V64 Romme 14 september

Omgången: Det är jätterisk för låg utdelning med klara och bra favoriter i flera av loppen. Jag ger ändå omgången chansen och spikar enbart en ickefavorit.

Spiken: 5 L.A.Divergent (V64-3) har visat rätt inställning och vill springa och med Kaj upp är det mycket intressant att spika som ickefavorit.

V6-förslaget är på 1608 kronor (V6).

5-3 (2-6)
13-14-10-3-1-8-12-11-15-9-7-4 (5-2)
5 L.A.Divergent (11-2)
2/ 5-1-12-6-9-11-4-3-7-8-10 (10-9)
5-7 (3-8)
15/ 7-8-5-13-9-10-4-1 (6-3)

2x12x1x1x2x9 = 432 kr
2x12x1x12x2x1 = 576 kr

Fleris: 2x5x1x1x2x1 x 30 = 600 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

5 – 15 x 1000 kr

V64-1

A: 5-3 B: 2-6-4 C: –

Spetsstrid: Even Smaller Plum är mycket startsnabb och klar spetsfavorit.

Loppanalys: 3 Even Smaller Plum är klar favorit, och visst är det troligt att det blir spets och seger. Hon har mött bra hästar i Finland och hängt med fullt okej utan att räcka riktigt. Vid andraplatsen borde hon ändå vunnit då hon fick chansen efter att ha släppt ledningen, och såg ut att spela till vinst men fick ge sig sista biten. Det är ingen hjältinna i slutstriderna, och blir hon utmanad kan hon vika ner sig. Möter hingstar gör hon som ensamt sto, men ledningen tar hon för mycket startsnabb är hon.

5 Remarkable Feet var bra vid spetsseger på Solvalla och klev då undan rejält i lagom flegmatisk stil. Hoppade med bakspår bakom bilen senast och var borta direkt, och nu första med framspår och bil. Var snabb i benen vid segern då man kom tidigt till ledningen och kan säkert öppna snabbt, och denna kan vara hårdare än favoriten.

V64-2

A: 13-14-10 B: 3-1-8-12-11-15-9-7-4 C: 5-2-6

Spetsstrid: Det är väl högst troligt att Isbjörn körs till ledningen i tidigt läge.

Loppanalys: 3 Isbjörn är nästa storfavorit och denne har övertygat och segrat fyra av sex starter. Vid förlusten på Dannero mötte han kulltoppen i kval till Kriteriet och räckte helt enkelt inte då han försökte i spåren där kanonen Ängsborken vann på låg 28-tid. Två enkla segrar efter det och han kan säkert sänka rejält, vilket krävs då han möter hästar med mer rutin och endast är tre år mot äldre.

60 meters tillägg står 14 Klack Vilja med och hon har härdats i Sverige eliten och hon var mycket tapper tvåa i SM för ston. Galopperade med sparat senast och har inte startat på en månad. Sprang 24,4 full väg i SM och har alltså kutat fem sekunder snabbare än favoriten över distansen.

13 Sol Faksa höll bra från ledningen senast mot två av de bästa i Norge där Brenne Blissi vann före Arvesölv. Kaj upp känns klart intressant på den skrällen.    

20 meter bakom favoriten står 10 Nordby Kuling som visade fin form senast vid mycket enkel spetsseger. 27,7 sprang han där.

V64-3

A: 5 B: 11-2-3-9-10-6-8-4-7-1 C: –

Spetsstrid: Sweet Perfection och Valentina A.F. öppnar snabbt, men jag tror båda gärna tar rygg på min idé L.A.Divergent om Kaj siktar på det.

Loppanalys: Dåligt lopp detta men jag tror mig hittat en bra vinnare i 5 L.A.Divergent! Hon har visat fin form på sistone, och kunde haft än bättre rad. Näst senast bra i spåren och hon biter i hela upploppet lite i skymundan, och senast är hon bra gående då galopperande häst gör att kusken får plocka upp då hon fått upp farten på upploppet. Nu är det Kaj Widell upp och det är stort plus, han har fått mycket bra snurr på hästen och segrade en gång och var mycket tapper tvåa en gång på de tre försök han fått. Hästen vill springa och då den ser lite trög ut så har inte Jonathan fått riktig fart på henne – men det ska Kajjan få. Spår 5 i volt är aldrig bra, men hon känns inte speciellt osäker, har bara haft ett framspår och det var spår 1 och blev då över. Jag tror hon matar ner dem och det finns att hon kan forceras till tät i andravågen. Kul spik!

2 Valentina A.F. bromsade bort segern i Lindesberg och hon är inte rolig sista biten, och måste gå på väntan. Räckte inte alls senast, men hängde på okej före det och dessa båda har varit helt andra gäng. Med klaff kan hon trilla in.

11 Elektra var urtappar i spets då Sir Toby drog i 11-fart, men visade senast att hon inte gillade dödens och hon är bäst där framme så att stå ensam på tillägg och hamna sist är ingen humörhöjare.

V64-4

A: 2 B: 5-1-12-6-9-11 C: 4-3-7-8-10

Spetsstrid: From the Mine är snabb i benen och jag tror ingen vill bråka med honom om ledningen. Give Me Ten bör hitta ner bakom, den är snabb och även Il Mio Dea öppnar rejält om man vill detta. Det finns i leken att Friman testar Give Me Ten från tät.

Loppanalys: 2 From the Mine har sett ut lite som en ny häst utan skor de två senaste loppen, och en mycket bra sådan! Näst senast bara blåste han till dem på V86 och dansade undan och det var svettig repa han gick! Han hade spår 12 där Laskari sprang 10,0 från spets senast på V75, då kan man göra sin matte och inse att det var iskallt, men hästen gick mycket starkt sista 400 i skymundan och lämnade de runt sig över upploppet. Tävlar han barfota och är lika bra så slår de honom inte, och barfota ska det bli. Det ser ut som det kan bli ledningen, och då är det normalt sett över. Ändå lite motigt att spika Melander till nästan 70% och det finns viss risk för svar. Omgången är trälig på förhand och här måste det nästan skrälla för att bli något kul…

Det är öppet bakom och alla rensar i princip så jag garderar. 5 Give Me Ten skulle kunna ta sig förbi och testa från ledningen och göra det surt för favoriten. Höll bra senast i tufft DD-lopp och har segrat 4 av 5 senaste spetsloppen.

12 Lövdala Principito kan en hel del, och visade form senast endast slagen av Quality Tilly. 1 Quick Crown kan få det smyglopp han vill ha, och även om han var sämre senast så såg han bra ut starten före. an har dessutom bra kusk.

V64-5

A: 5-7 B: 3-8-2-4 C: 1-6

Spetsstrid: Highspirit är mycket startsnabb och jag tror att han kan hålla ut Knifetown Winner. Senast de möttes var ombytta roller, då spetsade Knifetown, men nu ska han första ta längden.

Loppanalys: Kvällens största favorit är 5 Highspirit som var osannolikt bra vid V75-segern i Rättvik, och då menar jag verkligen det! Trots dödens i hårt tempo hade han slagit ledande 7 Knifetown Winner redan mitt på sista långsidan och han bara fortsatte trumma på. Visst underlättades det hela av att Man At Work galopperade då han skulle utmana, men sättet var ändå grymt imponerande då han vann med 30-40 meter och Troels kunde göra segergest mitt på upploppet. Man backar lite med utrustningen nu men det ska ändå vara stor spetschans och sedan händer förmodligen inget.

Vi vill ändå dubbla med 7 Knifetown Winner som var jättefin senast och klart bättre mot då han blev förnedrad av favoriten. Han var lugnt tränad då de möttes och senast hade Westerholm tuffat till träningen och det gav effekt. Nu blev det perfekt med släpp till Tesio och perfekt lucka, men han avgjorde på lätta fötter. Han går inte heller optimalt nu vad det verkar då båda dessa ska ut i V75-final. Det finns lillchans att ta sig förbi (höll höll ut säkert) men troligen får han sikta på ledarryggen. Det är dessa båda och mil till resten, och det skiljer ändå väl mycket på spelet så jag tar båda.  Dessutom distansplus på Westerholms pålle.

V64-6:

A: 15 B: 7-8-5-13-9-10-4-1 C: 6-3-14-11-2

Spetsstrid: Boyson Village borde vara spetshästen från innerspår.

Loppanalys: 15 Nakoda Goj är hästen i racet och jag spikar honom på DD och spelar utgång på V64. Han är ursäktad senast då det klaffade dåligt mot väldigt tuffa långskubbare. Det var Qahar Q.C. och Antonio Tror som stångades under slutvarvet, och han kom inte riktigt till Nakoda. Spurtade klart bra två lopp före det och här tror jag att han helt enkelt är tuffast sista varvet. Visst, han står 60 meter bakom och det är inte ett stayerlopp som man kunde tro, men ändå har han annan fart och hårdhet.

Mycket spel på 8 Allowable som skrällvann på V75 senast och var ingen bluff alls då. Dock var han mer en vanlig häst före det, och nu är det V75-final som gäller efter detta och han har inte startat på en tid.

7 Gogo di Quattro har fart som duger, men här snackar vi diffus form efter att han inte startat sedan juli.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson