I den här veckan är Bo Westergård tillbaka som professionell travtränare. Efter att ha avtjänat en två år lång avstängning för dopning startar han upp igen som tränare i Ålborg.

Det var i maj 2015 som fyra hästar från den då i Norge verksamme tränaren Bo Westergårds stall vid en dopningskontroll testades positivt. Samtliga fyra testades för substansen dimetylsulfoxid (DMSO). Efter en segdragen process dömde slutligen det norska trav-förbundet tränaren till två års avstängning den 13 september 2016.

Nu på torsdag har Westergård avtjänat sin avstängning – och samma dag kan han kvittera ut sin nya tränarlicens. Det är det danska förbundet, DTC, som beviljat tränaren licens i landet. Det skriver danska sajten travservice.dk.

Bo Westergård kommer bli tränare vid Racing Arena i Ålborg, en bana som han tidigare i sin karriär varit ansluten till. Där kommer han att hyra en träningsanläggning hos Flemming Jensen. (Foto: ALN).

Läs även: Efter dopningsdomen: Westergård snart tillbaka