Fanny Chenal hamnade felaktigt i startlistan till Oaks-kvalen. Det på bekostnad av Cause I Can. Nu får ägarna till senare hästen kompensation på 18 000 kronor.

Orsakat av ett handhavandefel hamnade hästen Fanny Chenal i startlistan till ett av tisdagens kval till Oaks. Det trots att den sista insatsen till loppet inte blivit betald och hästen därmed inte var berättigad att starta i loppet. Fanny Chenal ströks senare.

Hästen som därmed skulle fått den ”sista” platsen i uttagningarna till Oaks var den av Timo Nurmos tränade Cause I Can. De finländska ägarna till hästen kompenseras nu av Solvalla med 18 000 kronor, en summa som motsvarar vad ett fjärdepris i loppet skulle gett.

– Cause I Cans ägare får ett fjärdepris i Oaks-kvalet i komp-ensation enligt gällande praxis när arrangörer gör sådana här missar. Det var inga hard feelings från deras sida att hästen inte kommit med, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till sulkysport.se. (Foto: ALN).

Läs även: Kom med i Oaks-kvalen felaktigt – nu struken