Med åtta raka segrar i rad gräver Aubrion du Gers guld i Frankrike. Och turnén fortsätter i hemlandet – schemat för oktober är satt.

Åttaårige Aubrion du Gers har tjänat cirka tjugo miljoner kronor, vunnit fjorton av sina femton senaste lopp och är Frankrikes kanske bästa häst för dagen, men i egenskap av valack är han utesluten från flera av de största loppen, inkluderat Prix d’Amérique.

Därför fortsätter tränaren Jean-Michel Bazire att matcha sin stjärna i en turné på hemmaplan. Det är Equidia som via Twitter meddelar att ett schema är spikat för de närmaste veckorna. Aubrion du Gers dyker härnäst upp i Grand Prix Anjou Maine på banan i Laval den 3 oktober. Därefter väntar ett titelförsvar i Grand Prix de Sud-Ouest i Bordeaux 14 oktober, innan man styr kosan mot Mons i Belgien för finalen av Tour Européen Trotteur Francais den 26 oktober. (Foto: ALN).

Läs även: Verbeeck förde Aubrion du Gers till åttonde raka