Sedan favoriten Ringostarr Treb gjort bort sig med galopp blev International Trot en duell mellan Cruzado dela Noche och norske Lionel. Den förstnämnde gick överraskande segrande ur striden och tog sin karriärs överlägset största framgång.

Under lördagskvällen avgjordes International Trot, eller VM-loppet, på Yonkers Raceway. Den av Stall Courant ägde Cruzado dela Noche kunde överraskande lägga beslag på det massiva förstapriset om en halv miljon dollar. Segern betydde också en ny stor framgång för tränaren Marcus Melander.

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb var rask iväg och fajtades med Pastore Bob om ledningen, men förutsättningarna ändrades helt sedan båda hästarna gick över i galopp i det hårda tempot ur den första svängen. Nu var det i stället Arazi Boko som tog spets, men som snart skulle överlämna till Ariana G.

Nästfavoriten Marion Marauder tog direkt sats och kom i sin tur fram för att överta efter drygt 600 meter avverkade. Något som betydde att Göran Antonsen fick ta positionen i dödens med sin Lionel. Den starke norske fuxen trivdes dock fint på Yonkers 800-metersbana och gav ledaren press; genom sista sväng signalerade Marion Marauder att slaget var förlorat.

Lionel nådde upploppet som ledare och såg VM-guldet hägra. Men bakom hade Brian Sears liftat med hela vägen i rygg med Cruzado dela Noche och sexåringen fick spela ut sitt speedregister över slutrakan. Lionel kämpade storstilat, men precis före mål var det Cruzado dela Noche som fick nosen först.

Cruzado dela Noche som inledde sin karriär i USA kom till Sverige och Stefan Melanders träning som fyraåring men har sedan i somras återvänt till hemlandet och Marcus Melander i vars regi han innan den här starten gjort två kvallopp. Segertiden stannade vid 1.11,9a över 2011 meter.

Lionel således tvåa, med den norska flaggan högt i topp. Tredjepriset gick till franska hoppet Up And Quick som avslutade snabbt mellan hästar efter en invändig resa och därmed snuvade Ariana G. på bronsplatsen. Ledande Marion Marauder mattades sista biten och fick nöja sig med femteplatsen. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.