I våras lanserades Svensk Travsports nya stora projekt The Showdown, en tänkt duell mellan två av världens bästa hästar. Nu kommer beskedet att loppet inte blir av.

Det var i februari som nyheten kom att Svensk Travsport på Solvalla hade för avsikt att köra en duell mellan två hästar, kallad The Showdown, där vinnaren skulle erhålla två miljoner kronor. Den ursprungliga tanken var att loppet skulle ha körts i augusti, men senare flyttade man fram datum till Kriterie-helgen i slutet av september.

Diskussionen kring loppet har redan från början varit het och kritiken på sina håll påtaglig. När drygt en månad nu kvarstår till det tilltänkta loppet kommer beskedet – The Showdown blir inte av.

– Våra ambitioner med The Showdown var stora, kanske för stora. Vi underskattade projektets komplexitet. Det var svårare att få till det här loppet än vi trott, helt enkelt. Att ställa in känns därför som rätt beslut, säger Petter Johansson, sportchef vid Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

Total 2,5 miljoner kronor var avsatta i prispengar för The Showdown. De pengarna skjuts nu med, största sannolikhet enligt pressmeddelandet, över till 2019. Men det slutliga beskedet om fördelandet av prispengarna fattas vid Svensk Travsports kommande styrelsemöte.

– Vi är medvetna om den kritik som kommit kring The Showdown. Bland annat att påverkan på andra storlopp skulle bli för stor. Det är bara att erkänna att vi gjorde en felbedömning med The Showdown, och borde förankrat idén bredare innan vi lanserade den, säger Petter Johansson. (Foto: ALN).