En häftig duell mellan favoriten Davidson du Pont och stoet Délia du Pommereux utspelade sig i Critérium de 5 Ans – men den här gången höll Jean-Michel Bazires femårige stjärna nosen först.

108 000 euro gick till vinnaren av Critérium des 5 Ans, höjd-punkten under Vincennes förstklassiga tävlingar på lördagen. Det franska femåringskriteriet skulle se en riktigt rivig slutduell upploppet ned.

Jean-Michel Bazire körde favoriten Davidson du Pont till ledningen resolut efter halva distansen. Franck Nivard tassade med i ryggar med Sylvain Rogers mäktiga märr Délia du Pommereux och klev fram i dödens när man gled in mot den sista svängen.

Loppet skulle sedan helt så mellan dessa. Ett tag in på upploppet såg det ut som om stoet skulle gå segrande ur striden ännu en gång, men Davidson du Pont sträckte på sig och kontrade till en knapp seger. Det här var Bazires tredje tränar- och kuskseger i loppet och läckre Davidson du Pont tar nog sikte mot vinterns största lopp i Paris. Både ettan och tvåan noterade fina tiden 1.12,5/3000 meter.

*****

*Tränaren Yves Boireau har en riktig stjärna i vardande i treårige Fabuolus Wood (e. Ready Cash). I Prix Victor Régis (54 000 euro) noterades han med Matthieu Abrivard för sin sjunde seger i nionde starten. Talangen fick en fin resa framåt i ryggar och kunde hur lätt som helst speeda till segern över upploppet. Segertiden blev 1.12,7/2175.

*Överraskning i Prix Uranie (54 000 euro) för treåriga ston. Storfavoriten Flèche Bourbon gick för första gången i karriären på pumpen. Hon förmådde aldrig ta ned ledande Fly With Us (e. Ready Cash) som efter en rad fylld av galopper nu travade klockrent och visade sin rätta kapacitet. Vinnaren, som tränas av Philippe Allaire, kördes av Eric Raffin till seger på 1.12,9/2175.

*Erminig d’Oliverie är nog kullens bästa bland de fyraåriga stona. Franck Leblanc-träningen visade sin råstyrka när hon enkelt tog hem Prix Guy le Gondiec för Franck Nivard. Efter att ha gjort merparten av loppet som första häst i andraspår, pressade hon ledaren genom sista sväng och säkrade segern lätt en bit in mot upploppet. 2700 meter klarades på 1.13,6.

*Monsieur Bazire även i Prix Jules Thibault (54 000 euro) för fyraåriga hingstar. Han satt upp bakom Enino du Pommereux, tränad av Sylvain Roger. Coktail Jet-sonen avgjorde säkert över upploppet efter att ha fått ett fint race i ryggar. Favoriten, Jarmo Niskanens Earl Simon, fick en tung uppgift att gå i dödens efter en kort galopp, men höll starkt som trea. 1.12,8/2700 var vinnarens tid.

*Philippe Allaires montéstjärna Arlington Dream var tillbaka som vinnare efter att ha helt gjort mos av motståndet i Prix Camille Lepecq (54 000 euro). Farten var hård men Yoann Lebourgois klev fram i dödens och vid ingången av sista sväng vinkade man adjö. Arlington Dream vann med många längder på skarpa 1.10,9/2175. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Jägersro

Söndag: Extra V75-tips till Jägersro

V75 Jägersro, 2 september

Omgången: Derbysöndag och finfina tävlingar där Svenskt Travderby och Stoderbyt är höjdpunkterna. Spelmässigt känns omgången mycket lurig och jag spelar ett rakt system med spik på en andrahandsfavorit.

Spiken

2 Magic Happens (V75-5) har formen på topp och ett fint läge. Det borde bli körning i loppet och då tror jag att Magic Happens blir tung att stå emot till slut.

Måstestrecken

4 Racing Mange (V75-1) har varit ruskigt bra på slutet och blir han inte hängande från start tror jag till och med Platon Face kan få problem att slå honom.

13 Vera Spiro (V75-4) höll tappert i försöket till Derbystoet men miste finalplatsen sista biten. Revansch nu?

5 Who’s Who (V75-6) det är svårt att komma ifrån att Who’s Who har en bra vinstchans i Svenskt Travderby 2018. Imponerade i försöket och löser det sig någorlunda blir han tuff att stå emot.

10 Bravo Navarone (V75-7) har jag bra känsla för. Spännande utgångsläge och kan Adrian köra sig till tät blir ekipaget inte lätt att plocka ner.

Överspelade

5 Michelangelo Ås (V75-1) har mycket bättre form än raden men jag har svårt att se honom komma till och tror han får svårt att vinna.

2 Gumball In (V75-2) har jag inte blivit imponerad av och tror inte att treåringen räcker till seger.

V75-SYSTEMET

2,3,4,9 (5-6)
5,7,10 (3-1)
1,2,4,6,7,10 (11-3)
7,10,11,12,13 (15-14)
2 Magic Happens (4-3)
2,3,5 (12-7)
5,6,7,8,10,11,12(9-3)

4x3x6x5x1x3x7 = 7560 rader/ 3780 kronor

DD-spelet

2,3 – 5,7,10,12 x 100 kronor

5 – 10 x 200 kronor

Totalt 1000 kronor

Analys Jägersro V75-1:

Ranking: A: 4-9-2. B: 3-5-6. B/C: 1. C. 8-7.

Spetsanalysen: 1 Mulligan är rask ut men körs knappast i tät. 2 Re Doc lär laddas och med ett helstängt huvudlag tror jag att han håller ut övriga och får överta.

Loppanalysen: Good as Golds Derbyminne inleder och ett fint lopp där 9 Platon Face blir favorit. Sexåringen har haft en fantastisk säsong och gjort många vassa prestationer. Senast kom han inte till i Åby Stora Pris och han går ner rejält i klass till den här starten. Bakspår och framförallt medeldistans är dock inga plus och även om det blir barfota fram känns garderingen given.

Tipset ges till 4 Racing Mange som svarar för den ena topprestationen efter den andra. Senast fick han chansen sent men sköt till sylvasst och gången före avgjorde han via 07,5 sista 800 mestadels i tredjespår. Utgångsläget är bra och utan strul en vettig chans.

Jag håller även upp helt bortglömda 2 Re Doc i A-gruppen. Han såg inte bra ut senast men han trivs bäst i spets och dit tror jag att han kommer. Bergh låter nöjd med formen och troligtvis blir det ett stängt huvudlag. Från tät kan det absolut gå över Jägersros ”nedförsbacke”, även om Re Doc inte har vunnit på sju försök på banan.

Jag tycker att dessa tre höjer sig men lyxstreckar även 3 Breidabliks Nubbe som gjort två starter efter lång frånvaro. Insatserna har varit fullt godkända och sexåringen lär vara ytterligare förbättrad och kan dessutom få en vettig resa.

Står över formstarka duon 5 Michelangelo Ås och 6 Springover då båda borde hamna en bit bak i fältet.

Analys Jägersro V75-2

Ranking: A: 7-10-5. B: 3-1-9-2. B/C: 6-11. C: 8-12.

Spetsanalysen: Mycket svårbedömt, tror att 1 Dream of Success kan hålla upp innerspåret men man ligger lågt och jag gissar på släpp. Först fram av 5 Nolimitjimmit och 7 Timo Lane övertar?

Loppanalysen: Ett lågklassigt och öppet lopp där jag ger tipset till 7 Timo Lane som var rejäl senast. Jag hade 13,7 sista rundan i tredjespår och jag tycker intrycket var bra. Gången före galopperade han bort en framskjuten placering så formen är det inget fel på. För fyra starter sedan stod valacken emot Silent Hill och att Jepson hoppar upp igen är ett klart plus. Bra chans bara man inte blir hängande.

Jag streckar två hästar till och 10 Enjoy Ginco har svarat för två fina prestationer efter uppehåll. Senast galopperade han visserligen i slutsvängen men det var nog segern som rök och i comebacken var han fin från tät. Utgångsläget är inte så hett men löser det sig plockar han ner många under slutrundan.

5 Nolimmitjimmit var klart bra näst senast i debuten för nye tränaren Conrad Lugauer. Senast blev fuxen störd till galopp, så det kan man inte ta så hårt på. Det känns som att fyraåringen tillhör de bättre hästarna i loppet och skulle Connie hitta till tät blir ekipaget svårslaget.

Analys Jägersro V75-3:

Ranking: A: 1-7. B: 2-4-6-10-11-3-9. B/C: 5-8-12. C: -.

Spetsanalysen: 1 Run Chica Run är snabb och felfri lär hon försvara innerspåret.

Loppanalysen: Derbystoet ser väldigt öppet ut. Tipset ges till 1 Run Chica Run även om jag inte är helt såld på henne. Förutsättningarna är dock de rätta och insatsen i försöket var bra. Man sätter på en jänkarvagn och från tät är det ändå hästen att slå.

Jag tycker det känns givet att gardera och håller upp 7 Candy La Marc i A-gruppen trots att hon inte alls var bra senast. Det visade sig att danskan hade problem med halsen och har blivit behandlad efter det. Självklart inte optimalt men hon ska troligtvis tävla barfota runt om för första gången vilket känns jäkligt spännande. Slår allt väl ut måste motståndarna vara väldigt bra för att stå emot Scarlet Knight-dottern.

Jag streckar vidare och 2 Vamp Kronos var fin i uttagningen och från ett bra utgångsläge ska hon givetvis räknas. 4 Mily imponerade så smått i sitt försök då hon vann åkandes från dödens. Jag tror inte att fyraåringen kommer förbi de invändiga och måste då ha lite tur med positionerna. 6 Dibaba var kanske inte som bäst senast men spurtade helt okej till sin finalplats. Hon dominerade kullen tidigare och Örjan i storlopp går aldrig att räkna bort. Sista strecket till 10 Global Upperstyle som spurtade vasst senast efter strulresa. Blir det överpace lär spurten bita bra igen. Sex streck totalt och jag står över 11 Mellby Free från ett tråkigt utgångsläge.

Analys Jägersro V75-4:

Ranking: A: 13-11-10-7-12. B: 15-14-9-5-8-1-2. B/C: 6-4. C: -.

Spetsanalysen:  Öppet, jag blir inte förvånad om 1 Red River Broline lyckas hålla upp. Utifrån utmanar 6 Jula Menuett. Mycket svårbedömt och det troliga är att någon offensiv från bakspår får överta innan slutrundan.

Loppanalysen: Diamantstoet och på nytt väldigt öppet. Favorit blir 10 Wild Love och hon spurtade väldigt bra senast som trea i uttagningen till Derbystoet. Gången före höll hon tappert bakom Mily och Candy La Marc och formen är på topp. Det blir barfota runt om igen och märren trivs med Kevin. Tidigt bud och ett givet streck.

Tipset får dock 13 Vera Spiro som höll strålande i sin uttagning men tappade finalplatsen den absolut sista biten. Gången före gav hon sig från tät men banan/innerspåret var inte bra på Åby den dagen. Spår 13 i spårtrappan är bra och oavsett taktiskt upplägg från Erik borde Maharajah-dottern bli svår att stå emot till slut.

11 Staro Litchi vill jag varna för. Hästen är härdad i tuffa gäng och senast såg hon mycket fin ut som fastlåst. Fyraåringen kräver en ryggresa, men skulle hon få den blir jag inte det minsta förvånad om ekipaget sänker allt till 4-5-%,

7 Swarowski Broline är också mycket rolig som helt ospelad. Fyraåringen har gjort fyra starter efter uppehåll men har fastnat med krafter kvar i samtliga av dessa! Hon är alltså betydligt bättre än raden och skulle det stämma till från det tråkiga spåret blir det spännande att se vad hon kan till slut.

Sista strecket till rejäla 12 Havefunwithme. Spåret är helt iskallt men kör de lite för fort därframme är hon inte borta.

Analys Jägersro V75-5:

Ranking: A: 2. B: 4-3-5-9. B/C: 1-8. C: 11-7-10-12.

Spetsanalysen: 1 Ranch Pop Up är inte oäven från start men kanske inte bråkar. 3 Lord Flax öppnar bra men lär bli rejält utmanad av 5 La Diva Rossi som trivs i tät.

Loppanalysen: Anrika K.G. Bertmarks minne och det största amatörloppet som körs. Stor favorit blir Niclas Benzon tillsammans med 3 Lord Flax och det är väl egentligen inte så konstigt. Hästen har gjort fyra starter efter lång frånvaro och blivit allt bättre. För tre starter sedan spurtade sjuåringen vasst via 10 sista 800 och därefter har han tagit två spetssegrar på fint vis. Benzon står sig mycket väl i dessa typer av lopp och visst har ekipaget en vettig chans. Tror dock att det kan bli ordentlig körning från start där favoriten kommer att vara inblandad och jag chansar faktiskt och spikar emot.

2 Magic Happens är nämligen också riktigt bra och verkar ha hittat stilen ordentligt. Han avgjorde enkelt näst senast och sist vann han med mycket krafter kvar från spets. Utgångsläget är perfekt och körande Hanna Lähdekorpi är inte så tokig. Med fart på loppet blir Magic Happens mycket svår att stå emot sista 700 och jag tar ställning och spikar andrahandaren.

Bakom vill jag nämna 4 Sir Henry P.Hill som var fin senast efter ett par månaders uppehåll. Loppet blev visserligen väldigt billigt där många underpresterade men intrycket var bra. Fernlund är duktig på att köra och utgångsläget är dessutom vettigt. Nämner även 5 La Diva Rossi som faktiskt varit bra i två starter i ny regi. Det låter som det blir full laddning mot tät men jag tror inte att hon kommer förbi favoriten och då blir det nog för tufft.

Analys Jägersro V75-6:

Ranking: A: 5-2-3. B: 12-7-6. B/C: 8-4-9-1. C: 10-11.

Spetsanalysen: 1 Chianti öppnar bra men lär utmanas av 3 Mellby Fire. Knapp fördel att den sistnämnda är slutgiltig ledare.

Loppanalysen: Svenskt Travderby 2018 och mycket stor favorit till segern är 5 Who’s Who. Jag gillar honom skarpt och intrycket i försöket var femstjärnigt. Innan det kördes han snällt men spurtade bra och med de här två loppen i kroppen lär han vara nära toppformen. Utgångsläget är okej, men som jag läser loppet kan det vara upptaget i dödens och då riskerar han en väldigt tung slutrunda. Han kan vinna även då men skulle Örjan lyckas komma smidigt fram blir ekipaget mycket svårslaget. Bra chans men som megafavorit vill jag prova att gardera med två vassa motståndare.

2 Transendence imponerade rejält i uttagningen och kunde trots en blytung resa ändå stå emot Alcoy över upploppet. Utgångsläget är bästa tänkbara och skulle Bergh lyckas hålla Who´s Who bakom sig i starten är mycket vunnet.

Jag vill även betala för spetsfavoriten 3 Mellby Fire som såg klockren ut senast efter att man lagt på en huvudstång. Det blir givetvis samma igen och Going Kronos-sonen såg okörd ut vilket han lär kunna ha nytta av. Mika Forss upp är intressant och skulle ekipaget hitta till tät och få bestämma en bit kan det hålla hela vägen.

Analys Jägersro V75-7:

Ranking: A: 10-11. B: 6-12-7-5-8. B/C: 9-3. C: 1-4.

Spetsanalysen: Tror ingen av starthästarna bråkar när tilläggshästarna kommer. Först fram av 6 Sir Q.C. och 10 Bravo Navarone tror jag övertar. Fördel den sistnämnda.

Loppanalysen: Ett fint stayerlopp avslutar och motiverad favorit blir 11 Carabinieri. Sjuåringen har gjort två lopp efter ett break och varit mycket positiv i dessa starter. I comebacken gick han starkt efter galopp och senast vann han ett liknande lopp på valla. Löser det sig lika bra igen blir han svår att stå emot men som klar favorit känns det givet att försöka fälla.

Jag har bra känsla för att det kan vara dags för 10 Bravo Navarone som får tipset. Det har mest strulat i år men senast tycker jag att han gick fullt godkänt i spåren. Distansen ska inte vara något problem och utgångsläget är spännande. Träffar Adrian från start borde han hitta till tät och därifrån ska ekipaget slås. Ludde låter uppåt och hästen har gått ett snabbt provlopp.

Jag litar inte helt på min A-duo utan streckar även de fem B-hästarna.

6 Sir Q.C. är rejäl och trivs över distansen. Höll starkt senast och lyckas Uffe ta sig till spets är mycket vunnet. Kan även vinna från andra positioner och är ett tidigt bud.

12 Monark Newmen hade normalt platsat i A-gruppen, men var usel senast och Persson ligger lågt. Löper han som i starterna tidigare slutar Monarken på fotot.

Vill varna lite för 7 Thunder Peak som ska tävla barfota runt om. Insatserna vid segrarna i Danmark har varit bra och med lite tur kan han skrälla.

Slutligen streck för 5 Explosive Merlot som Bergh ska göra spännande ändringar på samt starke 8 Ragazzo da Sopra som visserligen kanske borde ha vunnit senast.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finska Derbyt: Ny succé för Nurmos och Kontio
Nästa nyhet
Finska Derbyt: Ny succé för Nurmos och Kontio

Finska Derbyt: Ny succé för Nurmos och Kontio

Nurmos och Kontio gjorde det igen. Hachiko de Veluwe infriade som favorit i Finskt Travderby på Vermo. Jättetalangen visade styrkan och avgjorde från dödens.

Hachiko de Veluwe kom till det finska Derbyt med sex raka segrar på sju starter totalt – och lämnade Vermo med ännu en seger. Den fyraårige Timoko-valacken imponerade stort när han plockade hem segern värd hela 150 000 euro.

Hachiko de Veluwe, körd av Jorma Kontio, fick ingen angenäm resa på sin väg mot Derby-vinsten. Ledaren Lexus Dream svarade ut favoriten som fick göra hela loppet i dödens. Ledaren hade ännu greppet om händelserna när man nådde upploppet, men den sista biten var Hachiko de Veluwe den starkaste – och avgjorde säkert till slut. Lexus Dream grejade silvret, medan Nurmos andra häst Gloria Web inkom som trea.

Vinnaren kom i mål på 1.13,3a över 2600 meter. Det här innebar den femte segern i finska Derbyt som tränare för Timo Nurmos. Jorma Kontio är dock än värre, det här var hans hela nionde seger i loppet. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kolgjini Sales: 1,7 miljoner - kvällens dyraste
Nästa nyhet
Kolgjini Sales: 1,7 miljoner – kvällens dyraste

Kolgjini Sales: 1,7 miljoner – kvällens dyraste

Tre ettåringar gick lös på priser över en miljon kronor vid Kolgjini Sales. Dyrast av alla blev Muscle Hill-sonen Velamints Face.

Kolgjini Sales avhölls under fredagen och såg inte minst stall Denco spendera en hel del. De stod också för kvällens dyraste inköp. Velamints Face, en hingst efter Muscle Hill och undan Candy Store klubbades för 1,7 miljoner kronor.

Kvällens näst dyraste köpte Roger Walmann av SRF Stable (Lennart Ågren) för 1,5 miljoner kronor. Hingsten Mojo Express är efter Readly Express med Somebodylikeyou Ås som mor.

De fem dyraste vid Kolgjini Sales:

Velamints Face (h e. Muscle Hill)
1.7 miljoner kr, köpare: Stall Denco

Mojo Express (h e. Readly Express)
1.5 miljoner kr, köpare: Roger Walmann

Viondaloo Face (h e. Joke Face)
1.05 miljoner kr, köpare: Anders Friberg

Hyper Smart (h e. Ready Cash)
850 000 kr, köpare: Stall Denco

Vaganova Face (h e. Muscle Hill)
800 000, köpare: Stall Denco

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nurmos Marrakesh övertygar - vunnit fyra av fyra
Nästa nyhet
Nurmos Marrakesh övertygar – vunnit fyra av fyra

Nurmos Marrakesh övertygar – vunnit fyra av fyra

Timo Nurmos har ett nytt löfte i treårige Marrakesh som fortfarande obesegrad nu siktas mot det finska Derbyt. Ett sämre genrep inför det svenska gjorde emellertid Attraversiamo.

Norrländskt Treåringsmästerskap var kvällens clou på Bollnästravet under fredagen och fick se Timo Nurmos elegante Ready Cash-son Marrakesh fortsatt övertyga med Jorma Kontio i sulkyn.

Marrakesh gled fram till ledningen efter 600 meter och var efter det ohotad. Efter att ha sträckt ut i 11,5-tempo sista 500 kom treåringen i mål på 1.15,2a/2140 meter. Det här var hästens fjärde viktoria på lika många starter och siktet ställs nu mot de finska Kriterie-uttagningarna.

I samma lopp slipade Attraversiamo på formen inför de stundande svenska Kriterie-kvalen, det här var den första starten sedan E3-segern i slutet av juni, men Svante Båth-talangen noterades för sin första förlust för året. Attraversiamo, som stod med tillägg, avancerade fram i spåren med varvet kvar men föll över i galopp vid utgången av sista sväng.

*Magnus Träffs duktige Queer Fish tog senare hem Delicious världsrekords-loppet. Med Kaj Widell i vagnen gjorde han det, återigen, den tunga vägen. Queer Fish tog tidigt dödens på Cool Keeper och fick greppet om ledaren in på upploppet och kunde starkt hålla undan för övriga spekulanter. 1.11,a blankt på 1640 meter var vinnartiden. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Zack's Zoomer tar sig an Perfect Spirit i Gävle

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson