Allt mer framgångsrike Marcus Melander noterades för en ny stor tränarseger när dyrgripen Green Manalishi utklassade sitt motstånd i finalen av William Wellwood Memorial.

Svenskfödde och Courant-ägde Green Manalishi var efter sitt fina försök klar favorit i finalen av William Wellwood (400 000 C$) på Woodbine Mohawk under lördagskvällen. Marcus Melander-träningen gjorde heller inte sina anhängare besvikna.

Tim Tetrick satt i sulkyn och forcerade tvååringen fram till täten strax före man avverkat halva loppet. Sedan hade Green Manalishi inget motstånd – supertalangen lämnade i stället fältet med flertalet längder över upploppet för att fastställa segertiden till 1.10,7a/1609 meter.

Green Manalishi (e. Muscle Hill) blev den dyraste ettåring såld på auktion i Sverige någonsin då han för tre miljoner kronor ropades in vid Kolgjini Sales förra året, hästen gick då under namnet Nagamori Hill. Efter att tidigare i år slutat tvåa i Peter Haughton, ställs nu siktet vidare mot återstående stora lopp för tvååringarna, så som Breeders Crown och Valley Victory.

Se loppet här.

En storkväll avverkades i Toronto och Peaceful Way (385 000 C$) för tvååriga ston såg också den en svensk i huvudrollen. Jimmy Takter, förstås. Hans Jim Doherty-vinnare The Ice Dutchess (e. Muscle Hill) tog enkelt hem en ny storseger då hon för Yannick Gingras vann efter att ha övertagit täten efter halva loppet. 1.11,1a visade klockorna här.

Se loppet här.

Finalen av Canadian Trotting Classic (665 000 C$) var kvällens högst doterade race. Det körs för treåringarna och även här satt Tim Tetrick i sulkyn bakom vinnaren, seger-vapnet var Jim Campbells kulltopp Crystal Fashion (e. Cantab Hall). Segraren snabbstartade till spets, men släppte strax till Met’s Hall. Efter förnyat angrepp ur sista sväng, arbetade Crystal Fashion ned ledaren till seger kort före mål. 1.09,7a var segertiden.

Se loppet här.

De treåriga stona slogs i Elegantimage (340 000 C$) och skulle se en ny dust mellan Hambo-vinnaren Atlanta och Jimmy Takters Manchego. Ingen av dem vann dock – segern gick i stället till Phaetosive. Det var Atlanta som susade till spets, hela vägen skuggad av Manchego. Den senare skickades ut i andraspår i den sista svängen. Trond Smedshammer smög som tredje häst på innerspår med sin Explosive Matter-dotter, försökte först få fritt invändigt, men när det inte lyckades blev det i stället tredjespår mitt på upploppet för att i en kvick avslutning fånga in Manchego som då fått greppet om Atlanta. Segertiden för Phaetosive stannade vid 1.09,9a.         (Foton: ALN).

Se loppet här.