Magnus Dahlén och Carl Johan Jepson är en svårslagen kombo. I klassiska S:t Leger på Åby visade Vincent As både styrka och speed när han avgjorde i ett nafs.

Halmstadstränaren Magnus Dahlén har häftig form på stallet och allt som oftast tas segrarna med Carl Johan Jepson i jollen. I lördags tog man med Vischio Holz hem Walter Lundbergs Memorial och när S:t Leger för fyraåringarna kördes på Åby under onsdagen nöp man en ny stayerklassiker.

Segervapnet stavades den här gången Vincent As, en italienskfödd Muscle Massive-valack som var belagd med tjugo meters tillägg i loppet. Jepson hade dock god tid på sig att avancera fram sin häst till vad som blev andra utvändigt. Med 700 meter kvar fick det vara nog – Vincent As sändes iväg och hade redan vid ingången av slutkurvan kommit fram till ledningen.

Favoriten Transcendence försökte sitt bästa att haka på i rycket, men kom aldrig närmare än till ett silverpris. Vincent As stegade starkt undan till segern värd 125 000 kronor. Segertiden blev fina 1.14,0 över 3160 meter. Noteringen sänkte faktiskt stallkamraten Vischio Holz svenska rekord för utländska fyraåringar över distansen från i lördags, med en tiondel. (Foton: ALN).