Milligan’s School har på allvar slagit sin in finrummet den senaste tiden och nu har tränaren Stefan Melander planer på att matcha jänkaren mot Prix d’Amérique.

Femårige amerikanen Milligan’s School var framgångsrik under sin tid i USA och var till exempel med i finalerna av både Peter Haughton och Hambletonian. Men under de senaste månaderna har Yankee Glide-sonen utvecklats i raketfart.

Efter silvret i Jubileums-pokalen och skrällsegern i Sundsvall Open Trot var han senast tvåa bakom Propulsion, men före Readly Express, i finalen av Trotting Masters. Årets säsong har plussat på kontot med tre miljoner kronor. Totalt har hästen tjänat drygt åtta på sina 61 starter.

– Han har ju överraskat även på mig. Hästen har gått bra hela året men bara blivit bättre och bättre och bättre. Det är ju inte bara Readly Express han slagit utan det har ju varit kanonhästar med i de här två loppen, säger tränaren och ägaren Stefan Melander i en intervju med Kanal 75.

Och ännu större lopp kan kanske vänta i vinter för Milligan’s School.

Planer finns på att låta hästen få spendera årstiden i Frankrike och stärkt av den senaste tiden framgångar, kan Prix d’Amérique också ingå i den planen.

– Eftersom han visat en väldig styrka är det väl ingen omöjlighet att vi provar honom i Frankrike i vinter. Vi får se när vintermeetinget börjar i november om han får åka dit. Det vore kul att testa Milligan’s School i Paris och kanske Prix d’Amérique också då. Det första vi måste få veta i så fall är hur han klarar banan de har där på Vincennes, säger ”Tarzan” till Kanal 75. (Foton: ALN).