Femårige Davidson du Pont framstår allt mer som en av Frankrikes mest intressanta hästar för dagen. För sin tränare Jean-Michel Bazire vann han enkelt lördagens Prix de l’Etoile på Vincennes.

I sin senaste start hemförde han Critérium des 5 Ans. Nu var det läge för en ny seger värd cirka en miljon kronor för Jean-Michel Bazires fine Davidson du Pont. Pacha du Pont-sonen hade inga problem med att äta in femtio meters tillägg på treåringarna i Prix de l’Etoile (108 000 euro).

Davidson du Pont jobbade ikapp försprånget och bidade till en början sin tid som andra häst i andra spår. Med 1200 meter kvar av loppet sände Bazire fram via tredjespår för att landa i dödens då man tog sig in mot sista sväng.

Därifrån hade Davidson du Pont full kontroll över händelserna. Direkt in på upploppet kopplades greppet och även om toppstammade treåringen Follow You avslutade starkt, utgjorde denne liksom övriga inget hot. Vinnaren kom i mål på knallfina 1.10,8 över 2250 meter. Trea slutade loppets andra femåring Django Riff efter en bra avslutning mellan hästar.

*****

*Björn Goop noterades också för en kuskseger på Vincennes. Och det var en riktig fin häst han fick köra åt Sébastien Guarato. Face Time Bourbon (e. Ready Cash) vann treåringsmötet Prix Montélimar (29 250 euro) efter att ha anfört loppet runt om i högt tempo. Talangen gick i väldigt trevlig stil ifrån över upploppet till seger på 1.13,7/2700 meter, det var hästens femte seger i sjätte starten.

*Prix de Normandie (108 000 euro) är en kraftmätning för femåringarna under sadel och fick se den av Laurent-Claude Abrivard tränade Durzie svara för en riktigt bra insats. Alexandre Abrivard höll i tyglarna, tog tidigt spets men utmanades ordentligt av favoriten Dexter Fromentro genom sista sväng. Fast över upploppet svarade Durzie i stället med ett ryck och vann till slut säkert före invändigt bra spurtande Dryade du Parc. Favoriten fick nöja sig med bronset. Vinnartiden blev 1.13,9 över 3000. (Foton: ALN).