Gävle V64

Omgången: V6-spelet drar till Gävle och jag spelar en matematisk lapp med två spikar. Bäst spiken anser jag Bottnas Easy Cash vara i V64-1. Här räknar jag med ledning runt om. Ledning runt om ser det upplaget ut även för favoriten M.T.Insider i V6-avslutningen men denne lirar jag inte på och jag provar med en mer chansartad lösning och spikar Valley Brodde. En spik som inte är så hårt betrodd. Vi spelar enbart för alla rätt.

Spikarna: 7 Bottnas Easy Cash i V64-1 samt 9 Valley Brodde i V64-6.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

7 Bottnas Easy Cash (2-3)
1,2,3,4,6,9,10 (5-8)
1,2,3,6,7,9,10,11 (5-8)
1,4,8,10,12 (9-7)
1,3,7,8,10,11 (12-9)
9 Valley Brodde (2-4)
1x7x8x5x6x1 = 1680 rader

DD-förslag: 1 – 9 x 500 kr 3,7,8,10,11 – 9 x 100 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser:

Loppanalys V64-1:

Rank: A: 7 B: 2-3-1-10-9-11-8-5 C: 12-4

Spetsanalys: Innerspårets Lady Star Bo var bra med första biten vid något lopp jag såg från Tyskland men spår ett Gävle och utan med någon med våra toppkuskar är inte lätt. Claret Jug kan öppna rätt bra men smygs nog. Bottnas Easy Cash är nedstruken ett hack. Gick att köra på ordentligt från start senast och har duktig kusk. Dessutom bäst i spets och jag tror på tidig ledning.

Loppanalys: Ett lärlingslopp inleder och jag går ut med spik direkt. 7 Bottnas Easy Cash var klart bra vid seger efter uppehåll senast. Det gick att köra ordentligt på hästen från start och det blev spets från spår ett. Båths häst trivs ypperligt i spets där han har tre segrar av fyra. Vid förlusten blev det lite onödigt tufft tempo och Nurmos mycket fine Hachiko de Veluwe vann. Anders kör bra och invändig strykning gynnar. Det gör nog även loppet i kroppen och från spets tror jag min spik vinner.

2 Claret Jug är rätt bra och tidig bakom. 3 Somolli´s Love är snabb men det är ingen krigare sista biten. 1 Lady Star Bo kan räcka en bra bit utan positionsstrul.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 6 B: 1-4-10-3-2-9 C: 5-8

Spetsanalys: Robloxia är mycket vass första biten och bör susa till spets.

Loppanalys: Ett stolopp. 6 Robloxia är mycket fartfylld och senast såg hon ut att vinna komfortabelt från spets men över upploppet vek hon ner sig. Hon drog in luft berättar Troels och hon är nu ihopsydd. Löper hon upp till vad hon kan så leder hon detta runt om men det är inget jag vågar lita på efter insatsen senast och jag garderar den klara favoriten.

Det är smålurigt bakom och jag streckar på rejält och hoppas på skräll. 1 Lisa S.E. gör första starten för Rauno och hon tränar fint. Kan vara rolig här om det löser sig med positionerna. Miljöombyte är intressant.

4 Hilton Boko är lite upp och ner i stilen men kunnandet duger bra. 10 Isolde var fin vid segrarna. 3 L.A.Divergent har löpt bra för kusken tidigare. 2 Ella Pace avslutade hyggligt senast. 9 Viva Frontline kan också hävda sig väl från ett vettigt smygläge.

Jag streckar dessa.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 2-10-11-9 B: 3-7-6-1 C: 5-8-12-4

Spetsanalys: Lövdala Principito är hygglig ut åtmionstone. Troligt att storfavoriten tidigt är placerad i spets.

Loppanalys: 2 Lövdala Principito har en bra uppgift och blir väldigt hårt betrodd. Han lär köras offensivt och det är bra chans att han tidigt är placerad i spets. Senast blev det en till synes omotiverad galopp och han har inte våsat någon direkt toppform. Det rensar bra vid favoritfall och jag vill försöka fälla honom. Han känns långt ifrån som någon ”klar” vinnare.

10 Fröken Sting satt fast senast och är klart bättre än vad raden vittnar om. 11 Twinkle Kronos är kapabel men startar sällan och då han gör det så blir det inte så ofta seger. 9 Digital Diamond kan avsluta bra. Vettigt läge. Dessa a-rankas men jag streckar vidare.

3 Celine K.S. avslutade småpiggt senast. 7 Rally Carin avslutade rätt bra senast.

Jag streckar totalt åtta hästar.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 1-4-8 B: 10-12-9-7-3-14-11-13 C: 2-6-5

Spetsanalys: Bara tre hästar på statvolten. Bra chans att det blir Querys Alesio i tät. Spangenberg brukar kunna vara offensiv och bör tro på sin häst här.

Loppanalys: 1 Querys Alesio gör svårbedömd Sverige-debut. Hästen är segerrik från Tyskland och står bra inne i loppet då de inte tjänar så mycket pengar i Tyskland. Kom tidigt till ledningen från bakspår vid segern senast och vann på bra sätt. Ändå lite svårt att sätta in hästen i denna konkurrens och inget jag vill gå på.

Något svårbedömd är också 4 Scarlets Mirakel som gör första starten för Westerholm. En häst som visat rätt fint kunnande och kan ha höjt sig nu. Har en seger överst i programraden och dessa startpoäng ryker alltså nu. Borde vara bra förberedd och ett givet bud.

8 Kapish G.L. avslutade bra näst senast och galopperade med sparat i V75 senast. Är bra då travet stämmer och a-rankas också.

10 Virunga avslutade fullt godkänt senast. Har lopp i kroppen och toppkusk från bra läge på tillägg. Streckas därefter.

12 Cool Action var riktigt positiv då han avslutade vasst senast. Kan vara storskrällen efter rätt smygresa.

Reserver blir 9 Tayson Bi som avslutade bra näst senast och 7 Luna Nera Doc som kan en hel del.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 1 B: 7-8-11-10-3-12-9-6-4 C: 5-2

Spetsanalys: Det bör bli Tangen Tia till spets. Hon är nog allra vassast med ryggresa och det finns en viss chans att Björlifant kommer fram och övertar. Mest troligt får vi se Tangen Tia i tät.

Loppanalys: Ett kallblodslopp och intressant idé är 1 Tangen Tia som står oförskämt bra till då det är fördel ston. Hon har dessutom visat riktigt fin form och senast reparerade hon en galopp på klart bra sätt. Hon ör fortsatt fin i jobben enligt Merete Wessel som också berättar att det blir skygglappar på för att hästen ska fungera ännu bättre i ledningen. Körspö har hon ingen aning om vad det ska betyda men vi kan hoppas på en positiv effekt. Tränaren tror att hästen ska kunna springa runt sitt rekord och även hon tycker att uppgiften ser intressant ut. Jag tror hon kan spåra hem loppet och tippar och lirar DD. Resan ska gå bra enligt tränaren då hon har ressällskap med 7 Hövding Jaros som blir en tuff utmanare. Hästen är rejäl och kan visa sig tuffast.

8 Björlifant kan tänkas forcera till tidig tät och bli segerfarlig. Persson kör själv 11 Bellfaks som är klart kapabel men har svårt att få travet att stämma. Blir farlig felfri.

10 Kaksen vann V75 näst senast och är kapabel och det omdömet får också 3 Gustav E. som vann på bra sätt senast. Dessa streckas i ett fint kallblodslopp.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 9 B: 2-4-7-10-11-8-6 C: 1-3

Spetsanalys: Startkatapulten M.T.Insider brukar alltid spetsa från dylika lägen och lär vara i spets. Colbert är också snabb.

Loppanalys: 2 M.T.Insider är grym från start och har en härlig uppgift för att leda runt om. Var inte kurant och var blek i sin senaste start och har varit ifrån. Alsén har kört banjobb med sin häst för att skärpa till formen och ny kusk med Oskar kan vara positivt. Insidern brukar dock inte prestera så bra efter uppehåll och trots att uppehåll är ganska kort och hästen är lite vässad så ställer jag mig något frågande. Detta är också en häst som rent allmänt blandar och ger något.  Visst ska han vara favorit men jag provar att gå emot favoriten även om det mycket väl kan bli ledning runt om.

Jag provar med chansspik på 9 Valley Brodde. Såg klart fin ut och avslutade bra i sin första start efter uppehåll senast. Kördes försiktigt för att komma igång men intrycket var gott. Är van mycket tuffa gäng och har nu lopp i kroppen. Perfekt rygg på favoriten och Ohlsson upp är spännande. Fick bra känsla för hästen från senast och jag räknar med en vass insats samtidigt som det finns frågetecken på den klara favoriten. Jag spikar Valley Brodde. Spelad nu på 15 procent då jag härmed avslutar min V6-analys.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson