Cyber Lane avslutade formidabelt men det hjälpte inte mot Dante Boko. För Adrian Kolgjini tog hemmahästen första segern för året när han ledde runt om i Birger Bengtssons Minne.

Gulddivisionen skulle handla om Dante Boko och Cyber Lane på förhand och precis så blev det även med facit i hand. Men det var hemmahoppet som skulle dra det längsta strået – något som betydde den första segern för året för åttaåringen.

– Det var väldigt skönt. Han har gjort några rätt så bra lopp i år, men börjar komma lite till åren. Det är kul att köra en sådan här häst, han vill verkligen det här och nu visade han att han hör hemma här, sa Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.

Dante Boko var riktigt kvick ut och stack till spets före Poet Broline. Johan Untersteiner hamnade förstås längre bak med Cyber Lane och landade efter en bit i tredje utvändigt. Ledaren fick sänka till strax under 1.12 första varvet och i samma läge sändes Cyber Lane på för fullt.

Cyber Lane svarade för en ruskig långspurt i spåren, men det gick fort i avslutningen. Stegen blev kortare för Dante Boko den sista biten men höll strongt undan hela vägen till mål. Vinnartiden stannade vid goda 1.10,6a/ 1640 meter.

*****

*Det var nästan två år sedan som Mamasan senast vann, men nu fick den femåriga damen fullt betalt för sin fina form. Favoriten Julia Pellini fick en dryg resa i tredjespår och landade i dödens först 650 kvar – i samma ögonblick stod Björn Goop på gasen och svepte med Mamasan fram mot ledande Chapter N Deo. Ledaren fajtade emot starkt, Rose Mary kom med en bra spurt, men nu var det Mamasans tur. 1.13,1 på 2160 meter var vinnartiden.

*Björn Goop även i Klass 2. Rajah Silvio var klar favorit i loppet men utmanades rejält från början av Spartak Face som dock rullade över i galopp i den första svängen. Favoriten fick ändå öppna första 500 efter underkant 1.10. Men Rajah Silvio hade mer att ge – efter ett ryck ur den sista svängen kunde Goop sätta sig komfortabelt till rätta medan man passerade mål på 1.11,8a/1640.

*Magnus Dahléns hästar fortsätter att gå som tåget. Insatsen som Vincent As i fyraåringsloppet stod för var mycket stark. Med varvet kvar klev Carl Johan Jepson fram och synade dödens. Italienaren var därefter omutlig – och lämnade fältet med flera längder över upploppet. 1.13,7/2660 meter vann 14-oddsaren på.

*Rick Ebbinge brukar ha att köra med när han kommer till Sverige, Gustafson var inget undantag. Femåringen körde sig till ledningen in mot första sväng och kom att stanna där till mål i Klass 1-försöket. Heart of Steel utmanade hela vägen trots dödens, men Gustafson släppte ingen förbi sig. 1.12,0a på 2140 var en trevlig vinnarnotering.

*Marc Elias körde offensivt i Bronsdivisionen bakom Toddler och det hade han fog för. Valacken forcerades till ledningen in genom första svängen och övertog från Comanche Moon. Ledaren gjorde ett ryck i sista kurvan och Joakim Lövgren hittade loss från vinnarhålet. Det hårdnade till ordentligt sista biten, men Toddler nosade ut sin kombattant. 1.12,1a/2140 var tiden.

*Oskar Kylin Blom har fått ordentlig pli på Antonio Tabac, i Silverdivisionen kom en ny seger för Crazed-sonen. Oskar hittade fint igenom till tredje utvändigt och sände till attack 600 kvar. Efter en rykande vass avslutning kopplade man enkelt grepp på ledande Mack Dragan – och stack undan till segern. Körspöet i luften när segern konstaterades på 1.11,7a/2140. (Foton: ALN).