Tekno Odin fick lämna Unionskampen bakvägen efter att ha stannat i ledningen. Det blev den sista starten för kallblodsstjärnan. Efter loppet kom beskedet att man nu avslutar karriären.

Tekno Odin har de senaste säsongerna kämpat med en skada i en senskida och sedan i somras har hästen funnits i regi hos Jan-Olov Persson, efter att tidigare simtränats av samme tränare. Efter en frånvaro tre månader segrade tio-åringen i comebacken men i lördagens start i Unions-kampen på Färjestad tog det troligen slut för gott.

Tekno Odin fick förvisso en dryg inledning i spåren fram till ledningen men redan in på den sista bortre långsidan var stjärnan slagen, och togs senare ur loppet av kusken Örjan Kihlström. En koll av veterinär väntar i veckan men redan nu menar ägaren att det var hästens sista start.

– Vilken resa vi haft. Jag har levt drömmen. Tekno Odin har inget mer att bevisa. Det är bra att det är jag som bestämmer, nu är det slut, sa ägaren Elfinn Edvartsen till Trav og Galopp-Nytt.

Tekno Odin avslutar därmed en av kallblods-sportens mest lysande karriärer. Han stannar på 72 segrar på 122 starter och 10,7 miljoner kronor intravat. En karriär som inneburit bland annat seger i norska Kriteriet, dubbla Derby-segrar och Elitkampen. Tekno Odin innehar även världsrekordet 1.19,1a över medeldistans. Tekno Odin fortsätter som avelshingst, en roll i vilken han redan haft stora framgångar; bland annat som far till unghästtopparna Tekno Eld och Eld Rask. (Foton: ALN).