Sebastian K:s absoluta världsrekord är slaget. I en fart-fylld upplaga av Allerage Farms Open på The Red Mile spurtade Homicide Hunter till seger på 1.07,6 under lördagen.

I drygt fyra år höll Sebastian K:s absoluta världsrekord. Vid lördagens tävlingar på The Red Mile i Lexington blev Homicide Hunter den snabbaste travaren genom tiderna när han vann Allerage Farms Open (145 000$). Den sex-årige valacken efter Mr Cantab tränas av Chris Oaks och kördes till segern av Brian Sears.

Förutsättningarna blev perfekta för Homicide Hunter i värmen. Loppet kördes i stenhårt tempo, men vinnaren behövde inte delta i spetskörningen utan kunde avvakta en bit ned i kön. Det till utgången av sista sväng när Brian Sears styrde på och Homicide Hunter avgjorde enkelt via fjärdespår över upploppet. Mållinjen passerades på det nya världsrekordet 1:48,4 eller översatt i kilometertid 1.07,6.

Homicide Hunter förbättrade därmed Sebastian K:s notering från 2014 med en tiondel. Sebastian K:s tid, som sattes på Pocono Downs, gäller dock fortsatt som världsrekord över tusenmetersbana.

Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås slutade tvåa på 1.08, medan Jimmy Takters Pinkman kom in som trea på samma tid. VM-hästen Will Take Charge tröttnade från spets och slutade femma.

Du kan se loppet här.