Tycoon Conway Hall har varit en av Danmarks främsta travare de senaste åren men efter onsdagens start på Jägersro lägger åttaåringen nu tävlingsskorna på hyllan.

Efter att ha varit borta under nästa hela 2017 har åttaårige Tycoon Conway Hall kommit tillbaka i år efter en skada och vann sina båda inledande lopp. Men efter att ha utgjort en slät figur på Jägersro i onsdags i en supersprint verkar det nu som om hästen gjort sin sista start.

– Jag märkte att det inte var något tryck i honom, även om han travade bra är jag säker på att det är den gamla skadan som spökar. Det skulle vara synd för hästen att pausa honom och försöka igen. Därför har jag bett ägaren att vi slutar tävla, säger tränaren Steen Juul till travservice.dk.

Samma sajt berättar också om att hästen nästa år i stället fortsätter som avelshingst vid danska Stuteri Shadow. Tycoon Conway Hall summerar därför sin karriär med 23 segrar på 59 starter och drygt 2,7 miljoner danska kronor intravat. Rekordet 1.09,4a sattes i Hugo Åbergs 2016. (Foto: ALN).