Prix d’Ete på Vincennes hade lockat ett litet men naggande gott startfält och vinnaren vann helt överlägset.

Aubrion Du Gers och Jean Michel Bazire spelades till storfavoriter i det 2700 meter långa loppet och man kan inte säga att det var en rak väg till vinnarcirkeln. För trots att loppet bara bestod av sju hästar testade nog Bazire varenda position på banan.

Ekipaget inledde i andra ytter, men svarade anfall tidigt och hamnade i tredjespår en bit. Ledningen övertogs efter drygt 800 meter men då kom Traders och ställde en fråga och vips satt man istället i rygg ledaren.

Men Bazire lämnade inget åt slumpen utan klev rakt ut i dödens. I slutsvängen bröt dock Traders ut och fram i spets från vinnarhålet kom istället Charly Du Noyer.

Det gjorde också att Aubrion Du Gers tvingades runda en trött Traders i tredjespår men det gick fort och in på upploppet hade man fått ett par längder till övriga Bakom jagade Bird Parker allra bäst, och Jean Philippe Monclin jagade på sin urstarka travare men man kom aldrig riktigt nära.

Aubrion Du Gers vann Prix d’Ete på 1.11,2/2700 meter och detta var sjunde raka segern. På segerchecken stod det 90 000 euro och snart har Memphis Du Rib-sonen sprungit in två miljoner euro.

Se loppet här