Aubrion du Gers är Frankrikes, och kanske världens, hetaste travare för dagen. Men snart ”tvingas” han till vintervila. Det öppnar dörren för att få se Jean-Michel Bazires superstjärna i Elitloppet nästa år.

I söndags vann Aubrion du Gers Grand Prix de Sud-Ouest i Bordeaux, en seger värd 90 000 euro och som även var hästens tionde raka. Valacken har förlorat blott ett lopp på arton starter, sedan han var trea i Oslo Grand Prix förra året. Nu återstår ett planerat lopp för säsongen; finalen av Tour Européen Trotteur de Francais i Mons den 26 oktober.

Aubrion du Gers hade förstås varit en av favoriterna inför Prix d’Amérique – om han hade fått vara med. Hemlandets största lopp och alla de penningstinnaste under det kommande vintermeetinget är inte öppna för valacker. Därför smider tränaren Jean-Michel Bazire nu stora planer för nästa år i stället.

I en intervju med Paris-Turf berättar Bazire att Elitloppet kan bli aktuellt för stallets stora stjärna nästa år. Han menar också att nästa års International Trot är en tänkbar plan för hästen under 2019 då Aubrion du Gers är nio år.

Jean-Michel Bazire har som kusk vunnit Elitloppet två gånger, med L’Amiral Mauzun 2007 och Exploit Caf året senare, men har de senaste åren konstant avböjt deltagande på Solvalla och varit mycket begränsad i sitt tävlande på skandinavisk mark. Aubrion du Gers har vid två tillfällen tävlat i Norden; som trea i Oslo Grand Prix förra året och då han vann Kymi Grand Prix i somras. Men redan nu öppnas alltså dörren för en potentiell start i Elitloppet.

Aubrion du Gers har hittills i sin karriär vunnit 39 av sina totalt 64 starter och tjänat motsvarande drygt 22 miljoner kronor. Hästens största seger så här långt kom då han besegrade bland andra Bold Eagle i förra årets final av Trotting Masters. (Foton: ALN).

Läs även: Segerföljetongen – 10:e raka för Aubrion du Gers