Spets och slut. Hesiod och Ulf Ohlsson ledde varje meter av söndagens Grosser Preis von Deutschland till en överraskande seger. Det till tränaren Petri Salmelas stora glädje.

Flertalet svenska hästar och kuskar begav sig under söndagen till Bahrenfeld i Hamburg för dagens huvudlopp Grosser Preis von Deutschland för fyraåringarna. Och nog blev det blågul segerdefilering igen. Den av Petri Salema tränade USA-födde Hesiod släppte aldrig någon förbi sig.

Hesiod, som hade Ulf Ohlsson, i sulkyn tog direkt hand om spets. Positionen i döden avlöstes flera gånger men med varvet kvar var det Giveitgasandgo som via ett kraftigt avancemang som nådde fram. Men då denne var slagen i sista sväng var ledaren fortsatt frisk på bettet. Enterprise, med Carl Johan Jepson i jollen, fick fritt invändigt på stretchen och i spåren avslutade Classic Connection hastigt. Det var dock inget som bekom Hesiod – som säkert höll stilen hela vägen till seger på 1.12,1a över 2200 meter. Vinsten var värd 75 000 euro.

*Också Peter Untersteiner noterades för seger i Hamburg. Med Generaal Bianco, för övrigt tvåa i Grosser Preis von Deutschland i fjol, tog han en fin snabbloppsseger värd 15 000 euro. Generaal Bianco kördes till ledningen då varvet återstod och kunde säkert hålla hela vägen på 1.10,6a/1680. (Foto: ALN).