Björn Goop dyker upp på Vincennes kommande tisdag. Paris-banan ska avgöra de två första uttagningarna till Grand Prix de l’UET.

Den 12 oktober avgörs finalen i Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt, på Vincennes. I nästa vecka körs uttagningarna. Startlistorna till Vincennes båda är nu klara, totalt tar nitton hästar chansen i de franska försöken.

Björn Goop finns på plats i Paris då. Det för att köra spännande italienskfödde Victor Gio, som tävlade bland de bästa i kullen i USA som tvååring. I regi Sébastian Guarato gör han här årsdebut. Björn kör även Etonnant åt Richard Westerink i den andra uttagningen.

Jarmo Niskanen har en av Frankrikes bästa fyraåringar i Earl Simon som sprungit in drygt tre miljoner kronor hittills i karriären, han tar nu chansen att kvala in till Europaderbyts final och ska köras av Franck Nivard. Uttagningarna på kolstybben innehåller även etablerade franska kulltoppar som Ecu Pierji i det första, och Express Jet och Eridan i det andra.

De svenska uttagningarna till Grand Prix de l’UET avgörs på Solvalla nästa lördag, 29 september. De startlistorna spikas på söndag kväll. (Foto: ALN).

Här är startlistorna till franska uttagningarna:

Uttagning 1, 2100 auto:

1 Victor Gio – Björn Goop
2 Electra Jet – Jean-Michel Bazire
3 Eclair du Mirel – Anthony Barrier
4 Easy de Racques – Jean-Philippe Monclin
5 Classic Connection – Matthieu Abrivard
6 Esmondo – Jérôme Chavatte
7 Ecu Pierji – Gabriele Gelormini
8 Earl Simon – Franck Nivard
9 Vaduz Wise As – Robin Bakker

Uttagning 2, 2100 auto:

1 Esos – Jérôme Chavatte
2 Hooters Usa – Alexandre Abrivard
3 Vivid Wise As – Eric Raffin
4 Express Jet – Pierre Vercruysse
5 Etonnant – Björn Goop
6 Eusebio d’Héripré – Clément Duvaldestin
7 Broadwell – Robin Bakker
8 Massai – Tom H Kooyman
9 Express Bourbon – Mathieu Mottier
10 Eridan – David Thomain