Dubble Kriterie-vinnaren Eld Rask begav sig till Norge för att följa upp med seger även i Biri Uppfödnings-löpning – men se det gick inte. Rappstjernen var allt för bra den här gången.

Jan-Olov Persson supertreåring Eld Rask har sopat banan både i det svenska och det norska Kriteriet i år och gjorde under lördagen återbesök på norsk mark. Det som favorit i Biri Uppfödningslöpning med 400 000 norska kronor till vinnaren.

Men den här gången fick Eld Rask, körd av Ulf Ohlsson stryka på foten. Det var Öystein Tjomsland som blixtrade till spets med Rappstjernen, för övrigt tvåa i norska Kriteriet, och släppte aldrig någon in på skinnet. Eld Rask fick den tunga uppgiften att vandra loppet igenom i dödens men kom aldrig närmare än till en silver-medalj. Vinnaren klockades till 1.24,7a över 2100 meter.

*Jan-Olov Persson kunde dock trösta sig med att tidigare själv sätta dit Tand Kraft i DNT:s 5-årigslopp (200 000 nkr). Det här var faktiskt hästens första seger för året, som togs på 1,25,0/2600. Vintillatravet (125 000 nkr) gick till hederstoet Ulsrud Tea körd av Svein Owe Wassberg till seger på 1.23,9 över 2620 meter. (Foto: ALN).