Norske fartmonstret Ferrari B.R. var brännhet inför årets storloppssäsong, men nu har hästen inte setts på fyra månader. Fast snart ser det ut som om femåringen kan vara tillbaka.

Ferrari B.R. blev hästen på mångas läppar då han travade världsrekord redan i fjol som fyraåring. Året inleddes med två raka segrar på hemmaplan och den snabbe norrmannen var hett stoff inför storloppsäsongen. Men efter en galopp i Copenhagen Cup har det varit tyst om hästen med 17 segrar på 21 starter.

Den tänkta starten i Oslo Grand Prix ställdes in och Ferrari B.R. fick behandling i ett knä och en kota och nu är det fyra månader sedan senaste loppet. För tgn.no berättar tränaren Per Oleg Midtfjeld att stallets kanon nu snart kan vara tillbaka.

– Vi får se framöver hur han funkar men han känns väldigt fin, även om han fortfarande är tjock och tung. Går det som jag hoppas tror jag det blir start om fyra, fem veckor men jag har inte sett ut något lopp ännu, säger Midtfjeld till tgn.no, som också menar att Frankrike kan bli aktuellt i vinter:

– Ferrari B.R. har inte varit bland de tre bästa i några Grupp 1-lopp. Det gör att han står fint inne i många lopp där nere och det är massa pengar att köra om. Vi ser på alternativ utanför Grosbois men först blir det några starter här hemma för att se att allt fungerar som det ska. (Foto: ALN).

Läs även: Ferrari BR behandlad – borta hela sommaren