V65 Axevalla 12 oktober 2018

Omgången: Småkul omgång då Axevalla kör V65-tävlingar, men jag har stor tro på spiken som inte ens verkar bli favorit och ett kul motbud i annat lopp jag dubblar med!

Spiken: 11 Sanda Love (V65-4) var helt överlägsen senast och det tror jag var början på en toppenhöst för hans del!

V65-förslaget är på 1800 kronor.

10-4-8 (1-3)
1-3-4-5-6-7 (11-2)
9-7-10-5-11-12-6-3-2-1 (4-8)
11 Sanda Love (3-6)
6-3-1-7-5 (2-8)
4-1 (5-2)

3x6x10x1x5x2 = 1800 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

6 – 1 x 500
3 – 4 x 300
3 – 1 x 200

V65-1:

Ranking: A: 10-4-8 B: 1-3-9-12-13-7 C: 6-5-11

Spetsanalys: Jag tror att det är Emile K. som sitter från ledningen tidigt trots spåret.

Loppanalys:

4 Emilie K. rundade tidigt till ledningen senast efter att ha blivit över från sitt innerspår.Sedan sprang hästen undan med 11 sista 800 metrarna och det var övertygande insats. Eklundh meddelar att hon har blivit åtgärdad efter det och det behöver inte vara samma fina form, och han vill helst köra henne i ryggar. Det kan bli tidig ledning trots allt, spåret är bättre efter strykning och hon har spetsat med spår 2 vid två tillfällen.

10 Silent Victory trodde jag mycket på vid segern i liknande lunchlopp i Axevalla och hon vann säkert från ledningen. Visade senast att hon går från andra positioner, och i Finland har hon varit bra på rulle. Fick aldrig slag i en bra Sincerely Face senast, men den sprang bara undan på racerbalans.

Dessa två är lite bättre än de andra, men jag tar även med 8 Donna Mearas som gör första i ny regi och får Jepson upp och då streckar jag.

1 Dance Streamline gör debut i ny regi hos Claes Svensson, men det låter sådär då hon inte övertygat i träningen.

V65-2:

Ranking: A: 1-3-4-5 B: 6-7-11-2-10 C: 12-9-8

Spetsanalys: Adonis Rich har visat mest startsnabbhet, men dessa är ganska osynade hela bunten.

Loppanalys: 3 Bransbys Juke Box har varit bra vid sina tre starter i karriären, och senast vann han kontrollerat efter att ha körts till ledningen inför slutvarvet. Det är en häst som tar en del mark och han bör bli allt bättre då han är flegmatisk av sig. Detta är första gången bakom bilen, som ska testas före tävlingarna, men tränaren verkar inte så orolig. Givetvis klart plus med Kim Eriksson upp och det är vettig segerchans.

Klart intressant motbud måste 1 Tricky Face vara som står på tur för seger. Kunde inte hålla upp innerspåret senast, men spurtade bra till slut och upploppet gillade jag hur treåringen tog för sig. Gick bra även starten före och första segern kommer vilken start som helst är min känsla, för de 13 sista 700 hästen kan duger bra.

4 Hug Me Boko galopperade bort sig i första kurvan senast som storfavorit, men visade fart i starterna före som räcker i ett ganska normalt lopp som detta är. Benzon i vagnen är småkul.

Jag betalar även för 5 Adonis Rich som ses som spetsfavorit, och det är mycket värt i dessa typer av lopp.

V65-3:

Ranking: A: 9-7-10 B: 5-11-12-6-3-2-1 C: 4-8

Spetsanalys: One Direction var inte lika snabb senast, men öppnade snabbt vid segern. After Eight öppnar snabbt, men tänkbart att denne släpper till Big Marke.

Loppanalys: 9 Vien Ici är klar favorit och efter senaste insatsen kan jag köpa det för den var svettig! Han hängde i tredjespår första 1300 metrarna innan man nådde dödens och då gick varvet på 12,5 och han fick bara ge sig för norska segerstaplaren Mellby Frodo. Nu är det debut över 1640 meter och det ser jag som minus och från bakspår kan det alltid ”häxa”.

Loppet är öppet om favoriten bränner. 7 Big Marke tog senaste segern från ledningen, och var knappast frisk senast då han gav upp helt från samma position som 18 för tio favorit. Pausat lite, men ändå intressant då det finns chans att köra till ledningen med vassa Jepson i vagnen.

10 Jessica Pride höll farten bra hela vägen efter smygresa senast och kan ramla in med klaff på bitarna. 5 After Eight är tidig från spets eller ledarryggen som det bör bli.

V65-4:

Ranking: A: 11 B: 3-6-9-1-2-5 C: 10-7-12-8-13-4 

Spetsanalys: Mycket öppet då de inte varit så snabba och det är 2640 meter. Chill Out Joe med Kaj kanske är svaret?

Loppanalys: 6 Draft One är favorit och det är en klart bra häst för denna låga klass som varit 2-2-1 vid årets tre starter, och senast bara dundrade han undan trots kort galopp och forcering till ledningen och vann med 50 meter! Var bra utan att få slag i Knifetown Lover starten före, men den är bra då den är bra. Nu har han dock varit borta i fyra månader från tävling och varit sjuk.Han har gått banjobb, men jag tror det kan fattas även om Knutsson brukar ha vältrimmat.

Jag spikar därför emot då jag verkligen gillade 11 Sanda Love senast då sexåringen visserligen inte mötte så mycket, men han var helt överlägsen för Preben Sövik och det såg ut att finnas flera växlar kvar. Det är en strulig häst som kommit igång först som sexåring, och det blev galopp i debuten för Bergh, och han har många galopper i karriären men fortsätter han på inslagna vägen som han kom in på senast så tror jag han kommer ha fina pengar att springa in framöver. Kul chansspik!

Vid gardering ska 3 Rob Dyrdek med, han har byggts upp efter halsproblem och var nära segern från dödens näst senast och spurtade bra då man tog av skorna senast. Även stallkamraten 9 Kaci räknas, varit ute i lopp med 100.000 i förstapris två gånger i rad och sådant brukar härda dem.

V65-5:

Ranking: A: 6-3 B: 1-7-5 C: 2-8-11-10-9 

Spetsanalys: Hope of Joy var mycket snabb vid spetssegern på Färjestad, och öppnar bättre en bit ut i banan mot från innerspår som senast. Kan mycket väl ta ledningen, men får Dornoch Am över sig direkt.

Loppanalys: 6 Dornoch Am är storfavorit, och den har vunnit på V75 i Gävle då Örjan drog i ganska jämn fart och hästen klev undan. Det blev för tufft i spåren i V75-finalen senast där Emile Zola Sisu drog i rena elitloppstempot. Det hade gått fyra veckor mellan starterna och formen är säkert bättre nu, och lyckas Kim köra till ledningen med denne startsnabba herre så är loppet säkert över.

Det finns ett hot och det är 3 Hope of Joy som var mycket snabb vid senaste segern då det var pang till ledningen och undan på 11,8. Bättre spår att öppna snabbt med nu liten bit ut i banan, och kanske testar Micke att köra från ledningen. Kommer favoriten bort av någon anledning så kan det hålla och som skräll testar jag att spela LD.

Kör dessa mot varandra öppnas loppet upp, och 1 Elway Am duger gott om det löser sig från innerspåret. Detta är ett test för att få upp snabbhet i honom till Breeders som är nästa mål, men han kommer tappa första biten och 1600 meter är väl kort.

7 Keycard kan springa snabbt och jag betalar för skrällen 5 Hush Teemer som nu är på väg mot toppformen, insatsen senast var positiv!

V65-6:

Ranking: A: 4-1 B: 5-2-9 C: 8-3-7-6

Spetsanalys: Dokonjo var snabb då han spetsade från innerspår och kan hålla ut dem. Jag tycker inte att Nonstop Cheri varit snabbare, och tror inte den kommer förbi av egen kraft.

Loppanalys: 4 Nonstop Cheri är nästa favorit, och här är det bra chans att han är bäst, för insatsen senast var riktigt bra. Han öppnade snabbt utan att få ledningen, men hade sedan ändå mod att gå i riktig närkamp med Born Unicorn över upploppet. Det är samma med denna favorit, kommer man till spets är det toppchans men kan vara upptaget där. Nu är ledningen inget måste, vilket han visade senast.

Jag dubblar med 1 Dokonjo som har bra länge äntligen! Han trivs på Axevalla där han tagit sju av sina elva segrar och höll upp ledningen då han senast hade innerspår, även om det inte var med stor marginal. De är inte så våldsamt startsnabba utanpå honom och jag ser det som bra spetschans och i spets strider han bra. Han har segrat vid fyra av nio spetslopp och varit tapper vid flera av torskarna. Kul att dubbla med!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson