V86 Solvalla/Jägersro 10 oktober

Omgången: Det finns en hel del spikförslag att välja bland, och visst är det troligt att någon av de stora favoriterna vinner – men jag har valt två (tänkta) spetsspikar som inte är favoriter och försöker verkligen ge omgången chansen!   

V86-1

A: 2 B: 7-5-1-6-8-3 C: 4

Spetsstrid: Othello Victory öppnade 07,5 första 500 metrarna till ledningen då han höll upp innerspåret enkelt till ledningen. Det blir helstängt huvudlag nu som den starten och jag tror på spets. De är blixtsnabba utanför, Mr Pellegrino, Olympic Kronos och Rajah Press i första hand men de ska ta hel längd vilket jag inte tror de lyckas med.

Loppanalys:

Ett supersprintlopp över 1140 och givetvis blir starten extra viktig. Jag tror att 2 Othello Victory har bra chans att ta sig till ledningen då Peter Untersteiner nu ska sätta på ett helstängt huvudlag. Det gick hästen med på Jägersro i somras och höll upp ledningen i snabb inledning, men gav upp lite enkelt kan man tycka. Det var bra hästar med den gången, och mot dessa samt över 1140 meter måste han bli väldigt svårfångad. Han skulle varit med i voltstart på Färjestad i V75, men blev utkörd och han fick gå kvallopp – men med bilstart är han inte svår. Det är ett ”äckligt” lopp och jag nöjde mig med att spela utgång.

7 Tycoon Conway Hall är en topphäst i ljusa stunder, men han har inte visat form på en tid och senast var han inget extra där Justice Ås vann. Han har fått träningsperiod efter det, men är svårbedömd för mig – och för Juul och då han är favorit till 27% av spelet när dessa rader skrivs ner så väljer jag att gå emot.

Konstigt mycket spel är det på blöta 8 Comanche Moon som aldrig springer till mål och han gav upp utan minsta strid senast med. Han ville verkligen inte gå förbi en stum Toddler från ledarryggen före det, och är överspelad från spår 8.

Bättre chans har då 5 Olympic Kronos som har viss spetschans om han trycks av för fullt.

V86-2

A: 9-3-1-5 B: 4-2-11 C: 8-6-7-10

Spetsstrid: Must Have höll upp till ledningen senast hon hade spår 1 och kusken gör allvarligt försök. De är inte så jättesnabbt på framspår, och jag ser henne som ganska klar spetsfavorit. Tro Lo Lo är ganska snabb, men det är Pastell Tilly som främst skulle kunna hota om hon skickas för fullt.

Loppanalys:
9 Stoneisle Ocean är mycket klar favorit spelad till dryga 50% av insatserna, och hon har varit mycket bra. Tog två raka segrar hemma i Finland, och visade att hon kan det mesta då hon vann från ledningen och sedan från dödens. Båda gångerna helt utan att vara hotad. Man spände bågen senast och hon mötte stoeliten och flöde med fint bakom Shadow Gar och In Toto Sund och knallade nedåt 10 sista 700 metrarna. Helt annat motstånd nu, men ändå bakspår och jag testar att gardera Haapio som det kan bli fel för. 

Två heta motbuden står med perfekta startspår och kanske låser dessa loppet där framme? 1 Must Have blir inte enkel att plocka ner om hon skulle lyckas hålla upp ledningen från sitt innerspår. Hon var mycket bra vid V86-segern från spår 11 då jag hade 11 sista 700 på henne i spåren. Nu har hon varit ifrån lite och stått över jobb, men det verkar ändå vettigt med henne och kusken försöker köra från ledningen.

3 Linda’s Girl är en tanks då hon har sina bästa dagar, och hon är bättre än raden. Senast klarade hon inte av voltstart, men med bilen brukar det gå bättre. Hon imponerade vid de tre raka segrarna i somras, och visade att hon tuggar ner de flesta även från dödens,. Hon gillar inte att springa i ryggar, så kusken lär syna dödens eller till och med försöka köra till ledningen i andravågen om Must Have blir över. Det har varit vanlig vagn två senaste loppen, men nu åter jänkarvagn vilket jag tycker är stort plus!

Jag betalar även för 5 Dealwithakiss som kan spurta ner dessa med lite klaff. Hon har mött bra hästar, och gick fullt okej senast där Swish Lane vann och minns hur urtapper hon var i tredjespår hela loppet för tre starter sedan på 11,9!

V86-3
A: 2-7-5-1 B: 4-9 C: 3-12-6-11-10-8

Spetsstriden. Powderfinger har bra chans att komma till ledningen för hästen är snabb, och med racergrejer lär han inte bli långsammare. Jag tror inte att favoriten Nolimitjimmit tar sig förbi.

Loppanalys: 5 Nolimitjimmit har imponerat i två raka segrar och fuxen har utvecklats markant senaste starterna för Lugauer. Först pinade han snabbt till ledningen på V75 och klev undan enkelt, och även om det var lågklassigt lopp för att vara V75 (extra omgång) så var intrycket att han är bra för klassen. Det kostade 11,7 första varvet senast då han kördes till tät 1000 kvar – men ändå bara stack han undan överlägset. Nu är det 2640 meter, risk för svar om han testar mot spets och han möter bättre hästar. Lugauer säger att hästen gått med rycktussar två senaste loppen, som han inte behövt använda. Garderas ändå som storfavorit.

Det är smått galna plus på 2 Powderfinger som jag inte direkt tagit till mig. Men det kliar i fingrarna då det blir första barfota och första jänkarvagn – lägg till lopp i kroppen efter lång vila och spets så förstår man draget det kommer bli! Hästen gick helt okej på open stretch senast där Kindy Cane vann i första starten sedan februari och detta är loppets drag.

Intressant känns även 7 Peakster som Ingves körde galopp med senast men hästen visade toppform vid vass upphämtning som fyra. Nu hoppar Björn Goop upp själv i vagnen och han tror distansen passar bra.

Jag kan nämna att 1 The Muffin Man kanske kommer få på sig jänkarvagn för första gången och smygläget passar då det kan bli ledarryggen, samt att 9 Rodick Broline är kapabel i grunden, men han har inte visat toppform.

V86-4

A: 3 B: 8-6-5-11-9-4-7 C: 12-10-2-1

Spetsstrid: One For You är ruskigt startsnabb, det är riktigt fränt driv första biten och att han ska missa ledningen ser jag inte som troligt.

Loppanalys: Här kommer mitt bästa speldrag i omgången och jag chansspikar 3 One For You! Han är ruskigt startsnabb och följde bilen näst senast till ledningen och stack undan enkelt. Han springer och ruskar en del på skallen, men jag tror att ledningen är klar fördel och dit ska han komma så snabb som han var. Senast kopplade han grepp men fick ge sig, och gick då med bakskor – nu blir det barfota som vid segern. Finnarna brukar vara mycket bättre än de visat i arkivet då de kommer över och jag tror det är bra laddat för detta lopp. Spåret är perfekt, och från ledningen kan han rinna undan. Loppet är jämnt och det kostar att känna sig trygg och då är det kul att chansspika draget!

8 Maximus M.M. är en bättre häst, men han har spår 8 aber 1640 meter och det är ingen vinstlott direkt. Det blir en det nyheter då man ska plocka av alla skorna – och det blir bike som inte var senast.

5 Macelleria har gjort två bra lopp hos Stig H och kan vara vinnaren. Gick i dödens på slutvarvet senast och gav aldrig up och verkar ganska oöm.

Betrodd är 11 Charlock Viking som kommer med fyra raka och obesegrad under 2018, och slog V75-vinnaren Waikiki Silvio senast men det var från ledningen. Värre uppgift nu.

V86-5

A: 2 B: 3-6-1-4-5-7 C: 9-10-8

Spetsstrid: Twin Peaks ska köras i ryggar och jag tror inte att Ecce vill offra hästen för någon ledning. Absolut Gehör var snabb i våras och nu verkar det påställt för spets. Foxy Brown är snabbast av de andra och kommer säkert utmana.

Loppanalys: I mina ögon är det märkligt att 3 Stonewashd Diamant blivit så klar favorit. Visst, hon var bra vid segern då hon via underkant 10 sista 700 kunde spurta till seger – men faktiskt blev det ganska billigt då det var Carisma Sisu som var närmast slagen och hon vinner inte gärna lopp. Hon hängde med okej i bra gäng i Berlin senast, men är långsam från start och kan till och med bli hängande här från spår 3.

Jag spikar stallkamraten 2 Absolut Gehör som är min klara spetsfavorit när det nu blivit dags fr att sätta på helstängt huvudlag. Hon var snabb ut i våras och ska pipa till ledningen och sedan tror jag inte Peter Ingves släpper någon över bron! Det blir första med helstängt i denna regi och hon har haft mängder med dåliga startspår under senaste månaderna. Vad sägs om spåren de senaste nio starterna i Sverige; 11,12,7,10,13,13, 4 på tillägg, 14 och 6 på tillägg! Spets och slut nu, tack och hon har segrat 2/2 från ledningen i Sverige!

6 Foxy Brown är största spetshotet och hon kan överraska om hon tar sig förbi, och 1 Twin Peaks kan få ledarryggen. Dessa ska med vid gardering.

V86-6:

 A: 11 B: 2-12-8-9 C: 7-4-1-3-5

Spetsstrid: Vincent Chase borde kunna glida till ledningen, var ganska snabb då han spetsade i volt med spår 3 i juni. Iller Tooma är snabb men bör inte bråka.

Loppanalys: Omgångens största favorit heter 11 Esprit Sisu och han har jättechans att bara vara bäst. Han ser ut att vara allt mer stabil hos Båth och har från att varit hopplöst osäker nu endast galopperat vid 2/13 senaste starterna. Han var överlägsen på V75 näst senast, och tredjeplatserna före och efter har varit mersmakande. Först var det ett kval till Derbyt, och senast gick han under 10 sista 600 i spåren i V75-final där topphästarna Laskari och Ural gjorde upp. Här kan Adielsson köra med större marginaler och ändå ha bra chans, men som dryg 70%-are med galoppfylld historik vill jag inte spika. Det rensar något oerhört bland lapparna om favoriten galopperar så jag nöjer mig med utgång och ger omgången rejäl chans!

2 Vincent Chase är lite intressant då det bör bli ledningen och han tog sin enda seger från just spets. Han tröttande efter tufft upplägg över 2640 meter i onsdags, men nu är uppgiften bättre.

12 Rigel Face är mycket kapabel då det mycket väl kan vara bästa hästen, men han har inte alls fått till det i år och nu inte startat sedan juni. Minns hur han drog musten i en så bra häst som Platon Face över lång distans fyra hösten så springa fort och länge kan han.

Streck för 8 So Gå Ikaros som vann två lopp förra hösten och trivs då det blir kallare i luften, samt för 9 Dennis de Castella som var bra vid segern, men har varit struken för hosta efter det.

V86-7:

 A: 14 B: 12-4-10-11-13 C: 7-6-5-8-2-9-3-1

Spetsstrid: Uncle di Poggio har travat alla fem försök med framspår i voltstart och varit bra ut. Ingen av dessa lär svara då Björn kommer farande.

Loppanalys: Kanske är 14 Bandit Brick bara för bra då det är en topphäst som vunnit 30 av 36 starter! Senast blev det galopp, men Juul tog på sig det då han överforcerade hästen för att komma före en konkurrent. Han är mycket stark och tuff, men Steen Juul från bakspår på tillägg är jobbigt att lita helt på, och det kan bli så att han måste göra allt jobb själv – och kan hamna på mellanhand. Normalt sett fixar han det, och jag spikar på DD, men testar att gardera på V86.

12 Toddler har utvecklats mycket och är en bra lördagshäst. Han kryes till ledningen då han vann försöket hemma på Jägersro, och han höll bra efter tuff inledning i finalen senast. Voltstart är lite ovisst, men trampar han rätt från springspår kan det bära av mot ledningen efter 500 meter kanske? Dock kan det också bli vingel…

4 Uncle di Poggio gick bra efter galoppen senast och han får Björn Goop i vagnen nu vilket är rätt. Han var mycket bra tvåa för honom näst senast bakom Mack Dragan och det kan mycket väl bli tidig ledning här.

V86-8:

 A: 12-2 B: 4-1-3-7-6-11 C: 9-10-8

Spetsstrid: Efter strykningen Thelma de Glatigne är det klar favorit på Auto Relight till ledningen.

Loppanalys: 1 Djorkaeff Sisu är favorit i avslutningen, men trots att han har toppform så är han illa ute. Han kan knappast hålla upp ledningen och är osäker vid sidledsförflyttningar. Det var sparat vid galoppen senast och han var överlägsen över upploppet före det, men nu anar jag strul.

2 Auto Relight kliver nog förbi på spelet, och han har bäst segerchans i loppet då jag är ganska säker på att han kan ta sig till ledningen. Tog sin enda vinst från ledningen för tre starter sedan, och har visat fortsatt form efter det.

Tipset ger jag till mer spelvärda 12 Leader Brodde som var smällfin vid spetssegern senast då han hade gott om luft under vingarna. Han har suttit fast mycket före det och det kanske var proppen ur senast?

Singelstrecken:

3One For You (V86-4) är mycket startsnabb finsk gäst som jag tror är laddad för detta lopp då man åker till Solvalla! Nu blir det barfota och det är en mycket spelintressant spetsspik i annars dyrt lopp!

2 Absolut Gehör
(V86-5) tycker jag borde vara favorit, men hon är bortvald av Peter Untersteiner. Det ska vara bra spetschans då det åker på helstängt huvudlag och jag spikar!

V86-förslaget är på 3744 kronor.
2/ 7-5-1-6-8-3-4 (2-7)
9-3-1-5 (4-2)
2-7-5-1-4-9 (3-12)
3 One For You (8-6)
2 Absolut Gehör (3-6)
11/ 2-12-8-9 (7-4)
14-12-4-10-11-13 (7-6)
12-2-4-1-3-7-6-11 (9-10)

1x4x6x1x1x5x6x8 = 1440 kr
8x4x6x1x1x1x6x8 = 2304 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

14 – 2,12 x 500 kr

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson