Aubrion du Gers var den franska superstjärnan som många hade hoppats få se i Trotting Masters-finalen i helgen. Hästen startar på söndag – men i Schweiz.

Jean-Michel Bazire har hittat en ny uppgift för Aubrion du Gers, hästen som ofta brukar bära titeln ”världens bäste valack”. Det blir dock inte Trotting Masters-finalen i Östersund som bekant, trots sin tredjeplats i rankningen. I stället blir det en avstickare till Schweiz och landets största lopp Prix du President som avgörs på banan i Avenches.

Aubrion du Gers kan skryta med tretton segrar på sina fjorton senaste starter, de sju senaste i rad och nyligen bärgade åttaåringen vinsten i Prix d’Eté. I söndagens uppgift överlåter Bazire tömmarna åt Jos Verbeeck. Han får därmed chansen att upprepa sin seger från i fjol, då med Bird Parker.

Den samlade prissumman i Prix du President är 70 000 euro och bland motståndet för Aubrion du Gers hittar vi Anna Mix, som var tvåa i det här loppet i fjol. Här finns också meriterade franska hästar som Akim du Cap Vert och Billie de Montfort. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Prix du President, 2350 auto

1 Totem d’Azur – Valérie Henry
2 Valko Jenilat – Eric Raffin
3 Une Sérenade – Serge Peltier
4 Akim du Cap Vert – Franck Anne
5 Anna Mix – Loïc Guinoiseau
6 Aubrion du Gers – Jos Verbeeck
7 Billie de Montfort – Glenny Delaune

Senaste vinnarna:

2017: Bird Parker – Jos Verbeeck
2016: Swedishman – Clément Duvaldestin
2015: Ricimer – Hervé Sionneau
2014: Sometime – Christophe Martens
2013: Solea Rivellière – Philippe Daugeard