Vilken härlig form han befinner sig i, Charrua Forlan. Hans-Owe Sundberg lyckades precis hålla upp spets och därifrån vägrade åttaåringen ge sig. Segern i E.J:s Guldsko togs på fina 1.10,3a.

Charrua Forlan har haft en strålande säsong i år och på Hagmyren fick han betalt för mödan då han från start till mål vann banans huvudnummer E.J:s Guldsko mot välmeriterat motstånd. Den här segern var värd 200 000 kronor för den åttaårige valacken.

– Det var små marginaler men Örjan trodde nog han skulle komma förbi och då höll han också ute de andra. Hästen tar i från spets, då vill han springa och trivs med tillvaron. Det har tagit tid för honom att växa in i den högsta klassen, men det här var sjunde segern i år och det är jättekul, sa Hans-Owe Sundberg i vinnarcirkeln.

Ordentlig körning från början gällde, som väntat. Och det var faktiskt med minst möjliga marginal som Charrua Forlan tack vare den klassiska solfjädern kunde hålla upp ledningen. Första 500 gick ner under 1,09 men med väl spetskampen vunnen – så var också loppet det för Hans-Owes stjärna.

Favoritspelade Volstead, fjolårsvinnaren för övrigt, fick jobba i dödens och utmanade därifrån hela vägen men en bit in på upploppet stod det klart att Volstead inte skulle komma förbi den här dagen. Nu var det i stället Heavy Sound som avslutade mäktigt i vida spår, men spurten kom för sent över det korta upploppet för att räcka annat än till andrapriset. 1.10,3a/1640 meter var vinnartiden, trea slutade Volstead.

*****

*Kaj Widell i Klass 2. Det bakom den Thomas Lönn-tränade Hungarian Hotwax som visade prov på sin stora kapacitet då han här tog sin tredje raka. Efter en resa i tredje utvändigt blev det attack på sista bortre, fyraåringen kastade loss rejält och skaffade greppet redan i sista sväng. Vinnaren höll enkelt undan på 1.14,1/2140.

*Rejäl vinnare i stoloppet. Sofia Frillén skötte tömmarna bakom Ellieann, tränad av Bergsåkers Ingemar Söderberg som trots dubbla tillägg kunde vinna enkelt till slut. Sexåringen gick en riktigt tuff sista långsida, fick greppet redan ur sista kurvan och stack undan med ett par längder den sista biten. Mycket bra prestation till seger på noteringen 1.13,9 över långa 2680.

*Överlägsen var ordet i Klass 1-försöket. Favoritspelarna var helt rätt ute när man trodde på Ural – här har tränaren Susanne Richter en mycket fin sort för framtiden. Örjan Kihlström fick kliva fram mot dödens med varvet kvar, men hade avgjort slaget redan 250 från mål. Över upploppet brisade Ural undan med flera längder till vinst på kvicka 1.11,1a/1640 meter.

*Örjan Kihlström fixade segern i Erik Graléns Minne. Med Gunnar Kvärne-tränade Hövding Jaros fick han ett helt perfekt lopp som trea på innerspår bakom den i spets hårt dragande Fröyu Pelle. Först med 300 meter kvar behövde Örjan dra i högertömmen, vände ut i andraspår och hade avgjort till kort senare till segern. 1.24,6 på 2160 meter var segertiden.

*Oskar Kylin-Blom har fått ruskig form på Antonio Tabac – nu kom tredje segern i Silverdivisionen. Och återigen stod den svartgrå sexåringen för en förstklassig prestation. Förvisso fick han andra par utvändigt en bit, men 800 kvar var det dags för att dra tåget i tredjespår. Fast det var inget som direkt hindrade Antonio – som försvann lätt undan över upploppet. 1.11,7a/2140 stannade klockorna på.

*Att falla med flaggan i topp, kan man onekligen säga att Raja Ribb gjorde i Bronsdivisionen. Efter att ha pressats till 08,6 första 500 i tokduell mot Flash Hammering fick ledaren ny press av Tesio. Trots det hade Raja Ribb greppet fortsatt in på upploppet. Det räckte dock inte mot Volocity de Vie som efter en resa i fjärde utvändigt kunde avsluta starkast och en bit före mål fånga in den tappre ledaren. 1.13,7a på 2640 var vinnartiden på Timo Nurmos-hästen. (Foton: ALN).