Emilia Leo har haft ett starkt år såväl i sulkyn som sadel och Monté-SM för kallblod tycks vara en särskild favorit. Med hjälp av Wilda Fille tog hon tredje segern på de fyra senaste åren i loppet.

Bergsåkers avverkade en hel tävlingskväll enbart för kallblod och Monté-SM med 100 000 kronor till vinnaren ingick i programmet. Loppet skulle se ett flertal ekipage försvinna i galopp tidigt, samtidigt som tempot sattes upp stenhårt i täten.

Emilia Leo bidade dock sin tid i kön i sadeln på Jan-Olov Persson-tränade Wilda Fille som började sitt avancemang i andraspår på sista bortre för att med 400 meter kvar överta täten – och avgöra. Segern togs med många längder på 1.26,1a/2140.

*Jan-Olov Persson blev det även i Stora Fyraårings-priset – dock kanske inte med den häst som de flesta antog. Favoriten Tekno Eld kom till spets med två varv kvar, men fick i spurten se sig slagen av stallkamraten Månlykke A.M. som med tränaren själv i sulkyn fått fritt från vinnarhålet. Grislefaksen G.L. svarade för en rykande finish, men Månlykke A.M. höll undan på 1.26,0/2640.

*Bergsåkers Stora Femåringslopp såg en norsk vinnare. Jorma Kontio rattade den av Harald Kvåle tränade Vill Solen som offensivt kördes till ledningen efter drygt 700 meter och därifrån säkert förvisade Tand Kraft som gjorde loppet i dödens. 1.24,3 på 2140 visade klockorna. (Foton: ALN).