Norske stortränaren Frode Hamre har en tid varit på gång att öppna en filial utomlands. Nu är det klart att det blir i Sverige. Hamre hyr in sig hos Lutfi Kolgjini.

För Frode Hamre har det varit aktuellt med en filial-verksamhet de senaste åren, planer har funnits både i Frankrike och Sverige, men nu har man slutligen funnit en lösning. Den norske tränaren hyr in sig hos Lutfi Kolgjini.

– Orsaken till vi öppnar filial i Sverige är dubbel. För det första kan vi sända dit hästar för att träna på vintern, fjolårets här hemma var hemsk med tanke på att träna häst. För det andra är det också tanken att några ska stå där för att tävla. Det är också en fördel att man kan komma i kontakt med svenska kunder och få fler svenska hästägare i vårt stall. Planen är att köpa några svenska unghästar efterhand, säger Frode Hamre till tgn.no.

Frode Hamre ska hyra 8-10 boxar hos Lutfi Kolgjini och det blir Tina Storetvedt som ska ansvara för filialen, skriver den norska sajten. (Foto: ALN).