Startfältet i International Trot är nu komplett sedan det av Jimmy Takter tränade toppstoet Ariana G. tagit den sista platsen som USA:s representant i loppet.

Vilka tio hästar som ska kämpa om ett förstapris på en halv miljon dollar i International Trot, eller VM-loppet, på Yonkers Raceway nästa lördag den 13 oktober, är nu klart. Det sedan USA nu också utsett Ariana G. som sin häst i loppet.

Ariana G. tränas av Jimmy Takter och dominerade sin kull som unghäst för att fortsätta att tävla på topp som äldre. Femåringen har i sin karriär 26 segrar på 37 starter och tog sin senaste då hon så sent som i fredags vann Dayton Trotting Derby. (Foto: ALN).

Hästarna i VM-loppet och vilket land de representerar:

Arazi Boko (Italien)
Ariana G. (USA)
Cruzado dela Noche (Sverige)
Dreammoko (Nederländerna)
Lionel (Norge)
Marion Marauder (Kanada)
Pastore Bob (Sverige)
Ringostarr Treb (Italien)
Slide So Easy (Danmark)
Up And Quick (Frankrike)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter olyckan: Ove A Lindqvist i comeback på V75

Efter olyckan: Ove A Lindqvist i comeback på V75

Den 21 augusti var Ove A Lindqvist med i en svår olycka på Bollnästravet, men redan sex veckor senare är han redo för comeback. Kusken finns med i startlistorna till Skellefteås V75-tävlingar i helgen.

Ove A Lindqvist skadades illa och ådrog sig bland annat flera brutna revben och punkterad lunga efter en olycka på Bollnästravet den 21 augusti. Sex veckor senare är 57-åringen redo igen. Ove A har fyra uppsittningar då Skellefteåtravet arrangerar lördagens V75.

– Jag måste prova att köra. Det känns relativt bra i kroppen så det ska inte vara några problem. Samtidigt finns det inte ekonomi att stå över. Man måste börja någon gång, säger han till travronden.se.

Lindqvist kör bland andra Pydin i Steggbest Minne som ingår i V75-spelet. Omgången innehåller även Stig Lindmarks Styrkeprov som ser hästar som On Track Piraten och Digital Ink i startlistan. En spännande start i Silverdivisionen gör fyraåringstoppen Very Kronos. (Foton: ALN).

Läs även: Ove A vid gott mod: ”Funderar på comeback”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

Omgången: Ny vecka, ny månad och Halmstad har värdskapet för kvällens V64-övningar. En i övrigt riktigt fin omgång för att var en höstmåndag där HallandsMästaren är kvällens höjdpunkt. Loppet ser ett namnkunnigt startfält, där jag sticker ut hakan och tippar outsidern Probo Op som vinnare och låter också denne bli DD-draget. Bästa spiken hittar vi dock i V64-4 där jag litar på Veijo Heiskanen och Silent Victory – som inte ens ser ut att bli favoriter.

Spiken:
Silent Victory (V64-4)

DD-draget:
Probo Op (V64-5, DD-1)

V64 Systemförslag (bara för 6 rätt):

V64-1: 1,2,4,7,9,10 (6-5)
V64-2: 1,2,6,7,9 (10-5)
V64-3: 3,6 (7-8)
V64-4: 9 Silent Victory (6-2)
V64-5: 1,2,6,8 (7-5)
V64-6: 1,2,5,6,8,11,13 (10-4)

6x5x2x1x4x7 = 1680 rader = 1680 kronor

DD Spelförslag:

DD-1: 8
DD-2: 1
1 rad x 600 kr = 600 kr

DD-1: 8
DD-2: 2,5,6,13
4 rader x 100 kr = 400 kr

Totalt: 1000 kronor

V64-1:

Rank: A: 9-4-1. B: 10-7-2. C: 6-5-3.

Spetsanalys: Racing Ribb är mycket kvick från start och borde ta hand om ledningen, möjligen provar Carna Sensei att utmana.

Loppanalys: Ett inte helt lättlöst lopp inleder men jag tycker i vilket fall att 9 Staro Leonardo ska vara första strecket, det till trots att han inte har någon seger ännu i år. Det känns dock lite missvisande då hästen gjort riktigt bra insatser på sistone. För tre starter sedan hängde han på bra som fyra i ett kval till Derbyt och i sin senaste start gick han en tung avslutning bakom en överlägsen vinnare. Bakspåret nu behöver inte vara någon större nackdel, bra chans att runda till slut.

4 Carna Sensei är ett av Danmarks bästa ston i kullen och var näst senast ute i finalen av Stoderbyt. Där blev hon fast för länge på innerspår för att kunna bli bättre än trea. Har nyligen gått till Steen Juuls träning och känns intressant här.

1 Racing Ribb har ingen positiv rad men har varit ute i rätt så mycket tuffa sällskap och insatsen för två starter sedan var ett fall framåt. Hästen är mycket snabb ut och jag är inte främmande för att man tar en chans att leda det här runt om.

En trio som borde räcka långt, men jag tycker det finns fler luringar i fältet och plussar med de tre b-rankade på systemet också.

V64-2:

Rank: A: 6-9-2-1-7. B: 10-5-11-4-12. C: 8-3.

Spetsanalys: Miss Duffy gäller som knapp spetsfavorit i kamp mot Borups Syren, men utifrån är det troligt att Canarsie laddas.

Loppanalys: Ett treåringslopp för tjejerna som inte heller ser någon given utgång. Fem hästar får plats för mig, där 6 Canarsie känns som det naturliga förstavalet. Hon kommer med två raka segrar från Åby och Veijos hästar känns allmänt riktigt uppåt för dagen. Insatsen senast var klart rejäl; övertog spets efter ett halvvarv och svarade sedan ärligt uppvaktningen till slut efter 1.12 sista 500. Jag är inne på att hon körs till direkt och når hon spets ska det vara svårt slå henne.

9 Wonder Horse är motbudet nummer ett. Har bara en seger ännu i karriären men vid den impade hon mycket då hon som ensam på startvolten aldrig släppte konkurrenterna nära. Fick fritt för sent senast och hade krafter kvar i mål.

2 Borups Syren har å sin sida aldrig vunnit på sex starter, men här kan första komma från ett perfekt läge. Har gjort flera bra lopp och kommer närmast från ett försök till Oaks där hon hade mycket kvar efter att ha fått alldeles för sen lucka.

Vi streckar också 1 Miss Duffy som bara hunnit med tre starter men gav ett positivt intryck vid segern där hon trots press i spets säkert gick ifrån till seger på 1.16. Samt 7 Lady Red Summer som inte lär bli särskilt hårt streckad; hon var jättefin vid segern i Kalmar för tre starter sedan.

V64-3:

Rank: A: 3-6. B: 7-8-4. C: 1-2-5.

Spetsanalys: Zelig Kronos och Royal Muscle utmanar varandra om såväl spets som segern?

Loppanalys: Race för treåringarna som känns som ett rent tvåhästarslopp varför jag följaktligen också streckar båda. 3 Zelig Kronos blir favorit och ska vara det. Det ser ut som en riktig flygmaskin i grunden och det visade han också när han på Jägersro i juli avgjorde mot bra motstånd efter en kvick avslutning. Gången efter anförde han fältet i Breeders Course-finalen i tufft tempo men fick ge sig den sista biten. Senast var hästen i Italien för att kvala in till Derbyt, men misslyckades då. Det är möjligt att den resan kan ha satt ned hästen en aning, men under normala förhållande är han den att slå här.

6 Royal Muscle dubblar vi systemet med. Det här är en av Norges bästa treåringar, men har haft träff i stolpen på sistone då det verkligen gällt. Hästen inledde med fyra raka segrar och var senast ute i Kriteriet men fick då backa sig sist och kunde inte blanda sig i segerstriden sedan. Kapacitet finns det i massor och kommer han före Zelig Kronos från början, är nog rollerna ombytta.

7 Devil Sound har stundtals visat kapacitet som varit i paritet med de allra bästa i kullen, men jag tycker inte han såg lika bra ut senast i uttagningen till Kriteriet och det känns som formen kan vara på väg ned, varför jag avstår den här gången.

V64-4:

Rank: A: 9. B: 6-2-1. C: 8-10-4-7-11-3-5-12.

Spetsanalys: Sincerely Face kan öppna katapultsnabbt och vi får anta att hon anför det här fältet.

Loppanalys: Veijo Heiskanen har som sagt fin form på stallet för dagen och han får också förtroendet som min spik i omgången. 9 Silent Victory har gjort två starter för Åbytränaren och efter en svår uppgift i debuten var hästen avsevärt bättre till starten efter. Veijo körde offensivt till efter 500 meter, utmanades rejält hela vägen till mål, men hästen höll säkert undan i tilltalande stil. Man kan tro att han inte kommer vara sämre med det loppet i kroppen. Bakspår förvisso, men det känns inte som det handlar om någon särskilt blyg viol och otänkbart är det inte att man söker sig framåt tidigt. Jag hittar egentligen inga riktigt giftiga motbud, och i ett jämnt streckat lopp tar jag ställning och spikar.

6 Cassiopeia är det svåraste motbudet, hon har varit framgångsrik i dansk konkurrens och vann senast Derbystoets consolation, men har efter det varit struken. 2 Sincerely Face var knallfin då hon vann i Visby i somras men är mer av en rusartyp, frågan är om hon kan leda runt om? 1 Ourangel U.R. var klart bra när hon tog karriärens första seger senast, men osäkert var hon hamnar här.

V64-5, DD-1:

Rank: A: 8-1-6-2. B: 7-5-4-3.

Spetsanalys: Giveitgasangdo är snabb ut och lär såklart vilja ha spets men jag är inte säker på att man kan svara ut Star Advisor Joli om denne laddas. Utifrån lär också Västerboonthenews sändas.

Loppanalys: HallandsMästaren är aftonens clou och det är faktiskt ett väldigt bra lopp som man fått ihop i jakten på 150 000 kronor. Här har jag en rolig idé när jag ger tipsnicken till 8 Probo Op som inte alls kommer bli favorit. Italienaren tycker jag har sett lysande ut vid sina segrar på sistone och senast var han ute i ett litet fält på Mantorp men avslutade sylvasst till segern, klockorna visade nedåt 1.08 sista 600. Hästen är otroligt kraftfull i spurten och även om läget är tråkigt tror jag det kan bli rejäl fart på det här loppet och att han sätter dem till slut.

1 Giveitgasandgo såg vi vinna Fyraåringseliten under Elitlopps-helgen och han har stundtals sett ut som en häst för världseliten. Frode Hamre-träningen har varit ute i flera tuffa gäng, till exempel var han tvåa i Olympiatravet och sedan även med i Hugo Åbergs. I sina senaste starter har han dock sett lite blekare ut, gav sig senast väl enkelt i spets på Bjerke, varför jag inte känner mig helt komfortabel. Sedan är det förstås bästa hästen i fältet och lyckas man hålla upp ledningen ska Giveitgasandgo bli svår att slå givetvis.

6 Västerboonthenews gick väldigt starkt i vintras och är nu efter ett par månaders uppehåll tillbaka igen. Han vann direkt i comebacken senast i vad som mer eller mindre blev ett race off mot Spartan Kronos. Det är dock ingen dålig häst, och Västerboonthenews svarade fint till säker seger. Lär inte vara sämre till nu och man får tro att det blir laddning här, från spets säljer tioåringen sig oftast dyrt.

2 Generaal Bianco kan jag inte utelämna, femåringen är riktigt fin. Senast blev det startgalopp men han kom tillbaka på bra sätt och var nära segern även om han inte förmådde sig ta sig förbi Disco Volante. Generaal Bianco är en utmärkt spurtare och har ett prima läge här för en resa i draget.

Jag nöjer mig med de här fyra även om övriga hästar i fältet knappast heller är några duvungar.

V64-6, DD-2:

Rank: A: 1. B: 2-5-13-6-8-11. C: 10-4-3-14-7-9.

Spetsanalys: Vinci Power har spetsat från just det här läget tidigare och gäller som favorit att göra det igen.

Loppanalys: V64-epilogen kommer se 1 Vinci Power som stor favorit och att det här är hästen att slå tycker jag inte vi behöver fundera på. Valacken inledde med fem segrar på sina sex första starter i regi Bo Falsig. I förra starten gjordes han till favorit i ett V75-lopp, då i sin debut för Peter Untersteiner, men försvann i en tidig galopp. Vinci Power är kvick ut och har frontat från det här läget tidigare och vi får tro att målet är att leda det här runt om. Något som borde ha bra chans att lyckas men samtidigt är det enda vi sett på tre månader en tidig galopp och det känns som han blir för stor favorit här.

Bra värde i att strecka vidare med andra ord och jag tar en sextett som kan ställa till med kupongrens. 2 Big Farmer har bara en seger hittills i karriären men var jättebra då och avgjorde lätt trots galopp. 5 Kaiser Håleryd, fram samma stall som favoriten, såg klart bra ut med sista 800 i spåren till segern senast. 13 Usual Kronos har mycket kapacitet i grunden och med comebacken avklarad kan han vara klart förbättrad nu. 6 Mr Magnifique har ingen seger i år men bara gjort fina lopp på slutet och står, som det heter, på tur för en fullträff. 8 Wide Game gick bra i fjol och har sett uppåt ut i sina senaste lopp, blir väldigt lågt streckad nu. 11 Adriano B.R. låter det positivt kring från tränarhåll.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Nivard slog till igen med Elladora
Nästa nyhet
Vincennes: Nivard slog till igen med Elladora

Vincennes: Nivard slog till igen med Elladora

Ännu en gång slog Franck Nivard till i sadeln på Elladora de Forgan som noterades för en ny miljonseger när hon spurtade hem Prix des Elites på Vincennes.

Franck Leblanc-tränade Elladora de Forgan (e. Gazouillis) överraskade då hon vann Prix du Président de la Republique i somras och när det under söndagen drog ihop sig till storlopp för montéhästarna i Paris igen, slog det fuxiga stoet till på nytt.

Treåringarna stod 50 meter före sina ett- och två år äldre kamrater och två av dem satte också iväg i ett hiskeligt tempo. Feeling Cash anförde med Ferreteria i släptåg långt före de andra medan klockorna tickade iväg till 10,6/650.

Feeling Cash kämpade stoiskt framme i täten men när Elladora de Forgan satte in attack ur sista svängen, och dessutom bröt ut flera spår, fick han slutligen ge vika. Franck Nivard i sadeln hann till och med göra segergest då han konstaterade att förstapriset på 108 000 euro bärgats på 1.11,4/2200 meter, vilket betydde ett nytt löpningsrekord. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriteriet: Nurmos igen - Inti Boko skrällde - första för Takter
Nästa nyhet
Kriteriet: Nurmos igen – Inti Boko skrällde – första för Takter

Kriteriet: Nurmos igen – Inti Boko skrällde – första för Takter

Svenskt Trav-Kriterium och Timo Nurmos verkar gå hand i hand. För sjunde gången stod han som segrare på Solvalla efter treåringarnas största slag. Med Johnny Takter i sulkyn skrällde Inti Boko.

Johnny Takter hade två uppsittningar på Solvalla under söndagen. Efter att ha missat med den stora favoriten A Sweet Dance i Oaks, kom han i stället ut med Timo Nurmos-tränade outsidern Inti Boko i dagens huvdrace Svenskt Trav-Kriterium. Chocolatier-sonen såg till att greja Takters första seger i loppet.

– Det här är jättestort, det är ju första gången som jag vinner Kriteriet. Jag har inte kört så mycket i år, men vi får hoppas att det här gör att det känns lite lättare, sa Johnny Takter i ATG Live efter segern.

Timo Nurmos hade fyra hästar i finalen och det var den mest betrodda ur kvartetten, Cab Lane som tog hand om spetsen. Efter ett varv avancerades favoriten Attraversiamo fram i dödens och avlöste därmed Campo Bahia som fick andra utvändigt. Bakom, som trea i andraspår, hade Takter landat med Inti Boko som kom till den här finalen med fyra segrar på sina fem starter.

En bit in i sista sväng sände Conrad Lugauer sin Campo Bahia till attack och då ledande Cab Lane och utvändige Attraversiamo började se slagna ut, såg Campo Bahia ut att kunna gå mot segern när bara upploppet återstod. Men ur svängen skickades Inti Boko ut till attack och snart stod det klart att valacken hade torrast spurtkrut. Campo Bahia stred tappert, men segern blev säker för 19-oddsaren.

– Vi hade ett tråkigt läge och det var så många bra hästar med, så jag tänkte vi smyger med. Men han kändes stark när vi styrde på och samtidigt såg de andra sega ut. Jag är jättenöjd med hästen, med hundra kvar kändes det som att vi skulle vinna, sammanfattade Johnny Takter.

Inti Boko bärgade Kriterie-segern på 1.13,5a över 2640 meter och tjänade på det hela fyra miljoner kronor, med hjälp av premiechansen. Ägarna är Bekir Kesen K&R och hästen är uppfödd av Boko Stables. Den duktiga skötaren är Amanda Larsson. Tränaren Timo Nurmos vann Kriteriet i fjol med Villiam, nu noterades han för sin totalt sjunde tränarseger i loppet.

– Det känns mycket bra. Det har varit en lång och tuff vecka, vi har kämpat länge och lång tid, men nu är vi här. Det är ett långsiktigt jobb med många och tuffa dagar så det är alltid kul när det lyckas. Jag har gillat den här hästen sedan början och nu fick han visa alla hur bra han är, sa Timo Nurmos vid segercermonin.

Campo Bahia tog därmed hand om andrapriset, värt två miljoner kronor. Tredjepriset gick till Johan Untersteiner och Address Book som levererade en rykande avslutning i spåren, inte särskilt långt från tätduon. Fyra i mål tog sig Betting Gangster som fick sent fritt efter en resa som trea på innerspår. Attraversiamo fixade femtepriset efter sin tunga resa, medan sista pengen gick till Forfantone Am som blev fast med mycket krafter kvar. (Foton: ALN)

Se loppet här.

Läs även: Oaks: Conrads Rödluva gav Redén klassisk seger
Läs även: V75: Femstjärnig Heavy Sound rundade fältet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Femstjärnig Heavy Sound rundade fältet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson