Peter Untersteiner kunde konstatera att han vunnit Danskt Trav-Kriterium på söndagen efter att ha spårat varje meter av loppet med Diamondwind.

Förra året var det Johan Untersteiner som med Cuba Libre Ice gick segrande ur det danska Kriteriet. När årets final på söndagen avgjordes på Lunden, var det Peter Untersteiner som fick sträcka pisken mot skyn vid mållinjen. Det sedan han vunnit med Wishing Stone-sonen Diamondwind.

Treåringen som tog sin karriärs första seger då han i föregående start vann uttagning till Kriteriet, kom att leda finalen från start till mål under relativt odramatiska förhållanden. Diamondwind följde bilen när vingarna fälldes in, försvarade uppvaktningen och höll sedan säkert undan i avslutningen för en gott spurtande Dumbo. Favoritspelade Dontpaytheferryman blev trea från vinnarhålet. Segertiden stannade vid 1.15,3a/2600 och förstapriset betalade 310 000 danska kronor.

*Kriteriet för ston (175 000 dkr) gick till Peter Jensen-tränade Dicte Skovsende (e. Great Challenger) som kördes till segern av Mads Hviid Nielsen. Vinnaren snabbstartade till spets och höll sedan hela vägen till mål i en tät slutstrid. Dicte Skovsende noterades här faktiskt för karriärens första seger, då hon vann loppet på 1.14,9a/2000 meter. (Foton: ALN).