Nix, ingen kunde rå på honom den här gången heller. Aubrion du Gers fick förvisso sträcka lite på sig till slut när han i Grand Prix du Sud-Ouest tog sin tionde raka seger.

Jean-Michel Bazire har fortsatt glada dagar med sin häftige Aubrion du Gers. På söndagen var det le Bouscat-ovalen i Bordeaux som fick stifta närmare bekantskap med super-valacken som kom för att försvara sin titel i Grupp 2-loppet Grand Prix du Sud-Ouest. En uppgift som han förstås lyckades med.

Medan taktpinnen skiftade flertalet gånger inlednings-vis höll sig Bazire kall en bit ned i andraspår med storfavoriten. Det till in på sista bortre då Aubrion du Gers fick följa Carat Williams fram i en attack och kort senare övertog spets från den samme. Sébastien Guarato-tränade Carat Williams, som här gick första starten på knappt fyra månader, gjorde en inför vintern lovande comeback, utmanade favoriten invändigt över upploppet men Aubrion du Gers höll säkert ifrån sig uppvaktningen.

Vinstmaskinen bokfördes därmed för sin nu tionde raka seger på noteringen 1.12,7a/2550 meter. Den här segern betalade fina 90 000 euro i förstapris. Carat Williams tvåa på samma tid. Skrällen Aribo Mix spurtade in som trea, medan finska Ranch Kelly till slut fick fjärdepriset efter en våldsam attack i sista sväng som sedermera ebbade ut. Jörgen Westholm-tränade Rocky Winner slutade i det slagna fältet. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.