Han var den kanske största förhandsfavoriten inför Derbyt men en galopp ändade drömmarna där, liksom i Kriteriet i fjol. Fast på torsdagen hade Very Kronos vaknat på rätt sida – och tog en ny seger i Örebro.

Very Kronos är kanske landets största talang i den fyraåriga kullen, men när det verkligen har gällt har humöret inte varit med den oberäknelige Ready Cash-sonen. Trots det har hästen nu tjänat en miljon, i ett fint fyraåringslopp på Örebro-travet återtog han segerraden.

Fältet innehöll inte många hästar men hade hög kvalitet. Erik Adielsson fokuserade mest på att Very Kronos skulle hålla sig i rätt gångart när bilen vred in vingarna, medan Super War Horse gled till spets. Fast efter ett halvvarv avverkat sändes Very Kronos framåt – och övertog spets.

I ledningen var sedan den svarte eleganten sitt rätta jag. De sista 500 meterna gick efter i underkant 1.09 och luckan kom för sent från vinnarhålet för Super War Horse. Very Kronos vann säkert på 1.13,2a/2100 meter. En seger värd 100 000 kronor.

– Det är en udda fågel det här, nästan omöjligt att veta vilken sida han har vaknat på. Det är en ultratalang, det är det inget snack om, men samtidigt måste alla bitar vara på plats för att vi i slutet av karriären ska kalla honom riktig topphäst. Vi får fortsätta att ha tålamod med honom, sa Erik Adielsson i Vinnare V64.

För Very Kronos handlade det här om 11:e segern i 16:e starten, han är fortsatt obesegrad i felfritt lopp. En stor chans till revansch återstår för året, siktet ställs in mot Breeders Crown. (Foton: ALN).