Vi kan se fram emot en ny superduell på söndag. Readly Express och Propulsion finns med i finalen av UET Trotting Masters. Nu är startlistan helt definitiv.

Den sjunde finalen av UET Trotting Masters är den här helgen stora begivenhet. Östersundstravet är platsen för det ambulerande storloppet vars vinnare belönas med två miljoner kronor. På måndagen blev startlistan helt färdig. Startspåret har blivit valda efter hur många poäng hästarna samlat ihop i årets serie.

Det kan konstateras att det blir ett nytt möte mellan Propulsion och Readly Express. Daniel Redén har totalt tre hästar från sitt stall med i loppet och valde inte oväntat bricka två för Propulsion. Med Örjan Kihlström som sin partner i sulkyn är han på jakt efter sin femte raka seger efter att han sedan silvret i Elitloppet sopat banan i sommarens storlopp.

Återigen ställs han alltså mot Readly Express, senast de möttes var ju i den tuffa duellen av Åby Stora Pris. Readly Express kommer närmast från en femteplats i Sundsvall Open Trot och får till den här gången återstifta bekantskap med Björn Goop – tillsammans vann ju duon Prix d’Amérique i vintras.

Startfältet i finalen består även av tuffa femåringar som fjolårets Derby-vinnare Cyber Lane, dennes stallkamrat Pastore Bob, Stig H-tränade Diamanten och just Sundsvall Open Trot-vinnaren Milligan’s School. En ny start på svensk mark gör också den fransk-tränade Dreammoko, han kommer ju från färsk seger i Silverörnen. Tillsammans med franske nestorn Up And Quick utgör han de blott två utlandstränade i loppet.

Med på startlinjen i söndagens miljonlopp finns också årets Elitlopps-trea Nadal Broline, Robert Berghs storloppsvane Muscle Hustle samt Daniel Redén-tränade duon Sorbet och norske Lionel, den senare ska den här gången köras av Jorma Kontio. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

UET Trotting Masters final, 2140 auto

1 Pastore Bob – Peter Ingves
2 Propulsion – Örjan Kihlström
3 Readly Express – Björn Goop
4 Dreammoko – Gabriele Gelormini
5 Cyber Lane – Johan Untersteiner
6 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
7 Milligan’s School – Ulf Eriksson
8 Muscle Hustle – Robert Bergh
9 Up And Quick – Wihelm Paal
10 Diamanten – Erik Adielsson
11 Sorbet – Per Linderoth
12 Lionel – Jorma Kontio

Senaste vinnarna:

2017 (Vincennes): Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
2016 (Bjerke): Nuncio – Örjan Kihlström
2015 (Mons): Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
2014 (Lunden): Ed You – Torbjörn Jansson
2013 (Vincennes): Ready Cash – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Niclas Benzon nära guldet i EM för amatörer

Niclas Benzon nära guldet i EM för amatörer

Niclas Benzon var nära att hemföra guldet till Sverige vid helgens Amatör-EM som avgjordes i Ungern. Han fick dock till slut nöja sig med en silvermedalj.

Dan-Åke Olsson vann guldet förra året, i år var Niclas Benzon svindlande nära att upprepa bedriften.

Arvika-kusken var svensk representant när Kusk-EM för amatörer i den gångna helgen gick av stapeln på banan Kinscem Park i den ungerska huvudstaden Budapest.

Niclas vann inget av de totalt fem loppen, men höll sig väl framme för det mesta, med bland annat två tredjeplatser. Det räckte i sammandraget till en silvermedalj. Danmarks Christian Nissen tog guldet – med blott en poängs marginal. Bronset tillföll Thomas Royer för Österrike.      (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Volstead mot Heavy Sound i Guld på Hagmyren
Nästa nyhet
Volstead mot Heavy Sound i Guld på Hagmyren

Volstead mot Heavy Sound i Guld på Hagmyren

Volstead kan ta tredje raka segern, men för motståndet står bland andra Heavy Sound. De är två av hästarna som på lördag möts upp i E.J:s Guldsko på Hagmyren.

Trotting Masters-finalen körs i Östersund på söndag, men först ska dagen före en ordinarie omgång av V75 avverkas. Här är det Hagmyren som står för fiolerna och E.J:s Guldsko, tillika Gulddivisionen är dagens huvudnummer.

Volstead har visat fin form på sistone och kommer med två raka segrar, den senaste i The Owners Trophy. Därmed har han goda möjligheter att upprepa sin seger i just det här loppet från förra året. Han ställs mot tuffe Heavy Sound som dock fick ett klart tuffare utgångsläge; Daniel Redén-träningen kommer närmast från starter i Hugo Åbergs och Sundsvall Open Trot.

Ett eller flera ord i laget vill förstås övriga motståndare också ha. Ständigt levererande Charrua Forlan drog ett trevligt innerspår och i startlistan finns även Oasis Bi i en comeback. Tioåringen gör här sin första start sedan den i Prix d’Amérique i januari. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
2 Volstead – Örjan Kihlström
3 King City – Torbjörn Jansson
4 Whitehouse Express – Per Linderoth
5 Beau Mec – Carl Johan Jepson
6 Unique Juni – Rikard N Skoglund
7 West Wing – Oskar J Andersson
8 Francais du Gull – Ulf Eriksson
9 Globalsatisfaction – Ulf Ohlsson
10 Queer Fish – Kaj Widell
11 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
12 Oasis Bi – Kim Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norge: Storslam för Persson och Ohlsson
Nästa nyhet
Norge: Storslam för Persson och Ohlsson

Norge: Storslam för Persson och Ohlsson

Det finns just nu ingen hejd på Ulf Ohlssons framgångar och under Bjerkes stora dag blev det full pott med Jan-Olov Perssons kallblodsstjärnor.

Det var dock inte långt ifrån att Jan-Olov Persson-tränade Eld Rask inte ens fick starta. Banveterinären ville ta ett snack med körande Ulf Ohlsson efter provstarten men ekipaget tilläts vara med.

Väl i loppet laddades stallkamraten B.W.Prinsen rejält och invändigt svarade Rappstjernen och Öystein Tjomsland allt de kunde. Första halvvarvet travades på 19,9 och där bakom satte Ohlsson mest och väntade på när han skulle attackera.

Ulf Ohlsson - Foto: ALN

1200 kvar gav sig ekipaget i väg och på sista bortre långsidan landade man utvändigt ledaren. Stilen var kanske inte helt perfekt men Tekno Odin-sonen avgjorde tämligen enkelt före en urtappar Rappstjernen.

Segertid 1.25,6a/2100 och 750 000 norska kronor stod det på segerchecken.

Tekno Eld - Foto: ALN

Även Norska Derbyt för kallblod gick till Jan-Olov Persson/Ulf Ohlsson. Denna gång var det betydligt mindre dramatiskt när Tekno Eld kunde köra sig till täten efter drygt 500 meter och värsta konkurrenten på förhand Philip Ess, fick syna dödens.

Detta blev en ren och skär uppvisning av Tekno Odin-sonen som lämnade övriga bakom sig på upploppet och sprang i mål på 1.26.3a/2640 meter. Förstapris 750 000 norska kronor och detta var 17:e segern i 24:e starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lindgrens sköna skräll i norska Kriteriet
Nästa nyhet
Lindgrens sköna skräll i norska Kriteriet

Lindgrens sköna skräll i norska Kriteriet

Marcus Lindgrens Stoletheshow levde verkligen upp till namnet när han skrällde till i det Norska kriteriet på Bjerke.

Stoletheshow vann Hans Petter Tholfsens Minne tidigare i år men har sedan dessa tävlat sparsamt. Ett lopp i kroppen inför det norska kriteriet var dock inget som bekom Dream Vacation-sonen.

Erlend Rennesvik hittade tredje utvändigt och satte in slutstöten i sista sväng. Ekipaget tog sig snabbt fram i spåren men hade både Noble Superb och Catherine’s Chevy att jaga ifatt.

På upploppet började Noble Superb tröttna och greppet kopplades istället av Catherine’s Chevy som dessutom hade kostat på sig att galoppera i starten.

Stoletheshow hade nu fått upp farten på allvar och i sista steget kunde treåringen slugga sig förbi till segern värd 750 000 norska kronor va en mycket glad tränare i Marcus Lindgren hade svårt att hålla tillbaka känslorna.

– Helt fantastiskt. Kriteriet är mitt lopp och nu fick vi vara med i Norge och vinna också. Han hade bara fått ett lopp samt tre pass i kroppen under de senaste sex veckorna. Detta är det största jag varit med om som travtränare.

Segertid 1.13,4/2100 meter och övriga pallplatser till Catherine’s Chevy och Eirik Höitomt samt Noble Superb tillsammans med Magnus Teien Gundersen.

Gundersen behöver dock inte lämna Bjerke alltför nedslagen. I det Norska Derbyt lotsade han Gretzky B.R. till triumf och tränar gör pappa Geir Vegard Gundersen.

Quite Easy U.S.-avkomman kunde enkelt ta hand om ledningen och där fick Gundersen Jr bestämma som han ville. I rygg på denne satt pappa själv med Spiderman T.G. som slutade trea.

Segertiden för Gretzky B.R. skrevs till 1.13,5a/2600 och eftersom fyraåringen var premiechansad uppgick prissumman till två miljoner norska kronor.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson