Anders Eriksson, lärling hos Svante Båth, kör i ett härligt flyt för dagen och genom att sätta dit en kvickt avslutande Quick Crown i Klass 1-försöket på Solvalla satte han också punkt i en svårlöst omgång.

Endast ett system (för en insats av 20 kronor!) med åtta rätt värt 5,4 miljoner kronor fanns kvar när onsdagens V86 på Solvalla och Jägersro slutligen skulle summeras. En av skrällarna vilka radade upp sig under kvällen var Anders Ahlneby-tränade Quick Crown som i det avslutande Klass 1-försöket kördes till seger av duktige Anders Eriksson.

Valacken satt placerad som tredje häst i andraspår men satt kvar när attackerna sattes in vid början av sista bortre långsidan. Men med 300 meter kvar uppenbarade sig luckan och Quick Crown svarade med en blixtrande avslutning via fjärdespår till seger på 1.14,1a över långa 2640 meter.

*Ett försök i Klass 2 avverkades på Jägersro. Peter Untersteiner fixade segern bakom femårige Powderfinger som här gjorde fjärde starten i tränarens regi och inte behövde mer än ett lopp i kroppen för att ha funnit formen. Torvald Palema-sonen var snabb i väg och kom att leda loppet från start till mål i fin stil på 1.15,2a/2640.

*Marc Elias brukar sitta upp bakom Conrad Lugauer-tränade Toddler som på Jägersro visade sina skills över stayerdistans. Toddler kördes fram till ledningen efter 800 meter men överlämnade strax senare till danske segermaskinen Bandit Brick. En perfekt lösning skulle det visa sig; när det blev fritt 150 kvar störtdök Toddler och speedade ned ledaren på 1.14,6/3160.

*I bjärt kontrast till långloppet stod Jägersro Supersprint som kördes över ultrakorta 1140 meter. Det passade elvaårige kämpen Mr Pellegrino prima. För Håkan B Johansson blåste fältets minst streckade häst direkt till ledningen och släppte aldrig någon förbi sig. Veronica Haglund tränar 40-oddsaren. (Foton: ALN).