade fin form senast efter en stark avslutning. Från tredje ytter var det nära seger, den kan kanske komma nu istället då det är favorit på att han körs till ledningen. Han har varit 1-2-2-1-1 vid sina fem spetslopp och blir svårslagen.

Jag betalar för ytterligare två hästar, lägesgynnade 1 Royaldoodle är given. Han kunde inte alls vara med från innerspår bakom bilen senast, men gick rejält slutvarv och stred om segern. Jag tror på bättre start i volt med innerspår och han har chansen och gillar då det blir kört i jämn fart vilket även Sphinx gillar så det bör bli så.

8 Baja Rosa Akema är mycket bättre än hon är spelad till nu och även om spår 8 i volt är chansartat så kan det bli rätt med lite klaff. Var lika mycket spelad som Sphinx då de möttes tidigare och är väldigt mycket mindre spelad nu – trots lopp i kroppen.

V64-4

A: 2 B: 1-9-3-8-4 C: 6-10-11

Spetsstrid: Friend of Nature och Legend Brodde gör upp – fördel den första.

Loppanalys: 2 Julia af Solnäs är favorit och det tycker jag att hon ska vara. Näst senast hängde hon med som trea bakom två av landets bästa ston Darling Mearas och Cash Crowe. Hoppade bort sig senast och det är vad som ligger henne i fatet att hon är osäker. Sköter hon sig tror jag på seger.

Jag gör inget av henne med tanke på galopprisken. 1 Friend of Nature har smaskig uppgift med spetsläge på 1640 meter och han har tagit samtliga sina segrar från spets. Nu är formen höljd i dunkel, men som skräll är det intressant att ranka upp honom på läge och spetschans. Bör köras där över 1640 meter. 

9 Wingait C.H. är bra för loppet, och senast kan vi nog glömma då han backades ner i kön från spår 8 på 1600. Han hade vunnit från dödens före det utan galopp 200 kvar och nu vann Dolan Spring det på 12,0 istället. 

3 Legend Brodde är säkert ute efter ledningen, och kommer 12 bort kan det vara han som spetsar hem det. Han visade positiv formkurva vid segern. 

V64-5

A: 10 B: 13-8-2-9-7-6 C: 3-1-12-11-4-5

Spetsstrid: Bergh lär köra till ledningen med Raja Piraya.

Loppanalys: Kul spellopp med hästar på en massa tillägg. Favorit är topphästen 13 Handsome Brad som har en jobbig uppgift då han står längst bak och har massa tillägg att plocka in. Han är mycket bra, och det blev bara lite fel i finalen senast då Jepson mer eller mindre tvingades släppa till Erik Sting efter 06-öppning och sedan fick man inte riktigt chansen, men gick ändå för lite drivning. Var fin vid segern från ledningen före det, och han är bäst från spets och jag är inte alls säker på att han grejar att runda alla.

Utan jag spikar 10 Da Pepperboy som också är riktigt bra, och han står 40 meter före favoriten vilket bör bli tufft att plocka in. Han har inte riktigt kommit tillbaka efter sin skada, minns hur han var spelad som fjärdehandare i Kriteriet 2017, och hade fått stora pengar utan galopp mitt i loppet. Han kördes till ledningen varvet kvar senast och vann enkelt, även om han inte var på topp då han blev rullig till slut. Han ska kunna hålla undan 40 meter på Handsome Brad om han är som han ska och som andrahandare spikar jag gärna!

V64-6:

A: 6-9 B: 12-14-15-2-3-4 C: 13-5-11-1-7-10-8

Spetsstrid: Stor risk/chans att Johan styr storfavoriten Marcello Wibb till ledningen innan man sprungit 500 meter.

Loppanalys: 6 Marcello Wibb är mycket trolig vinnare, som blir gigantiskt stor favorit. Johan håller hästen högt, och han var jättefin vid segrarna då han visade fin uppfattning. Dock inget extra alls då han inte räckte i kvalet till Kriteriet – och det var inte ens något av de värsta uttagningsloppen. Lite svårbedömd efter det, men det ser ut som tidig spets och han möter inte mycket och svåra lägen på de värsta emot. Dock spelmässigt trist som megafavorit, och jag spelar DD mot mitt motdrag istället.

Som är 9 Borntowin som kommer med många segrar från Danmark, segrat 8/21 starter och med Uhrberg upp är han tidigt bud. Det är en fin sort som senast såg riktigt fin ut i loppet, och det var många spår Birger styrde ut för att komma loss på upploppet – och hästen bet i snyggt sista 150. Intressant till sina 7% måste han vara och som sagt jag dubblar på V6 och spelar DD till runt 20 ggr!

12 Volt di Ruggero har inte startat sedan juli, men han visade gott kunnande i senaste starterna och är ett bud om favoriten kommer bort. Paal brukar ha vältränat direkt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Confidence fortsätter övertyga - vann även i Ålborg
Nästa nyhet
Confidence fortsätter övertyga – vann även i Ålborg

Confidence fortsätter övertyga – vann även i Ålborg

Confidence fick förvisso nöja sig med bronset i Derbyt, men framstår nu ändå allt mer som kullens bästa i Danmark. På söndagen svarade valacken för en stark insats i Grand Circle 4-års Championat.

I den fyraårige Great Challenger-sonen Confidence har tränaren Ken Ecce en riktigt fin sort för framtiden. Årets danske Derby-trea har tidigare i år vunnit Jydsk 4-årings Grand Prix, vann senast Ålborgs Stora Pris och var vid söndagens tävlingar på samma bana tillbaka för att bärga guldet även i Grand Circle 4-års Championat. En seger värd 215 000 danska kronor.

Confidence kördes till ledningen direkt men fick press i flera omgångar. Ken Ecce svarade dock ut all uppvaktning, väl medveten om vilken häst han hade mellan skalmarna. Stegen blev allt kortare över upploppet för ledaren, men Confidence höll ändå säkert undan för piggt avslutande Cheri de Vie på 1.14,5a över 2140 meter. Johan Untersteiner slutade här sexa med sin Cuba Libre Ice. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen AM tar sats mot femte raka segern
Nästa nyhet
Månprinsen AM tar sats mot femte raka segern

Månprinsen AM tar sats mot femte raka segern

Månprinsen A.M. imponerade stort då han vann trots frånvaro i förra veckan. Redan på torsdag är han tillbaka på jakt efter femte raka under en toppkväll för kallbloden på Gävletravet.

Landets kallblodsmajestät Månprinsen A.M. hade inte startat sedan segern i SM, när han på Bergsåker lekte hem segern i torsdag och där bland andra slog Lome Brage. På Gävle kommande torsdag möts de båda igen i ett försök till Dubbelcupen. Lome Brage drog dock en rejäl nitlott, som fick spår tolv bakom bilen. Loppet innehåller även tuffingar som Odin Tabac, Smedheim Solan och Ingbest.

Det är för övrigt en riktigt välladdad afton på gästrike-banan för kallbloden. I ett race för fyraåringarna kommer de båda Derby-vinnarna Tekno Eld och Philip Ess ut igen, och i Jöns Olofssons Minne som körs för treåringarna får publiken se färske vinnaren av Biri Uppfödningslöpning, Rappstjernen i ett försök att nypa en ny seger. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

Dubbelcupen, försök, 1640 auto

1 Odin Tabac – Jörgen Westholm
2 Titan Tabac – Håkan Wallberg
3 Flex – Paw Mahony
4 Rino Dox – Torbjörn Jansson
5 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
6 Smedheim Solan – Rikard N Skoglund
7 Ingbest – Ulf Eriksson
8 Pydin – Ove A Lindqvist
9 Bro Viking – Fredrik Fransson
10 Stumne Scott – Oskar Kylin-Blom
11 Finnskog Sjefen – Henrik Kulblik
12 Lome Brage – Jan-Olov Persson

Lefusta-loppet, 1640 auto

1 Sjö Gull – Oskar Kylin-Blom
2 Månlykke A.M. – Jan-Olov Persson
3 Grislefaksen G.L. – Jan Roar Mjölneröd
4 Philip Ess – Öystein Tjomsland
5 Valle Ask – Jan Ove Olsen
6 Tekno Eld – Ulf Ohlsson

Jöns Olofssons Minne, 1640 volt

1 Sundbo Nova – Jan Ove Olsen
2 Bäcklös Tamlin – Wiktor Kylin-Blom
3 Tåga Ted – Rikard N Skoglund
4 Röyns Kristine – Ove A Lindqvist
5 Myrsjös Ruter Ess – Robert Skoglund
1660 meter
6 Guli Roy – Ulf Ohlsson
7 B.W. Rune – Ulf Eriksson
8 Gott Klirr – Jan-Olov Persson
1680 meter
9 Rappstjernen – Öystein Tjomsland

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion mot Cyber Lane i Müllers Memorial
Nästa nyhet
Propulsion mot Cyber Lane i Müllers Memorial

Propulsion mot Cyber Lane i Müllers Memorial

Kommande lördags kör C.L.Müllers Memorial, med 400 000 kronor till vinnaren och detta blir ett kanonrace.

Jägersro i den skånska myllan är skådeplatsen för nästa V75-omgång och Gulddivisionen blir sevärd. C.L.Müllers Memorial körs över 2640 meter och har lockat ett par hästar som firat stora triumfer på denna oval tidigare.

Propulsion har vunnit Hugo Åbergs Memorial där tre gånger i rad och går mot sin bästa säsong hittills med drygt 10 miljoner insprunget. Cyber Lane gjorde att Johan Untersteiner fick dra på sig en gul kavaj i fjol och samma dag vann Petri Puros Cash Crowe Derbystoet.

”Himmalaget” består av Adrian Kolgjinis Harper Hanovers-vinnare Platon Face, medan Joakim Lövgren har Racing Mange till start och från andra sidan Öresund kommer Steen Juul tillsammans med Turno Di Azzurra.

C.L.Müllers Memorial
2640 meter – autostart
Förstapris: 400 000 kr 

1. Reckless – Björn Goop
2. Cyber Lane – Johan Untersteiner
3. Carabinieri – Peter Untersteiner
4. Cash Crowe – Christoffer Eriksson (Petri Puro)
5. On Track Piraten – Erik Adielsson (Hans R Strömberg)
6. Propulsion – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
7. Monark Newmen – Fredrik Persson
8. Turno Di Azzurra – Steen Juul
9. Platon Face – Adrian Kolgjini
10. Speed Delicious – Nicklas Westerholm
11. Racing Mange – Joakim Lövgren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Six Pack fortsätter gå på alla cylindrar

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson