Mamma heter Viola Silas, pappa Going Kronos och farfar är Viking Kronos. Samtliga inte bara extraordinära hästar på sin tid, utan också E3-vinnare. Nu har Betting Gangster följt upp familjetraditionen.

Jerry Riordan har plockat fram en ny talang. Välstammade treåringen Betting Gangster visade sig vara bästa hästen när den korta E3-finalen kördes på Gävletravet. Fuxen avgjorde i ett nafs över upploppet och skänkte sin kusk Carl Johan Jepson sin, hittills, främsta framgång i sulkyn.

– Det var en väldigt viktigt seger för mig. Under de här tre åren jag bara har kört har jag aldrig haft någon riktig chans i de här stora loppen, det här är det största jag vunnit. Hästen har gjort det helt perfekt de gånger jag kört, vi fick gå lite för tidigt i dag, jag ville inte ge ledaren för mycket, men han var ju bara bäst, helt enkelt…,sa Carl Johan Jepson i ATG Live.

Den på förhand svåraste motståndaren Devil Sound tog programenligt hand om ledningen, det medan Betting Gangster så småningom fann fjärde par utvändigt. Efter första varvet på 12,6 hade det dock börjat röra på sig från kön, Betting Gangster följde i ryggar för att mitt i den sista svängen vridas på för fullt via fjärdespår.

Kort senare stod det klart hur det skulle sluta; avslutningen från Betting Gangsters håll var magnifik och Going Kronos-hingsten hade avgjort i god tid före mål. Segertiden stannade vid 1.12,3 över 1640 meter. Förstapriset var 925 000 kronor. Vinnaren är uppfödd av Viola Silas HB, ägs av Stall Betting och tas om hand av Elina Matilainen.

– Det fanns en anledning att han kallades ”gangster” när han kom till oss först, men ju mer vi tränade honom desto mer kom hans fina stam fram. Det är en stor och stark häst, finns inga fel på honom, sa Jerry Riordan vid prisutdelningen.

Tvåa med stort plus i kanten slutade Jaguar Dream som för Claes Sjöström gjorde hela sista varvet i dödens men ändå kämpade emot storstilat. Tredjepriset till gott avslutande Baritone Arist medan ledande Devil Sound mattades över upploppet. (Foton: ALN).

Läs även: E3: Svante Båth igen – skräll i spets av No Matter
Läs även: V75: Vass Volstead tillbaka i vinnarcirkeln