Den dubble Elitlopps-finalisten Royal Fighter avslutar sin tävlingskarriär. Nu väntar i stället en framtid med avelsarbete.

Tioårige Royal Fighter, som varit finalist i Elitloppet både 2015 och 2016 har gjort sin sista start. Efter att ha gjort en försenad årsdebut i början av september väljer man nu att låta Varenne-sonen i stället sluta för att till våren börja sin nya karriär som avelshingst.

– Tanken var att han skulle göra några starter under hösten för att sedan verka i aveln i vår. Egentligen var årsdebuten planerad till i maj men i samband med att han började bli redo för start, fick han en känning i ett gaffelband som även tidigare besvärat honom i perioder. Det gjorde att comebacken blev försenad. Även mot bakgrund av att det var första starten på tio månader var insatsen inte av det slaget att vi vill fortsätta tävla, säger tränaren Per K Eriksson till Mantorps hemsida.

Royal Fighter kan därmed sammanfatta sin karriär med 15 segrar på 89 starter och nästan tre miljoner kronor intjänat. (Foto: ALN).