Boden V64

Omgången: Då drar V6 till norra Norrland. Bodentravet brukar bjuda på fint banunderlag så det är nog inte problem. Hoppas också att Robert Dunder inte ska ha några större problem en kväll som denna. Han sitter nämligen upp bakom mina två singelstreck i omgången. Notera för övriga att avdelningarna ett och två är försökslopp med final senare under kvällen och det lär påverka en del del gällande balans/utrustning samt taktik. Det är också i dessa lopp jag garderar mest på min matematiska lapp.

Dunder-spikarna: 10 Guli Tor i V64-3 samt 13 Zooropa i V64-4.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

Alla startande (4-2)
2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 (1-8)
10 Guli Tor (1-4)
13 Zooropa (10-11)
1,6,9,11,13 (12-8)
3,5,9 (6-4)

12x10x1x1x5x3 = 1800 rader

DD-förslag: 6 – 5 x 1000 kr

Loppanalyser:

Loppanalys V64-1:

Rank: A: 4-2 B: 1-6-11-7-10-3-12-9-5-8

Spetsanalys: Vincent Croft öppnar mycket snabbt men det är inte så lätt att ta sig förbi innerspårets Special Major och Haapakangas vill gärna se sin häst i spets. Många finska kuskar och det tyder på att det kan bli bra fart från början. Tror ändå att Vincent Croft kan nå spets och ha bra chans.

Loppanalys: Ett uttagningslopp med final senare under kvällen. Många spar på sin barfotakörning och de taktiska uppläggen brukar också blir lite mer svåranalyserade. Många finska kuskar med rätt bra hästar dock och då blir det lätt full fart från början. Svåranalyserat med andra ord och jag väljer också att inleda kvällens streckandet med en hederlig helgardering.

4 Vincent Croft och 2 Kurir Brodde sticker ut något i min värld och det blir två finska a-hästar. Vincent Croft har vunnit från spets och rygg ledaren på slutet och han har varit bra. Vann senast trots att barfota-körningen inte var optimal och nu åker skorna på. Han öppnar snabbt och från spets är det bra chans. Viss risk dock att han bli uppfångad i startrusningen och därmed är han givetvis sårbar. Är ändå min spetsfavorit och given förstahäst.

Kurir Brodde lär inte vara med första biten men är desto starkare till slut. Spåret är därmed utmärkt då han sitter i andraspår och spurten lär bita bra. Givet bud. Frågan är om han hinner med sig över den korta distansen.

1 Special Major skulle kunna leda runt om och Mika vill se sin häst i spets. Har varit ifrån och är inte vässad i något banjobb så det låter inte optimalt.

6 Mellby Fog var inte vässad inför comebacken senast och bör vara bättre nu. Är rätt bra i grunden.

11 Variety Show kan avsluta bra med rätt ryggresa och 7 Thai Allure svarade för en riktigt bra avslutning senast och har Rikard upp. Dessa två kan vara skrälldugliga.  10 Rapide Leader kan duga med hårt tempo säger Raitala. Raitala har ju för övrigt grymt rykte om att ha koll på hästarna. Vi gick igenom loppet och han är helt inne på att 4 Vincent Croft spetsar för att ha bäst chans i loppet. Kan nog vara så men jag tar med alla. Ett alternativ dock är att gå på hästarna fyra och två. Eller bara fyra.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 10 B: 3-6-2-7-11-5-4-9-12 C: 1-8

Spetsanalys: Comewithaflash öppnar rejält och utmanas av Andover Stramline.

Loppanalys: Försökslopp nummer två och samma sak gäller givetvis här angående balans/utrustning och taktik. Även här vill jag med många hästar.

10 Eva I.H. var jättefin näst senast i Finland bakom mycket kapable Aputem. Senast var det dock inte samma drag i henne. Jag är inne på att omstarten störde henne rätt rejält då hon såg lite väl hetsig ut efter omstart men körande Mika Forss tonar ned detta. Hur som helst så bör hon duga mycket bra här bara det blir lite fart på loppet. Hon är tuff. Jag vill ändå inte gå rakt ut på henne efter insatsen senast och skorna lär sitta på med tanke på kommande eventuell finallopp. Jag garderar. Och gör det rejält.

Hårt tempo gynnar Eva I.H. och det kan väl stallkompisen 3 Comewithaflash ordna. Hon laddas för spets och senast sprang hon på i rejäl fart i ledningen.

6 Andover Streamline är också mycket startsnabb och senast var det inte utsålt från spets. Kan duga bra från ledningen men Hanna har inte visat bästa stallformen med många sjuka hästar.

2 Mellby Dealer är hårt betrodd och läget och kunnandet är bra. Formen är dock oviss och inget för mig. Streckar men rankar ner.

7 Anaheim Kemp satt fast senast och såg ut att ha problem med norska huvudlaget näst senast. Snabb häst som ska med.

Melkkos duo 11 Tarabuso Jet och 5 Smooth Criminal är kapabla men inget av dessa visat någon vidare gnista till slut. Stallbacken efter mål kan gynna sådana hästar så Boden-ovalen kan hjälpa något. Skor på Tarabuso Jet enligt Raitala och det är inget plus.

Jag streckar tio hästar.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 10 B: 1-4-2-5-7-3-6 C: 8-9

Spetsanalys: Guldtopp har nog rätt så bra spetschans från sitt springspår. Grude Svarten är nog bästa hästen av hästartna på startvolten men riskerar bli av med ledningen från spår ett.

Loppanalys: Nu kommer kallbloden in i matchen och då blir det givetvis betydligt lättare. Nåja, det kan variera men jag tror att 10 Guli Tor löser den här uppgiften och jag spikar. Tillägg är alltid tillägg men det är inte fullt fält och han bör sitta vettigt till. Senast var det V75 och Guli Tor var fullt bra och nära segern. Den som vann loppet är en mycket snabb häst. Guli Tor brukar prestera bra och här har tränare Andersson hittat en fin uppgift. Att Dunder kör är också en fördel. Guli Tor trivs bra med en resa i draget för att sedan speeda sista halvvarvet och utan strul så bör han fälla dessa. Jag spikar.

1 Grude Svarten kan en del men riskerar bli av med ledningen och hur som helst så borde han få problem att stå emot min spik.

Rolig vid gardering är 4 Torpa Olea. Hon har både fart och form. Däremot vill hon inte så gärna men första starten på Boden med deras stallbacke bakom mål kan vara rätta grejen för hennes vilja. Glöm inte henne om ni garderar. 2 Stålville är också rätt bra.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 13 B: 10-11-12-1-8-2-6-9-4 C: 3-5

Spetsanalys: Staro Merlin öppnar bra. Har bästa springspåret och alert kusk och spetschansen är god.

Loppanalys: Här blir kapable 10 Crown Prince W.W. klar favorit. Detta är en mycket fartfylld och kapabel häst men psyket måste också hänga med. Han blir lätt alldeles för gåvillig och senast låg han på alldeles för mycket. Han gick helt tom i mål och det känns inte som något bra upplägg inför denna start. Skulle tro att man ändrar i huvudlaget nu och det finns klara frågetecken.

En som verkligen inte behövde gå in i väggen senast var däremot 13 Zooropa. Blev dragen bakåt och fick aldrig chansen. Näst senast vann hon från utvändigt ledaren. Hon är bra och hon kan öppna rätt bra så det finns hygglig chans att Dunder kan få ner henne i vettigt slagläge direkt trots att springspår med springband kan vara lurigt. Hon är rejäl och behöver inte alls vara borta om hon blir hängande och måste avancera heller. Zooropa är betydligt mindre streckad än favoriten och klart intressant spelmässigt. Jag går på Dunder-spik nummer två.

11 Feminista Am är också kapabel. Gillar att springa på i eget tempo och det kan bli jobbigt. Dessutom svårbedömd form.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 6 B: 9-1-13-11-12-8-10-7-14 C: 3-2-4-5

Spetsanalys: Lykkje Erna är kvick. Troligt att maffige Backegubben kommer dundrade mot tät.

Loppanalys: Ett kallblodslopp som är ett finallopp. Hästarna på startvolten mötte varandra senast och samma sak med hästarna tjugo bakom. Klart mest tror jag på 6 Backegubben som är en häftig modell. Han gick klart bra hela vägen in i mål senast utan att få slag på ledaren 1 Lykkje Erna. Backegubben har nu lopp i kroppen och lär vara framsatt. Dundrar nog till ledningen och kan springa riktigt fort över den korta distansen. Är helt klart ett vettigt spikbud men också tufft betrodd.

Stallkompisen 9 Åstas Marcus vann knappt från ledningen på bra tid senast och förstärks nu av Skoglund. Lär vara med i striden.

1 Lykkje Erna vann från spets och har prima läge på nytt. 13 Risåelden var nära Åstas Marcus senast och inte borta. 11 El Viktor är snabb och intressant med Raitala. Segerrik tidigare men då också grymt bra matchad i enkla gäng. Dessa streckas.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 5-3-9 B: 6-4-7-10-8 C: 1-2-11-12

Spetsanalys: Remote Control är snabb och Jaara ofta offensiv. Borde ändå vara nöjd med ryggresa. Hesiod är småtrög och gynnas av spets men är inte jättesnabb. Det är Fantoccino men Östman tror inte han kan komma förbi Augustus F. och denne är snabb. Fördel Augustus F.

Loppanalys: 3 Hesiod är mycket gedigen och uppgiften här ser tilltalande ut. Senast borde nog Ohlsson ha hållit ett annat tempo i spets och favoriten Mr Golden Quick nådde ikapp. Hesiod är småtrög av sig och spets det allra bästa. Är dock inte jättrerask iväg och det kan bli tufft att spetsa här. Salmela tror på vettig chans men så är det ofta men visst kan han ha rätt här. Motståndet är inte knivskarpt om man säger så.

Jag tippar dock och spelar DD med intressante 5 Augustus F. Denne är min spetsfavorit och får han sedan dämpa så bör det hålla länge. Bör klara full distans bra och det låter positivt. Jag litar inte fullt ut på honom i en slutstrida men hoppas han får morska upp sig något i tät. Provar en DD-slant väl medveten om att  sista biten in mot mål kan bli jobbig.

Skulle det däremot  bli körning så kommer 9 Höwings Star in i bilden. Denne har en bra avslutning och spår nio behöver inte vara helt fel.

Jag streckar dessa tre. 6 Raz Mazkenize är bra nog för att vinna men formen verkar inte sitta där.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson