Odd Herakles intar en allt mer framskjutande placering i kallblodseliten. På torsdagen var han överlägsen från spets på Bjerke.

Han fick ge sig mot Månprinsen A.M. senast på Åby men nu var han direkt tillbaka i vinnarcirkeln igen. Odd Herakles stormade fram på Bjerke för sin unge kusk Adrian Solberg Akselsen när Oslo-ovalen arrangerade torsdagens V75-tävlingar.

Odd Herakles är ”lynrask” från start och gick sin vana trogen till täten. Därifrån var storfavoriten i sin egen klass, trots några av Norges bästa som motståndare. Lars Romtveit-träningen stack ifrån med ett par längder över upploppet och fastställde segertiden till 1.20,9a/1609 meter. Nu tar man sikte mot Färjestad och Unionskampen den 22 september.

*Skicklige drivern Tom Erik Solberg noterades under samma kväll för jubileumssegern 2000. Den kom med Impression som svarade för en stark insats med lätt seger trots dödens. Samme Solberg följde senare upp med en V75-dubbel då han även satte dit Photo Lavec i snabbloppet efter en kvick avslutning. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Stenströmer med formstarka segerbud

Inför V75: Stenströmer med formstarka segerbud

Det är en bit att åka mellan Axevalla och Bergsåker men Ulf Stenströmer gör det med en välrustad armada. Han dyker upp med fyra hästar på V75 som alla är värda att ta på fullaste allvar.

När Ulf Stenströmer äntrar Bergsåker på lördag gör han det i angeläget ärende. Förvisso har stallet ingen häst i huvudlöpningen Sundsvall Open Trot, men väl i fyra andra V75-avdelningar. Det är långt ifrån bara stallets nya stjärna Handsome Brad som ska ses med segerchans.

– Ja, det ser bra ut. Vi är nöjda med alla hästarna och jag tror säkert att alla kommer göra bra lopp på lördag, säger Ulf Stenströmer till travnet.se.

Axevallatränarens första kandidat går ut direkt i Klass 1-försöket (V75-1). Sexårige valacken Smokey Herman har varit med på V75 förut men frågan är om han inte sett bättre ut än tidigare i sina senaste starter. Hästen kommer med två raka och är nu redo för riks-toton igen.

– Han har ju gjort allt rätt på sistone och har väldigt bra förutsättningar här. Jag ser inga mörka moln på himlen förutom att han möter bra hästar, men det gör man ju alltid på V75. Jag är för-siktig optimist på förhand.

Spår två bakom bilen och kort distans, är det perfekt?

– Läget är perfekt, kort distans kanske inte är det men han fungerar fint på det också och är en allround häst som sprungit fort på distansen tidigare. Jag tror säkert han har en låg 1.12-tid, eller kanske till och med ännu bättre, i kroppen. Det är en bra häst för klassen och han har kapacitet för V75. Jag tycker att han i de fyra, fem senaste starterna kanske har varit fräschare, visat en större mognad.

Femårige Handsome Brad har varit en succéhäst i år och verkligen tagit ett kliv framåt. Tidigare i år tangerade han till och med världsrekordet då han överraskande vann Lyon Grand Prix. I sin senaste start mötte han kullens främsta djur, vid en femte-plats i Jubileumspokalen. Nu väntar Silverdivisionen (V75-3).

– Han var ute i fredags och kändes jättefin och jag körde ett jobb med honom i måndags också och det kändes väldigt bra; jag tycker hästen verkar lika bra som han varit under hela året. Han kom starkt ur Jubileumspokalen och han har mött och slagit de här hästarna förut.

Men åttondespåret var kanske inget drömläge?

– Nej, motståndet tror jag inte han räds, men läget är väl enda problemet jag ser. Det är inte så att han inte klarar det men det kan ofta bli för svåra lopp från de här lägena. Samtidigt är det en så bra häst att man tror alltid på segerchans med honom.

I Lars Lindbergs Minne (V75-4) för lärlingarna plockar stallet ut nytillskottet Aisha Simoni. Ett sto fött i Danmark men som tävlat i Finland. Nu gör hon debut för Stenströmer, i sulkyn Mats E Djuse.

– Hon gör första starten för oss, hon har känts bra i jobben och ska nog gå barfota nu. Jag tänkte att hon skulle få börja lite lugnt och bara möta ston, men loppet blev kanske lite bättre än jag hade trott. Jag hoppas att hon ska få ett bra lopp och komma till slut, då kan hon nog bli en obehaglig överraskning för de andra, även om hon kanske kan behöva något lopp i kroppen. Streckar man på ett par fem, sex hästar är hon ett kul outsiderbud.

Stallets kanske bästa chans på lördag är dock kvar. I Klass 2 (V75-5) finner vi O’Man Flax, en Love You-fyraåring som kommit allt mer på sistone och sett läcker ut i två raka segrar. Tredje raka kan komma nu, när det är dags för V75.

– Hästen har gjort allting rätt den senaste tiden och jag får nog säga att jag andas försiktig optimism även här. Han var nästan okörd vid vinsten senast och nio dagar mellan loppen är perfekt, jag tycker att förutsättningarna ser bra ut. Eventuellt kommer vi prova jänkarvagn nu, Ulf (Ohlsson) tror att han ska fungera bra med det.

Innerspår nu, är det spets som gäller?

– Han är snabb ut, det är han. Sedan kan det finnas raketer i loppet, det vet jag inte, men han har imponerat på slutet och över den långa distansen kanske han kan vara en bra rygg att släppa till i andra läget också. Jag får nog hålla O’Man Flax som min bästa chans under dagen, med tanke på läget som Handsome Brad fått, säger Ulf Stenströmer. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Timo Nurmos med tre finalister i finska Derbyt
Nästa nyhet
Timo Nurmos med tre finalister i finska Derbyt

Timo Nurmos med tre finalister i finska Derbyt

Samtidigt som de svenska Derby-uttagningarna kördes, avgjordes det likadana i Finland. Timo Nurmos kom att ha fina framgångar med en trio finalister.

Timo Nurmos har vunnit det finländska Derbyt fyra gånger tidigare, senast 2011 med Seabiscuit. När årets final med 150 000 euro till vinnaren körs nästa lördag, har han tre chanser till ny seger.

Nurmos-träningar vann två av de fem uttagningarna på Vermo under onsdagen. Den som övertygade allra mest var kanske Hachiko de Veluwe (e. Timoko) som trots stor startgalopp ändå kunde avgöra till segern. Det här var den sjätte raka vinsten på totalt sju starter för Brad de Veluwe-brodern. 1.13,2a över 2600 meter var försökssnabbast.

Seger också till Gloria Web som gjorde det från ledningen, Ari Moilanen satt i sulkyn bakom Nurmos båda vinnare. Till final, som tvåa, fick Solvalla-tränaren också Builder’s Caviar. Övriga tre vinnare var Lexus Dream (som också Moilanen körde) samt jätteskrällen Volume Ace och Lovely Alexander. (Foto: ALN).

Finalfältet (häst-tränare):

1 Volume Ace – Anssi Nurminen
2 Hachiko de Veluwe – Timo Nurmos
3 Lovely Alexander – Oiva Käsnänen
4 Gloria Web – Timo Nurmos
5 Lexus Dream – Markku Nieminen
6 Cameron Evo – Heikki Korhonen
7 Run for Royalty – Mathias Furuhjelm
8 Twist of Fate – Pekka Korpi
9 Jack Vader – Tero Haapalainen
10 Stonecapes Quelia – Christa Packalén
11 Builder’s Caviar – Timo Nurmos
12 Club Nord Elit – Reijo Suomalainen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V75-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Fredag: V75-tips till Bergsåker

Fredag: V75-tips till Bergsåker

V75 Bergsåker 24 augusti

Omgången: Summerburst fortsätter och Bergsåker inleder sitt dubbeltrav, och det är fina spellopp även under fredagen. Jag testar att gardera de största favoriterna och spika två drag, en andrahandare och en tredjehandare.

V75-1

A: 3-6-7 B: 8-2-9 C: 4-1-5

Spetsstrid: Rally Funny är snabb och kördes tufft till ledningen vid andraplatsen och bland dessa kan det vara hon som är ledarinna.

Loppanalys: 3 Global Undecided svarade för en mycket stark insats senast mot bra hästar. Han galopperade efter 500 meter, ställde sig och gick med i spåren varvet kvar och han fullföljde riktigt starkt via drygt 11 sista varvet. Han gick två bra lopp på V75 före det, och trots att han inte startat på en månad tror jag han har bra chans, men det saknas inte motstånd och han har galopperat 3 av 4 senaste starterna.

6 Southwind Hydro har inte varit jättebra, det kan man inte påstå, men det är en häst som kan släppa till snart. Han var besvikelse senast då man plockade av alla skor och jag trodde det skulle ge en kick, men han var seg och stum till slut. Det är lite enklare hästar nu och vi ger honom en ny chans för han har matchats mot värre hästar och han kan mycket väl vara starkast och han står perfekt inne i loppet. Inget plus att Örjan har strukit sig och Ulf Eriksson ersätter.

7 Heading Reference gick bra till slut senast i skymundan av Very Kronos och här kommer han plocka gång till slut. Han spurtade in som tvåa i ett Margareta-lopp tidigare i sommar så han kan springa. Det blir barfota och helstängt huvudlag nu och han måste streckas. Tre streck räcker långt.

8 Earl Variera får Björn i vagnen och han är ruskigt het för dagen och vinner med allt. Den här har man väntat på, han kanske är på väg att släppa till som valack. Han galopperade och kom bort då Björn körde första och hittills enda gången.

 

V75-2

A: 2-10-3 B: 6-8-1 C: 11-12-7-9-5-4

Spetsstrid: Titan Arrow är klart snabb och den troliga ledaren, sedan får vi se om man kör hästen i spets?

Loppanalys: 2 Minnestads El Paso har varit otroligt förbättrad sedan man drog av skorna och satte på jänkarvagn, och sättet han bombade runt på till överlägsen V75-seger näst senast var makalöst bra. Kanske lade Rebecka speeden lite för tidigt senast i V75-finalen då hon körde i 10-fart över långsidan och hästen stukande något för att åka dit mot basse spurtaren Mr Golden Quick. Han har inte startat sedan dess och kanske är lite rostig, men uppgiften kan inte se mycket bättre ut på V75. Han var inte frisk i halsen då, och det är knappast samma form nu och dessutom verkar det bli skor. Då måste jag testa att gardera jättefavoriten, fast han är överlägsen om han är som vid segern.

10 Ma Running är otroligt formstark och det är inte sällan som form slår klass. Sättet hon bara åkte undan på senast från dödens var löjligt bra, och enligt Oskar var det i princip okört i mål. Hon är inte lika bra som favoriten, men har form upp över öronen och är ändå kul att strecka.

3 Titan Arrow har minst sagt svårbedömd form, men han var bra vid spetsvinsten för Ohlsson och ska nu tävla med jänkarvagn. 6 Salong har återfunnit storformen och han var läcker senast då han joggade undan någon längd före övriga och vann enkelt. 8 Flirt Fortuna gör debut i ny regi och Anna har haft bra snurr på stallet.

 

V75-3

A: 2 B: 10-4-6-1-5 C: 3-7-8-9

Spetsstrid: Svår att gissa på dessa, och vilka som vill trycka av över 2640 meter med treåringar. Jag tror att Bergh har bra chans att forcera Alfred Zonett till ledningen i första kurvan då han bör vara mest intresserad av att offra krafter.

Loppanalys: 10 Lewis Ale är förmodligen nästa stjärna från Tuomas Korvenoja som tagit fram många stjärnor genom åren, och den här drar han paralleller med självaste Brad de Veluwe. Hästen är obesegrad efter fyra starter och har visat sig hantera svensk konkurrens utan problem vid två segrar på sistone. Det ser ut att vara riktigt bra styrka i hästen och att lång distans ska vålla några bekymmer har jag svårt att tro. Detta är lite av test inför Kriteriet med distansen och han har såklart bra chans, men jag gillar en annan! 

2 Alfred Zonett var riktigt bra och rejäl senast då han mycket enkelt kopplade grepp från dödens, och sättet han svarade de smygkörda på lovade mer – mycket mer! Det var första starten för Bergh och han är knappast sämre till denna start, och läget kunde inte bli bättre. Han öppnade bra bakom bilen i maj och det finns på kartan att Bergh sänder till ledningen i första kurvan och då får favoriten jobba i alla fall. Jag spikar Alfred som jag verkligen föll för senast!

Nu blir det racergrejer på 6 Noble Boy som ska gå barfota och med kanske även med jänkarvagn, och det är en rejält byggd häst som bör bli rappare då.

 

V75-4

A: 11-12-9 B: 13-3-10-1-5 C: 7-8-6-2-4

Spetsstrid: Sindy Löper står ensam på start och tar ledningen, vem vill fram och testa tro?

Loppanalys: Kallblod över dryga tre varv är kul proposition med hästar på flera volter. Favorit är 12 Art Nökkve som är riktigt bra och han kan vara vinnaren. Han har gått i dödens vid båda andraplatserna och senast sprang han nog så fort han kunde, och segern togs från ledningen. Han är stark så distansen är bra för honom, och lyckas ”Brallan” spara speed till slutvarvet blir han tung att stå emot.

11 Brenne Brakar låter det bra på inför comebacken, och han har vässats i snabbt banjobb. Han har problem med att vara för hingstig under sommaren och nu kommer hans tid, och han vann lopp över tre varv i juni så det tål han.

13 Pave Faks är hopplöst osäker, men han har kapacitet för att runda alla om han sköter sig. Han vann V75-lopp för Eriksson 2016.

9 Qvarting är formkortet i loppet, och senast blev nog kusken lite för ivrig bara. Hästen var grymt bra då han slog Järvsöodin och ny kusk borde bara vara plus. Nu har Daniel kört tre gånger med raden 0-0-7 så det är inte den enklaste hästen i byn – men han är mycket bättre nu på alla plan Qvarting.

 

V75-5

A: 5 B: 6-11-1-3-4-10-9 C: 8-2-7

Spetsstrid: Juni Roadrunner och Hipster är mycket snabba. Hipster har tagit ledningen för Haugstad flera gånger, och då är man snabb alltså! Inte givet dessa svarar Mrs Lindy som är bra rygg.

Loppanalys: 3 Mrs Lindy är jättefavorit och hon var riktigt bra senast på Solvalla då hon i fan duell svarade Happy Steel hela vägen och vann med krafter kvar – och det var mil till övriga. Kommer hon till ledningen är det förmodligen över, men de är snabba på insidan och med risk för svar tar jag chansen och garderar favoriten. Reijos hästar fortsätter vara ojämna i prestationerna, men det kan vara proppen ur för Lindy som man haft höga tankar om hela tiden. Från ledningen har hon två segrar och en tvåa på tre försök.

6 Ula Mil är en snabb märr som det blivit fel för två lopp i rad. Fick dödens i 10-tempo först och ledsnade, och senast märkligt svar av dödenshästen mitt i loppet då Björn lossade kanonen. Med klaff kan hon växla ner dessa, och stall/kuskform kan man inte klaga över direkt.

1 Juni Roadrunner var ensam på banan efter att ha spetsat från tillägg senast och det var bra formintryck till V75-dagen på hemmaplan. 11 Romance Amok var inte långt efter de bästa i kullen förra hösten och gör högintressant comeback. Nurmos hästar brukar vara bra direkt och endast 2% lockar.

3 So Gå Kleopatra avgjorde på styrka sista 500 senast i spåren, nu 1640 meter och hon har inte startat på en månad – det är ändå två frågetecken.

 

V75-6:

A: 6-7 B: 3-5-2-4-8 C: 1-10-9

Spetsstrid: Jag tror inte Maori Time är snabb nog. Enterprise spetsade i Sprintermästaren och kan göra det igen men rutinerade Cool Keeper och Muscle Hustle kommer tryckas av mot ledningen.

Loppanalys: Här blir rundspel och det är inte givet vad som händer, eller vem som vinner. Betrodd är 5 Ubertino Grif som var ute i Jubileumspokalen senast och då fick han inte med något, men gick bra vid andraplatserna före. Det känns dock som det inte är en slump med alla tvåor, han springer lika fort som ledaren men har inte varit nära att ta något flera gånger.

3 Enterprise trodde jag skulle kunna spetsa hem Sprintermästaren då Tarzan verkligen hyllade jobben inför kvalen och man väntade med att rycka av skorna till finalen, men han gav upp på tok för lätt. Han hade varit tvåa på Jägersro då han fick chansen sent och sköt till riktigt rappt. Nu mot äldre, och det är samma med honom att han har dålig skalle.

6 Cool Keeper var läcker i Rättvik senast då ”Wispen” släppte spets och det var massor med krafter kvar då han speedade förbi dem sista 250. Det ser ut som ”gamle” Cool Keeper igen och han är riktigt bra då helt enkelt. Det finns spetschans och han får bra lopp om han vajer annat upplägg och jag spelar mest DD.

Släppte senast och visst finns risk på samma igen då Bergh kommer trycka av 7 Muscle Hustle från start. Denne spetsade på två steg i Åby Stora och han höll bra på avstånd till de båda giganterna där framme. Han kan springa hem detta från ledningen om han kommer dit. Visst finns risk att 6 och 7 kör mot varandra, men de bör sansa sig.

V75-7:

A: 15 B: 7-13-11-14-10-9 C: 6-3-12-8-1-2-4

Spetsstrid: De fem på start räcker knappast, och kanske laddar Bergh mot ledningen direkt från springspår på 20 med Explosive Merlot?

Loppanalys: Jag tycker att 15 Coquin Bebe är jätteintressant med Björn Goop i vagnen! Han mötte Propulsion och Readly Express senast och det var ingen humörhöjare för fransmannen, men före det sprang han med fullgott som fyra bakom Diamanten i Jarlsberg och i Harpers visade han sin fina styrka då han gick mycket bra som fyra. På Enghien verkade han ledsna över det långa upploppet, och tusenmetersbana är nog bättre. Nu är uppgiften passande och jag tror Björn, som vinner med allt för dagen, kan väcka bra liv i hästen och mot enklare hästar tar jag chansen att spika. Den här har jag feeling för och han är mycket spelintressant då det inte verkar bli något drag på honom spelad till 12% av insatserna nu vid lunchtid!

Favorit är 7 Antonio Trot som visade i Axevalla att han kan springa 16-fart en hel dag om så krävs. Han fick dödens över fyra varv, men bara klev undan på imponerande vis. Han gick i 10-fart på långsidan senast och då fick han syra, och jag tror min idé kan vara för snabb för honom nu, men klart han kan vinna.

14 Qahar Q.C. är en annan med styrka långt utöver det vanliga, han bli aldrig trött. Han hade samma försprång på min vinnare i Harpers, men nu är det inga andra hästar med utan de lär sitta nära varandra direkt och jag tror inte han kan hinna med under slutvarvet då Björn kastar loss. Bra är även 13 Nakoda Goj som är speedig med rygglopp och ska med på garderad kupong.

Singelstrecken:

2 Alfred Zonett (V75-3) gillade jag skarpt i debuten för Bergh som har knallform på hästarna. Nu tror jag på tidig ledning och då ger han kanonens Lewis Ale rejäl fight och jag spikar!

15 Coquin Bebe (V75-7) har mött eliten, och jag tror att Björn Goop kan få honom att bli grymt mer motiverad och fart finns för att städa av dessa och han är mitt bästa drag för kvällen!

Prisvärda hästar:

7 Heading Reference (V75-1) är het med helstängt på till 13%.

10 Ma Running (V75-2) har psykform och med dunkel form på jättefavoriten kanske Fernlund kan sänka alla.

15 Coquin Bebe  (V75-7) känns stekhet med Björn Goop i vagnen!

Överspelade:

8 Earl Variera (V75-1) har inte övertygat och 12% av insatserna från spår 8 känns i överkant.

3 Enterprise (V75-6) är svår att lura först över mållinjen och 18% mot äldre hästar är bara för mycket.

14 Qahar Q.C. (V75-7) är bara stark och får min idé i ryggen direkt som är mycket snabbare.

V75-systemet:

3-6-7 (res 8,2)
2-10-3-6-8-1  (res 11,5)
2 Alfred Zonett (res 10,4)
11-12-9-13-3-10-1-5 (res 7,8)
5-6-11-1-3-4-10-9 (res 8,2)
6-7-3-5-2-4-8 (res 3,5)
15 Coquin Bebe (res 7,13)

3x6x1x8x8x7x1 = 8064 rader, 4.032 kronor.

DD-spelet:

6,7 – 15 x 500 kr

Totalt: 1000 kronor.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-kval: Favoriterna föll - men Who's Who höll
Nästa nyhet
Derby-kval: Favoriterna föll – men Who’s Who höll

Derby-kval: Favoriterna föll – men Who’s Who höll

Flera av de stora favoriterna på förhand föll – men Who’s Who var en som verkligen höll. Peter Untersteiner kom att dominera stort i Derbystoets uttagningar och kvalade in hela fem till final.

Uttagningarna till Derbyt och Derbystoet avgjordes under onsdagen på Jägersro. Tävlingskvällen skulle bjuda på en hel del oväntade fall. Såväl Villiam som Very Kronos försvann bort redan i starten efter galopper och Coin Perdu syntes tidigt i det slagna fältet.

En förhandstippad som dock verkligen levde upp till förväntningarna var Pasi Aikios läckre Who’s Who som trots ett sistavarv i spåren enkelt kunde avgöra till segern och nu kanske hålls som favoriten inför finalen den 2 september.

Där ska han dock brottas med bland annat två Robert Bergh-hästar, som båda imponerade stort i sina kval. Både Transendence och Spickleback Face tog hem sina försök från nesliga bricka åtta bakom bilen.

I de sex uttagningar till Derbystoet som också kördes handlade det väldigt mycket om Peter Untersteiner. Han kom att kvala in imponerande fem hästar till finalen – varav tre som vinnare. Mily var den som kanske imponerade allra mest, men hon och stallkamraterna måste i finalen också slåss mot Vamp Kronos som tog hem sin uttagning i det närmaste okörd. (Foton: ALN).

Så här gick det i samtliga uttagningar:

Uttagningarna till Svenskt Travderby:

Uttagning 1: Stor dramatik i starten då storfavoriten Villiam galopperade och fick alla sina chanser spolierade. Nu blev det i stället Lutfi Kolgjini som anförde fältet med Speedy Face som provade ett ryck in i sista sväng och skaffade sig flera längder. Från andra utvändigt avslutade dock Spickleback Face starkt för Robert Bergh, och fångade in undflyende ledaren precis före mål.

Till final: Spickleback Face och Speedy Face. Segertid: 1.13,2.

– Fantastiskt kul. Jag kände redan i fjol att han var med dem, men de här senaste starterna har det hänt otroligt mycket med honom. Det är en neutral häst, men när det blir lopp händer det något, sa Robert Bergh.

Uttagning 2: Riktigt fin insats av Timo Nurmos Mellby Fire som för Björn Goop var klart förbättrad mot tidigare starter, det här var första årssegern. Mellby Fire anförde fältet från start till mål och lättade undan över upploppet i mycket trevlig stil. Output Pressure gick en stark slutrepa sista 800 i spåren för att säkert greja andrapriset. Favoriten Coin Perdu klev 1300 kvar fram i dödens men var tidigt slagen över sista bortre.

Till final: Mellby Fire och Output Pressure. Segertid: 1.13,0.

– Han var jättefin, hästen öppnade väldigt bra och fick ett par tryckare under vägen, men hade ändå modet att stå emot. Det kändes bra hela tiden, sa Björn Goop.

Uttagning 3: Ett nytt blytungt favoritfall. Very Kronos kastade sig i galopp direkt i starten och var direkt borträknad ur spelet. Återigen var Björn Goop framme och slog till. Med egentränade Chianti stack han till ledningen och hade efter ett lugnt mellanvarv inga problem att hålla hela vägen. Det före The Bucket List F. som på fin vis gjorde loppet i dödens, för att bli tvåa.

Till final: Chianti och The Bucket List F. Segertid: 1.13,0

– Jag är jätteglad, det är vår egen uppfödning. Han har alltid haft kapacitet men vi har tagit det lite lugnt, nu var det läge att trycka av. Han hade bra fart under hovarna över mål, sa Björn Goop.

Uttagning 4: Favoriten Västerbo Pokerface kunde inte ta sig in i matchen, ej heller Lucifer Lane. I stället var det Örjan Kihlström som efter en delikat styrning invändigt i sista sväng, fick fritt in mot upploppet bakom Son of God. Daniel Redén-träningen spurtade på linjen ned en mycket tapper Bo C. som anfört loppet i tufft tempo.

Till final: Son of God och Bo C. Segertid: 1.13,1.

– Det har krånglat mycket för den här, men det är desto roligare att det gick vägen nu. Jag fick upp hoppet in på upploppet och det var skönt det löste sig, sa Kihlström.

Uttagning 5: Två riktigt grymma hästar till final. Robert Bergh fick en vid första sväng med Transcendence innan han kunde komma ned i dödens. Favoriten Alcoy hade galopp kort efter start, men hittade ned i andra utvändigt, 700 meter kvar blev det attack. De båda gjorde sedan upp i en fräsande duell till slut, där Transcendence höll nosen först.

Till final: Transcendence och Alcoy. Segertid: 1.13,9.

– Han är ju ruskigt bra. Det har krånglat lite grann men vi har gått tillbaka till backträning och det köpte han direkt. Det var ett helt komplett lopp i dag, helt otroligt, full körning, sa Robert Bergh.

Uttagning 6: Ordentlig körning i loppet där ledaren skiftade flera gånger. Calle Crown fick den dock med 1200 meter kvar. I samma läge sände Örjan Kihlström på favoriten Who’s Who som kom att göra återstoden av loppet i spåren. Det bekom dock inte Maharajah-sonen som fick greppet ur sista sväng och starkt stegade undan. Tvåa i mål inkom Avenatador S.F. men gick över i passgång kort före mål, varför finalplatsen i stället gick till trean Peekadilly.

Till final: Who’s Who och Peekadilly. Segertid: 1.12,5.

– Jag känner ren glädje, fy fan vad kul. Man har siktat mot det här. Jag tror att han kan gå framåt med det här till och med, känslan är att han kan vara rätt så bra i finalen…, sa Pasi Aikio.

Uttagningarna till Derbystoet:

Uttagning 1: En straffspark på förhand hade Vamp Kronos enligt odds-indikatorn och Jerry Riordans vassa sto behövde verkligen inte oroa sig. Christoffer Eriksson gled till spets i första svängen och lät stoet sticka undan genom den sista – till mycket enkel seger. Bakom spurtade Veroni starkt som tvåa före en tapper Vera Spiro som jobbat loppet i dödens.

Till final: Vamp Kronos och Veroni. Segertid: 1.12,8.

– Hon kändes riktigt fin. Hästen var lite löpglad, så hon fick springa på i sitt eget lopp i dag. Hon tillhör de bästa och det är inget att hymla med att hon kan vinna finalen, sa Christoffer Eriksson.

Uttagning 2: Ett strålande besked inför finalen av Peter Untersteieners härliga lilla Mily. Hon fick göra loppet hela vägen i dödens på On Vouge, men knäckte ledaren ur sista sväng och stack sedan bara ifrån före favoriten Candy la Marc som liftat loppet i andra utvändigt. Candy la Marc ordnade dock utan problem den andra finalbiljetten.

Till final: Mily och Candy la Marc. Segertid: 1.12,7.

– Jag är en mycket lycklig tränare nu, hon var riktigt fin. Nu på sensommaren har hon hittat en riktig formtopp, bättre form än så här kan nog ingen häst ha. Det var en fröjd, sa Peter Untersteiner.

Uttagning 3: Spännande avslutning i ett lopp som avverkades i hårt tempo. Helena di Quattro fick greppet genom sista sväng, men bakifrån kom Catch my Love från fjärde utvändigt med en tung långspurt. I dennes rygg smög favoriten Dibaba, som avslutade starkt – men Catch my Love höll nosen först i en tät strid mellan tre hästar. I segerjollen fanns Christoffer Eriksson.

Till final: Catch my Love och Dibaba. Segertid: 1.12,3.

– Vilken fantastiskt prestation. Att vinna över Dibaba på det här sättet och från spår åtta, jag är så nöjd. Nu är vi i final, jublade segertränaren Tomasz Wisniewski.

Uttagning 4: Peter Untersteiner igen. Europhile Am var kvick ut och höll enkelt upp ledningen för att sedan kunna dämpa farten. Mitt i sista sväng sände Björn Goop iväg Stochampionats-vinnaren Mellby Free via fjärdespår och stoet accade rejält över upploppet, men Europhile Am höll undan med knapp marginal i vad som blev en ren tvåhästarsduell.

Till final: Europhile Am och Mellby Free. Segertid: 1.13,8.

– Hon har ett härligt vapen i sin startsnabbhet, vi fick köra i vårt eget tempo. Sedan var Mellby Free väldigt tuff i sin speed till slut, men vi hade marginalerna på vår sida, sa Peter Untersteiner.

Uttagning 5: Björn Goop var på hugget. Maharoni de Baroda visades upp i fin stil, sändes iväg 700 kvar och kastade sig in på upploppet över ledande Rose Mary som inte orkade försvara sig. Maharoni de Baroda gick undan till mycket säker seger, före Global Upper Style som spurtade strålande. Fast för länge i rygg ledaren blev favoritspelade Odessa Celeber.

Till final: Maharoni de Baroda och Global Upper Style. Segertid: 1.13,5.

– Det är hennes styrka, hon har alltid en pollett kvar till slut när hon får ligga på rulle. Hon har alltid varit bra, har kanske inte den bästa tekniken men kan röra på sig snabbt, sa Björn Goop.

Uttagning 6: Peter Untersteiner tog sin tredje seger i Derbystoet-försöken. Det blev en enkel sådan för favoriten Run Chica Run som kom till ledningen direkt och sedan kunde dirigera loppet. En kvick avslutning avgjorde till säker seger, och såg till att Mellby Fashion i fin stil grejade andrapriset efter en resa hela vägen i vinnarhålet.

Till final: Run Chica Run och Mellby Fashion. Segertid: 1.13,0.

– Hon var grym, jag sade det innan att det här nog var min bästa chans i kväll. Hon kändes bättre än någonsin i ett jobb i förra veckan, sa Peter Untersteiner.

Startfälten efter lottning och spårval (häst-tränare och inom parentes, i vilken ordning man valde spår):

Svenskt Travderby, 2640 auto

1 (1) Chianti – Björn Goop
2 (2) Transcendence – Robert Bergh
3 (3) Mellby Fire – Timo Nurmos
4 (4) Son of God – Daniel Redén
5 (5) Who’s Who – Pasi Aikio
6 (6) Spickleback Face – Robert Bergh
7 (10)The Bucket List F. – Helena Burman
8 (11)Speedy Face – Lutfi Kolgjini
9 (7) Output Pressure – Stefan Melander
10 (8) Bo C. – Bo E Nilsson
11 (9) Peekadilly – Steen Juul
12 (12)Alcoy – Peter Untersteiner

Derbystoet, 2140 auto

1 (1) Run Chica Run – Peter Untersteiner
2 (2) Vamp Kronos – Jerry Riordan
3 (3) Maharani de Baroda – Björn Goop
4 (4) Mily – Peter Untersteiner
5 (5) Catch my Love – Tomasz Wisniewski
6 (7) Dibaba – Roger Walmann
7 (10)Candy la Marc – Lars Marcussen
8 (11)Mellby Fashion – Jörgen Westholm
9 (6) Europhile Am – Peter Untersteiner
10 (8) Global Upper Style – Peter Untersteiner
11 (9) Mellby Free – Björn Goop
12 (12) Veroni – Peter Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Treåringar i toppklass genrepar på Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson