Östersund V75

Omgången: Östersund arrangerar denna extra V75-omgång med Masters-finalen med Readly Express och Propulsion som stor begivenhet. Mina spikar finner jag i andra lopp. En storfavorit som bör spatsera hem loppet från spets och ett drag  i kallblodsloppet.

Spikarna: 1 In Toto Sund i V75-1 samt 2 Bro Viking i V75-4.

Låset: 3 Dardanos och 6 Kimbee Crown i V75-5.

V75-förslag:

1 In Toto Sund (6-2)
2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (7-14)
1,2,3,5,6,8,11 (4-7)
2 Bro Viking
(11-5)
3,6 (1-5)
2,3,5,9 (4-1)
2,3,5,7,8,9,11,13,14,15 (12-10)

1x14x7x1x2x4x10 = 7840 rader

DD-förslag: 3 – 3 x 400 kr 2 – 3 x 300 kr 5 – 3 x 200 kr 9 – 3 x 100 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser:

Loppanalys V75-1:

Rank: A: 1 B: 6-2-3-4

Spetsanalys: In Toto Sund brukar öppna snabbt och spetsa från spår ett. Kan utmanas av Dizzy Broad men Örjans häst har mycket god chans på spets.

Loppanalys:  Stoeliten och efter strykning enbart fem hästar i loppet. Det ser upplagt ut för storfavoriten 1 In Toto Sund och från spets ska hon inte behöva förlora loppet. Hon såg dundertaggad ut såväl före som under loppet näst senast då hon vann från spets och hon var fortsatt bra bakifrån senast. Inget tyder på vikande form och väl i spets ska det inte behöva hända så mycket i det här lilla fältet. Det bör bli tämligen lugnt i spets. Litet fält för ston och storfavoriten i tät talar för det och jag inleder med spik. Kuskformen? Örjan var bra med i matchen V75 Hagmyren lördag så det är ett bra tecken.

4 Dizzy Broad kan tänkas utmana första biten och för er som spekulerar i favorittorsk så vill jag nämna 6 Super Ariel som såg ut att vara på väg mot rätta formen igen senast. Hon är bra då hon är bra men borde få svårt att rubba Örjans styrning.

Loppanalys V75-2:

Ranking: A: 7-14 B: 3-6-4-13-9-5-8-12-11-2 C: 15-10

Spetsanalys: Jag tror att Sir Henry P.Hill kan köra åt sig ledningen. Heading Reference har haft springspår en gång och spetsade då och är väl värst emot.

Loppanalys: Ett lopp där jag streckar alla. 14 Mr Golden Quick visar härlig inställning och lär spurta rejält på nytt. Han är bra varje gång. Vann den tunga vägen senast. Ovan distans men det ska inte vara något hinder. Däremot ny kusk och många att runda och jag ger tipset till 7 Sir Henry P.Hill som kan sno åt sig ledningen och blir farlig. Westholm är inne på barfota runt om och det är intressant. Bör hävda sig väl från tät.

3 Cameron Dream avslutade bra senast efter att ha varit inblandad i lite körning. Fint läge här och lär avsluta fint på nytt.

6 Heading Reference hamnade långt bak senast och kom aldrig in i matchen. Spännande med bästa springspåret och Örjan upp här. Kan tänkas nå spets och blir då extra intressant.

4 Farouk B.R. har lopp i kroppen samt Björn. 13 Vic de Luxe kan betydligt bättre än visat på slutet. 9 Extra Fudge skuttar på men är segstark.

Jag tar med hela ligan.

Loppanalys V75-3:

Ranking: A: 8-3-1-2 B: 11-5-6-4-7 C: 10-12-9

Spetsanalys: Lexington Hall öppnar snabbt och har läget. Jorma är dessutom vass bakom bilen. Master de Pan är en rusartyp och Mikado Amok trivs i tät men de står placerade långt ut.

Loppanalys: Ett småöppet lopp och inte lätt att placera ut tipsettan. Trots läget chansar jag på 8 Ramon Dekkers som var väldigt fin vid segern i debuten för Bergh senast. Kom då till spets och vann i mycket obesvärad stil. Lär inte vara sämre nu med lopp i kroppen men det är risk för trafikproblem.

Jonte Untersteiners duo 3 Com Milton och 1 Can Lane har betydligt bättre spår och båda hästarna duger fint. Bäst chans av dessa har nog Com Milton som visat allt bättre form. En flott häst som kämpar bra. Can Lane bör få en fin resa för att sedan avsluta bra.

Spetsfavorit är 2 Lexington Hall och han kan mycket väl leda detta hela vägen. Kontio får grym snurr på hsätarna bakom bilen och såväl häst som kusk trivs i ledningen.

11 Ferry Boko hade en hel del sparat i mål senast och såg formstark ut. Stallformen har dock varit sisådär på slutet och läget är inte bra.

5 Chapter N.Deo fick sig en körare i ledningen senast och orkade inte riktigt sista biten. Distansen är nog bättre nu. Bra distans även för rusartypen 6 Master de Pan som har Uffe upp.

Dessa streckas.

Loppanalys V75-4:

Ranking: A: 2 B: 11-5-9-10-1-4 C: 8-6-7-3

Spetsanalys: Öppet men troligt att Fender tidigt är i tät. Han kan öppna rätt bra.

Loppanalys: Kallblodslopp och 11 Art Nökkve står oförskämt bra inne på pengarna. Får dessutom Ohlsson i jollen och bör segerstrida. Spåret är dock inte bra och jag går istället på en mycket grundkapabel häst som nu är i toppslag efter svåra skadeproblem. Även han står mycket bra inne på pengarna och har betydligt bättre läge. Jag tänker givetvis på 2 Bro Viking som jag spikar. Han sköt till mycket bra redan näst senast som tvåa och senast vann han hur lätt som helst. Formen är prima och det ska mest troligt åter bli barfota runt om. Han har ett härligt utgångsläge och Pettersson får se till att hålla de kapabla hästarna från bakspår bakom sig hela tiden. Jag tror Bro Viking har bra chans att avgöra på nytt nu då formen sitter där. Han var tidigare i karriären en riktig segerstaplare hos Bergh men blev skadad. Nu visar han inga krämpor och kunnandet finns kvar.

– Han vann välidgt lätt senast och hade kunna springa på i samma tempo en bra bit till. Han har kommit tillbaka  storstilat efter att han ställts av helt och han har trivts med att varva tävling och betäckning. Han verkar fortsatt fin och springer en 22-tid. Nu är vi inbjudna till Unionskampen nästkommande helg men det lutar starkt åt att vi trots detta kör barfota runt om nu på söndag, säger Fredrik Fransson.

Loppet är rund-spelat och spelmässigt har vi en spännande spikidé i Bro Viking. Jag är medveten om att Art Nökkve har 5-0 i inbördes möte mot min spik men Bro Viking har i flertalet av dessa möten haft sparade krafter i mål och nu är han mycket starkare och bättre. Jag tror på alltså på omvänd ordning. Det finns gott om flera med chans i loppet och gardering kostar på.

Loppanalys V75-5:

Ranking: A: 6-3 B: 1-5-9-12-7-2- C: 10-4-8-11

Spetsanalys: Dardanos trivs i tät och försöker ta emot favoriten Kimbee Crown. Fördel Dardanos.

Loppanalys: 6 Kimbee Crown har gjort ett bra starter i ny regi Nurmos och varit bra. Han är fortfarande i låg klass och här måste det vara bra chans. Senast i V75 kördes han invändigt och sprattlade till rätt bra över upploppet. Ohotad vid segrarna före det. Nu är han lite skum i travet men som så många andra hästar hos Nurmos så fungerar de bra ändå. Jag litar inte fullt ut på att han ska fungera start efter start och då jag har ett skarpt motbud så väljer jag att dubbla.

Jag dubblar med 3 Dardanos som måste bli intressant från spets. Där brukar han sälja sig dyrt och Westholm låter minst sagt nöjd. Senast blev det just spets trots bakspår och loppet var över. Två streck känns bra och så får det bli.

Öppet bakom. 1 Quite Right glänser inte men spår ett med Björn är bra. 5 Invented Sund är i bra form men kanske lite för enkel.

Loppanalys V75-6:

Ranking: A: 3-2 B: 5-9-4-1-6-7-10 C: 12-11-8

Spetsanalys: Pastore Bob öppnar mycket snabbt men borde vilja ha rygg. Propulsion och Readly Express kan hamna i positionskrig men ännu snabbare kan Pastore Bobs stallkompis Cyber Lane vara och den kan få överta.

Loppanalys: Masters-finalen och revnaschmöte mellan 2 Propulsion och 3 Readly Express. Jag har mycket svårt att ta ställning mellen dessa två superhästar. Skulle tro att Readly Express går med barfota-balans denna gång och det är givetvis ett klart plus. Dessutom med Björn nu pch det kan bli spets så klart. Var dock inte till sin fördel senast och det är inget gott tecken. Propulsion har inte svarat för någon sämre insats på oerhört länge och har spåret innanför. Inget tyder på vikande form. Kan bli en härlig fight på nytt och jag a-rankar båda.

Skulle de två favoriterna lura för mycket på varandra så kan det bli så att 5 Cyber Lane kan slinka undan om denne nått tidig spets. Readly Express och Propulsion vill nog i det skedet inte köra alltöfr tufft mot Cyber Lane för det skulle gynna den andra av de två giganterna. Möjligt att Cyber Lane är för klen men jag plockar ändå med honom.

Jag tar med även 9 Up And Quick som avslutade mycket rejält i Hugo Åbergs. Han får det tuffare att komma in i matchen då det är bakspår men fransosen är bra och man borde väl ha hästen i slag då man gör resan upp till jämtländsk mark. Fyra streck med två givna a-hästar samt två lyxigare streck.

Loppanalys V75-7:

Ranking: 3-7-5-9 B: 2-8-11-14-13-15 C: 12-10-6-1-4

Spetsanalys: Ohlsson verkar rätt påställd och hans Hunkydory Degato är hyggligt snabb. Får gälla som spetsfavorit men visst är det öppet.

Loppanalys: Ett och rätt så billigt lopp avslutar omgången. Jag garderar friskt och det blir tio streck. Bäst är nog 7 Romance Amok men denne har det inte alltför lätt med sin aktion och känns sårbar.

Jag tippar och spelar DD md 3 Hunkydory Degato. Här kan vi också prata om jobbig aktion men hästen är stark som kompensation. Ohlsson låter lite uppåt och jag är inne på att det kan bli spets. Det underlättar för att travet ska flyta bättre och det kan hålla.

5 Alliss Wadd har höjt sig barfota och är i fin form. 9 So Nobel Gede rankas upp då formen är fin. Nylander brukar köra lite väl försiktigt men spår nio kan bli bra.

2 Laura Sånna har läget och tål en del. 8 Havefunwithme är gedigen. Jag tar med tio häst. Det ser skrällvänligt ut.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson