Omgången
Axevalla bjuder på lunchtrav och hemmatränaren Pär Hedberg är i fokus. Han selar ut 9 Dream Night Palema (V65-5) i ett genrep inför Europaderbykvalet och fyraåringen blir omgångens bästa singelstreck i ett lopp där två strykningar tillkommit och jag tror man städar av detta sällskap.

Spiken
9 Dream Night Palema (V65-5)

Utgångarna
3 Man O’War (V65-1)
7 Västerbo Cheers & 12 Jejje Palema (V65-6)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1:
A: 3 B: 2-6-5 (res 7-1)
V65-2:
1,4,7,10,12 (res 5-9)
V65-3:
2,4,5,7,8,10,11,12 (res 6-9)
V65-4:
1,5,7 (res 6-3)
V65-5:
9 Dream Night Palema (res 2-4)
V65-6:
 A: 7-12 B: 8-4-10-11 (res 3-1)

1x5x8x3x1x6 = 720 rader/kronor
4x5x8x3x1x2 = 960 rader/kronor

LD-systemet
9 – 7, 12 x 500

1000 kronor

V65-1

Rank: A: 3. B: 2-6-5. C: 7-1-4.

Spetsanalys: 1 Mint Sånna är säkerligen snabbast av de två hästarna på start men jag tror ändå att 2 Vapour Trail sitter i ledningen efter ett par hundra meter.

Loppanalys: Medeldistanslopp med voltstart där deltagarna är utspridda på tre volter. 3 Man O’War har galopperat tidigt i sina två senaste framträdanden men gått riktigt bra efter felstegen. Sexåringen var framför allt positiv som tvåa på Åby bakom Rajah Silvio 10/8 och vinner troligen detta felfri. Men han har visat att han inte är helt att lita på men detta skrala fält kanske Bergh kan köra på säkerhet första halvvarvet för att sedan kliva in i handlingarna. Utgång!

2 Vapour Trail gjorde första starten i Ulf Stenströmers regi senast. From Above-dottern övertog ledningen efter 500 meter senast och hade sedan inga problem att hålla nosen först hela vägen till linjen. Det var faktiskt första segern i karriären och fyraåringen har 20 meter tillgodo på favoriten. Är inte helt säker att det räcker mot en felfri Man O’War och hon ett tidigt utmanare vid favoritfall.

6 Lunatic Face är inte så tokig i grunden men tar normalt sett inte 20 meter på Berghs adept. Platsar dock på garderingslappen vilket också gäller för 5 Puccy Italia som återkommer efter uppehåll.

V65-2

Rank: A: 4-7-12. B: 1-10-11-5-9-6. C: 2-3-8.

Spetsanalys: 5 Något Extra är inte helt oäven med autostart men kan få svårt att svara 7 Drachenzahn.

Loppanalys: Firma Dahlén och Jepson blir favoriter i detta långlopp och 4 My Liberty har gjort flera fina insatser utan att få vinna i karriärens fyra starter. Stoet noterades för en fin tid senast över kort distans men nu är det ett helt varv längre och det är alltjämt upp till bevis för Super Photo Kosmos-dottern. Given på lappen men garderas.

7 Drachenzahn fick öppna rätt snabbt för att ta sig till ledningen i ett breddlopp senast men kunde sedan dämpa till 1.18 på varvet. Rickard Svanstedt behövde aldrig elda på Zola Boko-dottern för att hon skulle hålla undan och segern blev rätt enkel. Det var dessutom första starten på nästan tio månader och med loppet i kroppen är hon segeraktuell igen.

12 Ståhlebos King har utgångsläget emot sig men i ett öppet lopp är Hot Tub-avkomma inte bort ändå. Visade 13/800 i avslutningen senast och med minsta överpace plockar Håkan K Perssons styrning ner många över det långa upploppet.

Plockar också med 1 Ekås Future och 10 Suarez.

V65-3

Rank: A: 8-12-4. B: 10-11-5-2-7. C: 6-9-3-1.

Spetsanalys: Svår spetsstrid då inte så många visat några blixtsnabba takter. 8 Fiddlesticks är kanske snabbast av dem alla i grunden men har å andra sidan sämsta läget. 5 Carrotlover var snabb bakom bilen förr men har inte haft chansen att visa det på sistone då det varit mycket voltstart samt bakspår när det väl varit startbil. Kan vara en dark horse i spetsrusningen men det kan likväl dyka upp nån man tror mindre på – 2 Vai Piano?

Loppanalys: Amatörlopp med startbil och 2140 är distansen. Vidöppet skulle jag säga och läge att strecka på rejält. Tipset på chans till bricka åtta och 8 Fiddlesticks. Hard Livin-sonen matchades i de tuffaste loppen som tvååring och har nu fått ett lopp i kroppen för nya tränaren Sofia Aronsson.

12 Usain Cup har verkligen formen på topp och kanske har det börjat lossna för denne Varenne-son. Vann från dödens för två starter sedan och det dåliga utgångsläget kompenseras till viss del att han har säkre Håkan B Johansson i sulkyn.

4 Doubletrouble Sisu har inte startat sedan i början av april och gör nu debut för Rickard Svanstedt. Hästen har opererats under uppehållet men presterade på en nivå i hos Heiskanen som gör att han inte kans utelämnas.

10 Herakles var mycket bra vid spetssegern på Lindesberg för tre starter sedan och har faktiskt stött på rätt tuffa konkurrenter efter det. Fyraåringen står fint inne på pengarna, duger i klassen och kan överraska.

Streckar också 11 Sunes Sommar, 7 Lee Sånna, 5 Carrotlover samt 2 Vai Piano som har läget och kan räcka hela vägen om han håller sig på benen.

V65-4

Rank: A: 5-7-1. B: 6-3-4-8. C: 2.

Spetsanalys: 2 Chatman är först till plankan men lär släppa när Dahlén kommer med 7 Foxy Brown. Favoriten till spets.

Loppanalys: Sprinterlopp stängt strax över en halv miljon och åtta hästar till start bakom bilen. Jag tycker att en trio höjer sig över mängden och lägger 5 Proserpine överst i ranken. Sjuåringen har inte lyckats spräcka segernollan för året men har stått för flera fina insatser om man fråntar den senaste månaden. Då har det inte stämt fullt ut för André Eklundhs travare som dock är kapabel nog att vinna detta.

7 Foxy Brown är snabb ut och kan vara loppets ledare trots ett spår långt ute på vingen. Tränare Magnus Dahlén sitter själv i jollen och stoet har visat fina takter på slutet. Sist gick det alldeles för fort för henne framme i ledningen och får hon bestämma tempot den här gången kan det hålla hela vägen.

1 Oki Doki Face har minst sagt en brokig rad men och sjuåringen gör första starten på ett par månader. Men detta är en fartfylld herre som vunnit 9 av 30 starter och fungerar han bara som han ska kan han mycket väl vinna detta.

V65-5

Rank: A: 9. B: 2-4-6. C: 5-1-7.

Spetsanalys: 2 Rydens Limoncello spetsade senast och är bästa budet från ett perfekt läge. Robert Bergh kommer säkerligen ställa frågan direkt med 4 Dugur.

Loppanalys: Sju hästar kvar i startlistan och 2140 meter med autostart är premisserna. En småroligt lopp där jag ändå tror att 9 Dream Night Palema bara är bäst. Hingsten var ute i ett Derbykval senast och slutade trea bakom Son Of God och Bo.C. Enligt tränare Pär Hedberg siktas Muscle Hill-sonen mot Europaderbyt och detta är ett led i matchningen. Ett litet fält har blivit mindre efter strykningarna och Micke J borde kunna ge fyraåringen ett optimalt lopp. Jag tror man går segrande ur denna drabbning och spikar!

2 Rydens Limoncello har hittat stilen i år och vann på ett bra sätt senast tillsammans med Peter Untersteiner. Nu kör Söderkvist och från bricka två tycker jag man utgör det värsta hotet mot mitt singelstreck.

V65-6

Rank: A: 7-12. B: 8-4-10-11-3-1. C: 6-5-2.

Spetsanalys: 1 Linda Sånna eller 3 Jullan Palema gör upp initialt.

Loppanalys: Stolopp där jag spelar utgång på en duo. Här är 7 Västerbo Cheers mitt drag efter att ha gått bra på V75  flera gånger under året. Stoet kom aldrig in i loppet i sin comeback då de där framme avslutade i 10-fart samtidigt som hon satt långt bak i kön. Lopp i kroppen nu och sexåringen kan avsluta om hon får chansen.

12 Jejje Palema kommer med två raka nollor i raden men det blev dödens senast och i starten innan det galopperade hon dubbelt. Kadabra-dottern radade upp segrarna i våras och kan dessutom öppna snabbt. Mikael J Anderssson brukar var bra på att pricka på ”kör” och ekipaget lär hamna vettigt till direkt.

8 Bambi Rozz är en av två Eric Martinsson-hästar i loppet och detta är en donna som sällan gör ett dåligt lopp. Reparerade en startgunga på bra sätt senast och stod för en rejäl insats vid segern på Fornaboda i starten innan det. Stallkamraten 11 Roly Poly har inte alltid helt lätt att leva upp till sin potential men skulle åttaåringen ha en bra dag kan hon överraska.

4 Silent Victory har nu gjort en start för Veijo Heiskanen och Glen Kronos-dottern får godkänt för den insatsen. Hon känns hetast på start och får Veijo iväg henne felfritt kan det räcka till seger. Är favorit i nuläget vilket jag tycker är lite väl häftigt.

10 Ubangi är jämn och säker och snart trillar segern dit. Pass upp!

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg