Årets vinnare av Elitloppet Ringostarr Treb är tillbaka på tävlingsbanan. I sin första start sedan just triumfen sista söndagen i maj är han åter på Solvalla för att vässa formen inför VM-loppet.

Vinnaren av Olympiatravet och Elitloppet, men inför en tänkt start i Kymi Grand Prix tog det stopp. Ringostarr Treb har efter lite skadeproblem stått över sommarens storlopp, men nu efter fyra månaders frånvaro är Jerry Riordans snabbe italienare tillbaka i startlistorna.

Ringostarr Treb gör come-back i ett snabblopp med 40 000 kronor i förstapris på Solvalla kommande onsdag och då ordinarie körsven Wilhelm Paal är avstängd rycker Torbjörn Jansson in som ersättare. Bland motståndet finns australiske Maori Time. Planen för Ringostarr Treb är att därefter ta flyget till USA för att delta i International Trot, VM-loppet på Yonkers som avgörs den 13 oktober. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Canari Match – Örjan Kihlström
2 Spitcam Jubb – Jorma Kontio
3 Pythagoras Face – Kenneth Haugstad
4 Explosive de Vie – Kevin Oscarsson
5 Maori Time – Erik Adielssson
6 Ringostarr Treb – Torbjörn Jansson
7 King City – Ulf Ohlsson