Efter sin utklassning i Svenskt Travderby är det Europa-derbyt som är målet för Who’s Who. Sedan väntar troligen en vinter i Frankrike – och Pasi Aikio utesluter inte att det också kan bli starter.

När det väl kom till kritan i Derbyt var Who’s Who i sin egen klass. Nu tar det Pasi Aikio-tränade monstret sikte mot ett nytt – nämligen Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt.

– Skulle det bli final också har det ju blivit starter i rätt tuffa lopp i följd och då får man se hur hästen tagit allting innan man planerar vidare, säger Pasi Aikio i en intervju med Kanal 75.

De svenska uttagningarna till Europaderbyt sker på Solvalla den 29 september. Sedan väntar finalen som körs på Vincennes den 12 oktober. Förstapriset motsvarar cirka två miljoner kronor. Om Who’s Who förhoppningsvis kvalar in till final, finns planer på att stanna i Frankrike över vintern.

– Jag har planerat för att han ska få vara i Frankrike i vinter för träning i alla fall. Men ingenting är spikat. Den enkla sanningen är att jag vill att hästen ska slippa brodden och vinterföret här hemma.

Pasi utesluter inte att det även kan bli fler starter i den franska lejonkulan under vintern. Det lopp som i så fall ser hetast ut för hästen är Critérium Continental, ett stort fyraåringslopp med en miljon till vinnaren. I potten adderas för övrigt också till vinnaren en plats i Prix d’Amérique, men det är inget lopp som blir aktuellt för Who’s Who. I alla fall inte som femåring.

– Nej, han har inte rutinen. Det är för tidigt för ett sådant lopp tycker jag, säger Pasi Aikio till Kanal 75. (Foton:: ALN).

Läs även: Derbyt: Who’s Who var i sin egen klass