Championaten rullar in för Carl Johan Jepson. Trots att han själv körde i Hamburg på söndagen korades han ändå till mästare i kavaj på Åmålstravet.

Först Vaggeryd, i förra veckan Årjäng och nu också Åmål. Carl Johan Jepson noterades för sitt tredje banchampionat i landet på söndagen då han försvarade sin fjolårstitel på den dalsländska ovalen. Jepson körde själv i Hamburg då Åmål avslutade säsongen, men hans elva segrar under året räckte med god marginal för att säkra championatet. Hans sjunde totalt.

Ett toppår i sulkyn har Rikard N Skoglund också haft. Solänget rundade av året i lördags med en breddloppsdag där Skoglund förvisso inte kunde medverka, men hans nio segrar på banan i år räckte dock till att bärga championatet. Det andra i år – tidigare blev han också mest vinnande kusk på Oviken. (Foto: ALN).

Sveriges banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Dannero: Ulf Ohlsson
Hoting: Ove A Lindqvist
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Oviken: Rikard N Skoglund
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson